Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά GPS GMS 2 της TOPCON


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

 

Αγόρασα το GMS 2 της ΤΟPCON και θα ήθελα να ρωτήσω τους εμπειρότερους εάν η ακρίβεια η οποία προκύπτει από τις μετρήσεις μου είναι πραγματική ή ο τρόπος που της υπολογίζω είναι εσφαλμένος

 

καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου βγάζει μεγάλη διαφορά ακρίβειας οριζοντιογραφικά σε σχέση με τα υψόμετρα όπου έχω πολύ μεγάλες αποκλίσεις.

 

για να ελέγξω την ακρίβεια μετρώ δύο σημεία γνωστής μεταξύ τους απόστασης με το GPS και βγάζω απόκλιση +- 30 εκατοστά.

δηλαδή εάν είναι 10 μέτρα η απόσταση βγαίνει 10,30 ή 9,70.

Όλα τα παραπάνω με καλές συνθήκες βεβαια.

 

Μου κάνει πολυ καλό για να είναι αληθινό.

 

Υπόψιν ότι έστω και εάν καλύπτει την ακρίβεια του 1 μέτρου που υπόσχεται θα είμαι πολυ ικανοποιημένος για αυτό που το θέλω. Αλλά 30 εκ. μου φαινεται θαυμα...

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε χαιρετισματα,

δυστυχώς τα αποτελέσματα που πήρες ήταν συμπτωματικά, με έναν δέκτη (παρατηρήσεις κώδικα) θεώρησε σφάλμα >1m. Αν προμηθευτείς και δεύτερον και τους εξοπλίσεις και με καλύτερες κεραίες τότε μπορείς να πετύχεις 1cm (μετρήσεις φάσης L1).

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά το GMS 2 είναι μονόσυχνο? γιατί και με ένα gps χειρός σε καλή μέρα χωρίς φυτοκάλυψη και με 4-5 σημεία ελέγχου πετυχαίνεις ακρίβεια της τάξεως του μισού μέτρου. Επειδή το έχω ελένξει σε τριγωνομετρικά, όταν το χειρός μου δίνει 5μ απόκλιση η πραγματική είναι της τάξεως του μέτρου.

 

Θέλω να πω οτι για ακρίβεια μερικών δεκάδων εκατοστών δεν είναι το μηχάνημα πολύ ακριβό? εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι εγώ καλα..

Link to comment
Share on other sites

το μηχανημα είναι ακριβουτσικο θα ελεγα αλλα εγω το χρειαζομαι για μεγαλης εκτασης εργοταξιακη καλυψη και με βαση την επιφανεια εργασίας του είμαι πολυ ικανοποιημένος

απλα μου δινει την αισθηση χωρίς να το ελέγξω σε τριγωνομετρικό σημείο ότι έχει ακρίβεια στο μισό μέτρο και ακριβώς αυτό είναι που ηθελα να επιβεβαιώσω απο την εμπειρία άλλων συναδέλφων

το πήρα με την προοπτική ότι θα χρησιμοποιηθεί και σαν χειριστήριο σε 2πλόσυχνο της TOPCON εάν με αξιωσει ο θεός να αγοράσω αργότερα.

Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες σας

Link to comment
Share on other sites

αγαπητοί,

η γνώμη μου είναι οτι κανένα μονόσυχνο θεωρητικά δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα καλύτερο του 1m-2m "ακούγοντας" μόνον τον C/A κώδικα χωρίς άλλη βοήθεια, π.χ. πομπούς RTCM. Μόνον με "διαφορική" παρατήρηση πετυχαίνεις ακρίβειες εκατοστού/ών (2 δέκτες κλπ). Ο έλεγχος των αποτελεσμάτων κάποιων παρατηρήσεων σε καλές συνθήκες δεν εξασφαλίζει καλές τιμές εσαεί. Δώστε λοιπόν προσοχή στο πού το χρησιμοποιείτε., δεν είναι κουτόφραγκοι αυτοί που πουλάνε διπλοσυχνοτικά!

Link to comment
Share on other sites

φίλε PROVLEPE έχω και εγώ το gms-2 εδώ και 1,5 χρόνο. Είναι πολύ καλό μηχάνημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι ακρίβειες που δίνει είναι όντος τόσο καλές. Τα μονόσυχνα gps πλέον μπορούν να δώσουν την ακρίβεια των μονόσυχνων. Απλά για εξάρτηση ενος τοπογραφικού για δασαρχείο καλό είναι να πάρεις όλες τις κορυφές του οικοπέδου για να μειώσεις το σφάλμα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να είσαι σε dgps και όχι σε auto.

Link to comment
Share on other sites

οντως με το auto βγαζει απαραδεκτα αποτελεσματα

 

το ιδιο πιστευω και εγω γιατί έχω κάνει πολλες δοκιμές.

 

το σφάλμα το μειώνω γιατί όπως είναι φυσιολογικό μετράω τα οικόπεδα με τοταλ και έτσι η οποιαδήποτε μεγάλη απόκλιση προκύπτει αμέσως όταν έχεις 15 σημεία.

 

αλλα ούτως η άλλως η χρήση του είναι εργοταξιακή και αφορά εντοπισμό χώρων με απαίτηση ακρίβειας 3-5 μετρων

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημερα το χρησιμοποιω κι εγω εδω και ενα χρονο ειναι πραγματικα πολυ αξιόπιστο (συγκριτικά με τη τιμη του) αλλα παρα πολυ ενεργοβορο. Η μπαταρια του δεν αντεχει ουτε ενα 24ωρο( τρεις-τεσσερις ωρες σε συνεχομενη εργασια πεδιου).

 

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία και τα greeklish απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, iovo.

Link to comment
Share on other sites

Η αντιπροσωπεία στο Π. Φάληρο δίνει 60-80 εκ. Βελτιώνεται όμως στα 15 εκ αν αναβαθμιστεί ώστε να βλεπει GLONASS. Αναβαθμιζεται όμως και η τιμή... Είμαι στο παραλίγο να το αγοράσω για αγροτεμάχια ε.χ.. Αν βγάλει τα λεφτά του ίσως αγοράσω κι ένα ακόμα για διόρθωση και ακριβεια. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με την ακρίβεια στα υψομετρικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.