Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά σε δώμα χωρίς τρύπημα για στήριξη των βάσεων


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Έχω αποφασίσει να βάλω φωτοβολταϊκά στο δώμα του σπιτιού μου. Ο στόχος είναι να αποπληρώνω τη δόση του στεγαστικού από το εισόδημα των φωτοβολταϊκών. Έχω όμως μπερδευτεί πάρα πολύ. Θέλω κάποιος χωρίς να έχει οικονομικό όφελος να με καθοδηγήσει και φαντάζομαι οτι εσείς που ασχολείστε είστε οι πιο κατάλληλοι. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι πως δε θέλω να τρυπήσω τη μόνωση. Μπορείτε να μου πείτε τι προελεύσεως να προτιμήσω, τι είδους και οτι άλλο κρίνετε οτι πρέπει να ξέρω για να κάνω σωστή επιλογή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Προσπαθείστε να δίνετε περιγραφικούς τίτλους στα θέματα που δημιουργείτε. Επίσης, μη θέτετε πολλά διαφορετικής φύσης ερωτήματα στο ίδιο θέμα.

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ως Μηχανικός που είσαι, θα καθόσουν να γράψεις σε κάποιον: Τι σπίτι να φτιάξει?

Με την ίδια λογική κανένας δεν πρόκειται να σου πει για το Φ/Β.

Βρες κάποιον εγκαταστάτη Μηχανικό να συζητήσεις μαζί του, να πάρεις προσφορές και βλέπεις στη συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα προτεινα να απευθυνθεις σε καποιον μηχανολογο ή ηλεκτρολογο που ασχολειται με εγκαταστασεις.Οι αποριες σου ειναι πολυ γενικες και ουσιαστικα ζητας ολοκληρωμενη πληροφορηση εκ του μηδενως.Ειμεθα διατεθειμενοι να βοηθησουμε οσο μπορουμε αν εξειδικευσεις λιγο τις ερωτησεις σου.

Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω πως έχετε ένα δίκιο....(σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με το να πεις σε κάποιον πως να φτιάξει ένα σπίτι βέβαια, αλλά αυτό θα το ήξερε κανείς μόνο αν είχε φτιάξει ένα σπίτι...)

Οι βασικές ερωτήσεις είναι: τι προελεύσεως να προτιμήσω?Μονοκρυσταλλικά ή Thin Film;Έχω περίπου 100τμ ταράτσα.

Γνωρίζεις kusta80 αν το να μην τρυπήσουμε την ταράτσα είναι εφικτό, κυρίως ως προς τους ανέμους, με έχουν φοβήσει ως προς αυτό..και μου έχουν πεί οτι αυξάνει το κόστος, η εμπειρία σου συμφωνεί με αυτό;Οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη!Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σε προτεινα να βαλεις πολυκρυσταλλικα και οτι πρεπει να τρυπησεις την ταρατσα αν και υπαρχουν μεθοδοι που αποφευγεις το τρυπημα αλλα δεν τις εμπιστευομαι.

Link to comment
Share on other sites

Αν επικεντρωθούμε στο θέμα της στήριξης, θα σου πρότεινα να μη φοβηθείς να τρυπήσεις την ταράτσα, απλά να χρησιμοποιήσεις μονωτικά καλά (από τα τόσα που υπάρχουν).

Τα thin film σε 100m2 ταράτσα δεν θα σου δώσουν 10kW και πιστεύω γι' αυτό το μέγεθος θα αναγκαστείς να φτιάξεις μονολιθική βάση στήριξης και όχι σειρές πλαισίων, οπότε η στερέωση-πάκτωση στην πλάκα επιβάλεται να γίνει με σιδερο-ούπατ.

Αυτά ... και καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

ή τα χημικά άγκυρα... και πολυκρυσταλλικά με καλό θερμοκρασιακό συντελεστή και NOCT και έναν καλό ινβέτερ υψηλής απόδοσης...

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

είναι δύσκολο να αποφύγεις το τρύπημα. Όσο για το μεγεθος και τον ακριβή τρόπο

ο κάθε κατασκευαστής βάσεων ορίζει δικές του τιμές για να είναι εξασφαλισμένος απο τις

ανεμοπιέσεις και οτιδήποτε άλλο!!!

Link to comment
Share on other sites

αν ή ταράτσα έχει καλή γεωμετρία και θές να αποφύγεις πάση θυσία το τρύπιμα μπορείς να δεις λύσεις thin film με τοποθέτηση ανατολή-δύση οι οποίες έρχονται μαζί με βάση που έχει θέσεις για τοποθέτηση έρματος. η λύση αυτή σαφέστατα δεν θα έχει το 100% της απόδοσης αλλά αν έχεςι περιφερειακό στηθαίο δενα θα φαίνεται και θα είσαι και σχετικά σίγουρος ότι δεν θα στα πάρει ο αέρας. αν δεν υπάρχει στηθαίο δεν θα το εμπιστευόμουν 100%.

 

Επίσης υπάρχει η λύση βαρυτικών βάσεων πάνω στο δώμα και αγκύρωση σε αυτά αλλά δεν ξέρω τόσο βάρος στο δώμα....

 

Το τρύπημα αν γίνει σωστά, καθαριστούν οι οπές σωστά και μπούν τα σωστά χημικά αγκύρια δεν θα έχεις πρόβλημα.

 

Bottom line πάρε συμβουλές εταρίας που το έχει ξανακάνει, σου δόθηκαν κάποιες γραμμές, μηχανικός είσαι θα την βρείς την άκρη :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.