Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεργάτες Μηχανικοί


Recommended Posts

Έχω απορία σχετικά με τους συνεργάτες μηχανικούς που έχουμε τη δυνατότητα να δηλώσουμε στο σύστημα των αυθαιρέτων. Χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να δηλώνεται πχ από αρχιτέκτονα ο πολιτικός μηχανικός για έλεγχο στατικών ή ο μηχανολόγος; Έχει να κάνει με τη φάση της δήλωσης; Ή για παράδειγμα απαιτούνται μόνο σε αυθαίρετα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα χρειαστεί μετά να γίνουν σχέδια που θα κατατεθούν στην πολεοδομία για άδεια αποπεράτωσης;

Στην περίπτωση που απαιτούνται πρέπει αντίστοιχα να επιμεριστεί και η αμοιβή στο σύστημα των αμοιβών;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι καλημέρα, έχω μια παρόμοια απορία με τη vassia.mas, γνωρίζει κανείς αν επιτρέπεται ή όχι η συνυπογραφή σε δήλωση αυθαιρέτων? το σύστημα του τεε δεν περιορίζει τους μηχανικούς καμιάς ειδικότητας να κινήσει τη διαδικασία δήλωσης και η ηλεκτρονική υποβολή μπορεί να συνεχιστεί κανονικά. λογικά αντίστοιχα μπορούν να επιμεριστούν και οι αμοιβές? αφού πλέον ισχύει η συμφωνηθείσα αμοιβή και μάλιστα μπορούν να οριστούν και ποσοστά συμμετοχής των μηχανικών, υπάρχει κάτι που απαγορεύει τη συνυπογραφή?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Τελικά όταν έχουμε συνυπογραφή για μηχανολόγο, τοπογραφικό ΕΓΣΑ κ.τ.λ. βάζουμε στις αμοιβές, στην ομάδα μηχανικών ένα μέλος με τα αντίστοιχα δικαιώματα.

 

Το ΤΕΕ υπολογίζει τις δικές μας αμοιβές και τις δικές του και ο καθένας κόβει την ΑΠΥ του.

 

Γίνεται όμως ο μηχανικός αυτός να δηλώσει μηδενική συμφωνηθείσα αμοιβή ?? Να πληρώσει μόνο τις κρατήσεις επί της νόμιμης ? Εάν βάλει ένα συμβολικό ποσό π.χ. 100Ε θα χρεωθεί φόρο και ΦΠΑ. Εγώ έχω συμφωνήσει ήδη αμοιβή με τον πελάτη και δεν θέλω να πληρώνω παραπάνω ποσά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.