Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος λογαριασμών από το Ελεγκτικό Συνέδριο


sga

Recommended Posts

Συνάδελφοι γειά σας,

 

σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα υπ' αριθ. 136 "Καθορισμός κατώτατου ύψους των δαπανών που ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο" (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 267, 31 Δεκεμβρίου 2011), στην παράγραφο 2.α. λέει τα εξής:

"Κατ' εξαίρεση, δαπάνες, οι οποίες απορρέουν από συμβάσεις εκτέλεσης δημόσιων έργων, μελετών ή προμηθειών και υπηρεσιών με συμβατικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα όρια της προηγούμενης παραγράφου, ελέγχονται προληπτικά, κατά την υποβολή του πρώτου λογαριασμού και μόνο, ανεξαρτήτως του ύψους αυτού. Κατά τον ίδιο τρόπο ελέγχονται και οι τυχόν παρατάσεις και ανανεώσεις των συμβάσεων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής, καθώς και οι συμπληρωματικές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών και έργων"... Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από 1.1.2012.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω αν υπάρχει σύμβαση που έχει ήδη ελεγχθεί ο 1ος λογ από το Ελεγκτ. Συνέδ., επόμενοι λογ/σμοί (μετά την 1/1/2012) δεν ελέγχονται πλέον από το Ε.Σ.?

Όταν λέει για συμπληρωματική σύμβαση έργου εννοεί τους λογ/σμούς αυτής (όπως της αρχικής σύμβασης) και όχι την έγκριση αυτής καθεαυτής της Σ.Σ.?

Δηλαδή μόνο ο 1ος λογ της Σ.Σ. ελέγχεται όπως και οι παρατάσεις που σχετίζονται με τον 1ο λογ του αρχικού έργου (ή τον 1ο λογ της Σ.Σ.) ?

 

Μπορεί κάποιος συνάδελφος να επιβεβαιώσει από την εμπειρία του τί συμβαίνει?

Link to comment
Share on other sites

1. Ολοι οι λογσμοί ελέγχονται από τον, κατά τόπου, Επίτροπο του Ε.Σ.

2. Πρέπει να ελεγθεί η Σ.Σ. και εννοείται μετά όλες οι πιστοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

1. Εμένα, μου είπε επιβλέπων σε πρώην ΤΥΔΚ ότι του έχουν πει εργολάβοι ότι δεν ελέγχονται πλέον λογ/σμοί (εκτός του 1ου).

2. Μπορεί το ποσό της Σ.Σ. να είναι τέτοιο που δεν περνά από έλεγχο από το Ε.Σ., οπότε και δεν ελέγχεται (όσον αφορά την έγκρισή της). Τώρα με τους λογ/σμούς της Σ.Σ. δεν ξέρω τί γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Άρα γι' αυτό δεν ακούω τις ίδιες απαντήσεις απ' όλους τους συνάδελφους, επειδή δεν εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές το συγκεκριμένο Π.Δ. (αν και θα έπρεπε).

Σ' ευχαριστώ ΚF

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Θελουν λιγο πιεση για να εφαρμοσουν το παραπανω οι οικονομικες υπηρεσιες.

Ορθως λετε οτι ουσιαστικα ελεγχεται μονο ο πρωτος λογαριασμος καθε συμβασης (φυσικα και της Σ.Σ. αφου αποτελει νεα συμβαση).

Οι υπολοιποι λογαριασμοι πληρωνονται απ'ευθειας.

Επισης δεν ελεγχονται καν συμβασεις υψους<5000 Ευρω (με ΦΠΑ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.