Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια δόμησης: Τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ;


Recommended Posts

Απλό το ερώτημα...ο νόμος λέει εξαρτημένο τοπογραφικό από το κρατικό σύστημα αναφοράς.

Δηλαδή δίνω τοπογραφικό όπως μέτρησα από τριγωνομετρικά; Και με τη διαφορά των διαστάσεων και του εμβαδού τι γίνεται ;

Μήπως να το κάνω κανονικά HATT και να δώσω σε πινακάκι τις περιμετρικές συν/νες καθώς και του κτιρίου;

Link to comment
Share on other sites

ρε σεις δεν θα μας τρελάνουν αυτοί με την ασχετοσύνη τους και με το μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά και δυστυχώς το συνεχίζουν με τα θέματα των τοπογραφικών(συστήματα,προβολές κτλ) τα έχουν γαμ@@σ!@# .. λοιπόν κάνεις την μελέτη σου όπως γνωρίζεις δηλ. αποτύπωση, απόδοση, εφαρμογή, οριοθέτηση,εμβαδόν,διαστάσεις στο ισχύον τοπικό κατά περίπτωση σύστημα(διανομές) γιατί αυτό είναι το σωστό την συγκεκριμένη στιγμή και στο τοπογραφικό σου κάτω από τα Χ Υ (τοπικού) βάζεις και Ε Ν (ΕΓΣΑ με εξάρτηση κανονικά εννοείται) ΤΕΛΟΣ,αν νομίζουν ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό από την μία στιγμή στην άλλη να μας πουν τον τρόπο να τον μάθουμε και εμείς..

Edited by GMEPH
Link to comment
Share on other sites

ο ελεγκτής στην Πολεοδομία Θέρμης μου είπε να είναι σε ΕΓΣΑ...και φωτογραφίες από το οικόπεδο στο τοπογραφικό !!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αν υπάρχουν διαφορές αυτές θα είναι μικρές εφόσον και τότε και τώρα μετρήθηκε σωστά το οικόπεδο. Για διαφορές με συμβόλαια εφόσον αυτές είναι μικρές δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει, ούτε τη συμβολαιογράφο πρέπει να ενδιαφέρει ούτε και τον ιδιοκτήτη. Και η δίιόρθωση να γίνεται κατ'ευθείαν στο καινούριο συμβόλαιο όταν γίνει η μεταβίβαση με αναφορές βάσει νόμου τάδε και κατόπιν νέας καταμέτρησης που έγινε στο οικόπεδο . . . . . . ., ή να αναγράφονται και το εμβαδό του παλιού τοπογραφικού και της νέας καταμέτρησης και ότι θέλουν ας κάνουν. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούν οι νομοθετούντες.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αναθεωρώ και εγώ την παραπάνω ανάρτηση μου και συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον συνάδελφο ιάμβλιχο εκείνη την περίοδο ήμουν λίγο τρελαμένος γιατί είχα μια δύσκολη περίπτωση και καμία επίσημη (κλασικά) ενημέρωση..πάντως το τοπογραφικό άλμπουμ εγώ δεν το κάνω..έχω περάσει τοπογραφικά για έγκριση δόμησης με τις φωτογραφίες ξεχωριστά..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.