Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί χρησικτησίας


Recommended Posts

Καλησπερα

Ηθελα να ξέρω,αν έχει αντιστοιχη εμπειρία καποιος συνάδελφος, τι συμβαίνει όταν κάνουμε ενα τοπογραφικό για χρησικτησία.

Αφενός ποια η ευθυνη μας τελικα και με ποιο τρόπο εγώ μπορώ να βεβαιωσω αρτιοτητα αν δεν υπαρχει συμβόλαιο και αρα ημερομηνία γέννησης του οικοπεδου. Αρκει η βεβαίωση του ιδιοκτήτη στον μηχανικο?

Αφετέρου με ποιο τροπο μπορω να περασω απο πολεοδομια και τι θα ζητησουν για να βγαλει αδεια?

Link to comment
Share on other sites

Η χρησικτησία πρέπει να επικυρωθεί δικαστικά. Αν αυτό γίνει τότε η απόφαση που θα έχεις στα χέρια σου θα έχει το βάρος συμβολαίου κτήσης στην Πολεοδομία (αντί για συμβόλαιο δηλαδή θα προσκομίζεις την απόφαση).

Υπάρχει διαδικασία δηλαδή μέσω της δικαστικής οδού, δεν πας στην πολεοδομία με ένα οικόπεδο για το οποίο δεν έχεις κανένα χαρτί και να ισχυριστείς χρησικτησία για να βγάλεις άδεια. Χρειάζεσαι δικαστική απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι εκτός ΖΟΕ και άνω των 4000 στρ. δε σε ενδιαφέρει τόσο η ημερομηνία "γέννησης" του αγροτεμαχίου. Απλά γράφεις (αν δεν σου προσκομισθεί κάτι που να βεβαιώνει τη χρησικτησία) ότι είναι ιδιοκτησία του τάδε κατά δήλωσή του και ότι δεν επιδείχθηκαν τίτλοι.

Αλλιώς άκου τον ΑΝΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Το συγκεκριμένο είναι εντος σχέδιου με κόστος τουλαχιστον 1000ευρω/m². Υπάρχει ενα παλιόσυμβόλαιο αγοράς του 1950 με πολυ γενική περιγραφή χωρις διαστάσεις και εκτοτε έχει περαστει σχεδιο πόλεως και έχει χαραχτεί νεος δρομος στην μέση του οικοπεδου. Το εναπομείνων οικόπεδο κανονικά είναι μη αρτιο και οικοδομησιμο βασει αρθρου 25. Λόγω ακριβως της γενικότητας του συμβολαιου διερευνώ αν μπορεί να περασει χρησικτησιά για αυτην την εκταση και να οφεληθει ο ιδιοκτητης. Δηλαδη να του προτείνω να παει σε δικηγόρο με ενα σχεδιο που θα του δώσω και εκει εγω θα βάλω δηλωση 651?????

Link to comment
Share on other sites

Φίλε napoleon,

αν θέλεις τη γνώμη μου και πριν κάνεις ο,τιδήποτε, ζήτα να σου προσκομίσει ο ιδιοκτήτης έκθεση τίτλων υπογεγραμμένη από δικηγόρο.

Από το '50 μέχρι σήμερα μπορεί να έχουν προκύψει μεταβολές στο ακίνητο που χωρίς έρευνα στο υποθηκοφυλακείο είναι αδύνατο να εντωπιστούν. Στηριζόμαστε σε αυτά που μας λέει ο κάθε ιδιοκτήτης και συνήθως δεν μας τα λένε όλα ή μας τα λένε παραποιημένα επίτηδες ή και από άγνοια.

Επί τέλους ας αναλάβουν και οι δικηγόροι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.