Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά σε δώμα χωρίς τρύπημα για στήριξη των βάσεων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν μου αρεσει στη φωτο που βλεπω οτι τα πανελ εχουν πολυ μικρη κλιση(περιπου 15 μοιρες υπολογιζω) και οτι οι σειρες εχουν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους.

Λεπτομερειες αλλα ετσι,κουβεντα να κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

Η πιο διαδεδομένη φτήνη λύση είναι να πάρεις βάσεις για την ταράτσα σου και να τις βυδώσεις πάνω σε τσιμέντενια πεζούλια (τις τσιμεντένιες πλάκες που βάζουν στην άκρη απο τα πεζοδρόμια) να υπολογίσεις οτι κάθε τέτοια πλάκα ζυγίζει περίπου 35κιλά

 

thumb_200970.jpg

Edited by spygr
Link to comment
Share on other sites

Για τη μείωση των τρυπών της ταράτσας μπορείς να χρησιμοποιήσεις έμμεση στήριξη, αλλά αυξάνει το κόστος... π.χ. το να κάνεις μια κατασκευή από γαλβανισμένες κοιλοδοκούς και να περιορίσεις το τρύπημα από 50 τρύπες σε 10 αλλά μεγαλύτερες είναι κάτι...

Οσο πιο μικρός ο αριθμός τόσο και πιο ελεγχόμενες οι ζημιές αλλά και ευκολότερη η φροντίδα και η αποκατάσταση των επιφανειών.

Το θέμα είναι ότι δεν μας λες τί μόνωση έχεις... π.χ. άν έχεις περλίτη 20 πόντους, έτσι κι αλλιώς θα είχες θέμα μεγάλο... αν μιλάς για απλό ασφαλτόπανο, θεωρώ ότι αν γίνει σωστή δουλειά δεν θα έχεις πρόβλημα, μην επιβαρύνεσαι το έξτρα κόστος.

Οσο για τα βάρη κλπ... να σου πώ απλώς ότι από το ΑΠΘ η πιστοποίηση που έχουμε για βάση με μονό πλαίσιο αν τοποθετηθεί με αντιβαρο, είναι 200 κιλά ανά πάνελ... όπως φαντάζεσαι, δεν προχωρήσαμε σε άλλη πιστοποίηση γιατί είναι πολύ μεγάλο το βάρος.

Συμφωνώ κι εγώ με όσους σε παροτρύνουν να φωνάξεις κόσμο και να δει τη δουλειά... έτσι είναι το σωστό και στο κάτω-κάτω δεν νομίζω να πληρώνεται κανείς αυτή την επίσκεψη...

Link to comment
Share on other sites

200kgr/panel wow! Απίστευτα μεγάλο νούμερο αλλά προφανώς έχει μελετηθεί.

Ο κάναβος με τις κοιλοδοκούς είναι καλή λύση το θέμα είναι ότι οι πελάτες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αξιολογήσουν το ποιοτικό, πάνε όπου θα βρούν το ποιο φθηνό μη έχοντας κατανοήσει ότι το πράγμα θα πρέπει να είναι πάνω απο το κεφάλι τους 25 χρόνια και αν δεν μπεί καλά μπορεί να μην χρονίσει :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε και από μένα μια φωτό... (εδώ λόγω θέσης μπήκε και ανεμοφράκτης, τραπεζοειδής λαμαρίνα αλουμινίου)

post-19320-0-02755800-1331885666_thumb.jpg

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

καλό, η κλίση προφανώς δεν είναι 25 μάλλον μικρότερη η με ξεγελάει?

το κτίριο στεγάζει εταιρία υλικού σχετικού με το χώρο?

το χαζεύω κάθε φορά όταν περνάω απο μακριά ο ανεμοφράκτης φαίνεται πολύ καλός

Link to comment
Share on other sites

Ναι... είναι σε εταιρία σχετική με το χώρο...μάλλον έχεις καταλάβει... Δεν είναι δική μου εγκατάσταση, απλώς έγινε από τον συνεργάτη μου και του ζήτησα φωτό για να τη δώσω σε πελάτη μου που θα κάναμε αντίστοιχο έργο (20 εκ. περλίτη στο δώμα, άντε να τρυπήσεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.