Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορετική κλίση σε πλαίσια της ίδιας στοιχειοσειράς


giaouts

Recommended Posts

Σε ιδια στοιχειοσειρα μεχρι ποσες μοιρες ειναι ΄΄ανεκτο΄΄ να εχουν διαφορα τα πανελ... για παραδειμα αν σε μια εγκατασταση χωρανε 20 πανελ σε 2 διαφορετικες σκεπες (εστω 10+10) αν εχουν καποιες μοιρες κλιση αναμεταξυ τους θα δημιουργηθει καποιο προβλημα ή απλα θα χανεται καποιο μερος της ενεργειας ???

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλούσαμε για δύο παράλληλα string με διαφορετική κλίση των πλαισίων των δύο string, αλλά ίδια σε κάθε string, η μείωση της παραγωγής σε σχέση με τη βέλτιστη θα είναι αμεληταία για μικρές διαφορές στην κλίση . Δεν μπορείς να ακολουθήσεις αυτή την επιλογή?

 

Αν σε ίδιο string τα πλαίσια έχουν διαφορετική κλίση, αλλάζουν τα πράγματα. Στο PVsyst μπορείς να προβάλεις τις καμπύλες I-V στο ίδιο διάγραμμα, για διάφορες ώρες και μέρες του έτους. Τα πλαίσια θα δουλεύουν με την ίδια ένταση. Από εκεί μπορείς ίσως να πάρεις μια ιδέα για τη μείωση της παραγόμενης ενέργειας (θέλει λίγο κόπο).

 

Πρόβλημα με την έννοια της βλάβης ή της μη λειτουργίας δεν υφίσταται.

 

Πόση είναι η διαφορά στην κλίση? Υπάρχουν optimizers που δε χρειάζονται ειδικό inverter και δε χρειάζεται να μπουν σε όλα τα panels (σύμφωνα με προφορική κουβέντα που είχα στην έκθεση - δεν το έχω μελετήσει ακόμα).

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

ερωτηση εκανα απλα ειχα μια συζητηση με εναν φιλο και λεγαμε οτι αν ειχαμε τετοια περιπτωση θα ηταν οτι καλυτερο να μπαιναν οι optimizers (με τον γνωστο inverter)

εγω εννουσα σε ιδιο string να εχουμε διαφορετικη κλιση

Edited by giaouts
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε παράγωνη και μη επίπεδη κεραμοσκεπή (!) οι βάσεις έχουν ακολουθήσει αυτήν την ιδιαιτερότητα με αποτέλεσμα και τα πάνελ να έχουν μικρή διαφορά κλίσης (ως προς το οριζόντιο επίπεδο).

Αν τα πάνελ μπουν σε ένα στρινγκ, πόσες μοίρες είναι η ανεκτή απόκλιση και τι άλλη λύση μπορεί να δοθεί για το βέλτιστο αποτέλεσμα;

Όπως φαίνεται και στη φωτό η διαφορά κλίσης από άκρη σε άκρη είναι 3-5 μοίρες

post-65774-0-86561700-1335603972_thumb.jpg

Edited by colin
Link to comment
Share on other sites

Αναλογα την εποχη κανονικα η κλιση των πανελ αυξομειωνεται το χειμωνα ειναι επιτρεπτο να ''ανεβασεις'' την κλιση 10-15μοιρες απο το γεωγραφικο μηκος απο το οποιο βρισκεσαι (λ+15), ενω το καλοκαιρι μπορεις να την μειωσεις αναλογα. Εαν στο ιδιο string εχει πανελ με διαφορετικες κλισεις, θα εχεις πιθανες αυξομειωσεις οπως αναφερθηκε κ παραπανω, αν κ θεωρω οτι μεγαλυτερο προβλημα θα δημιουργηθει με την αλληλεπιδραση του ενος string με το επομενο string εν παραλληλια.

Link to comment
Share on other sites

γεωγραφικο πλατος θα εννοεις φανταζομαι.....

 

sorry για το λαθακι ο συναδελφος landrew με διορθωσε...κεκτημενη ταχυτητα :shock:

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.