Μετάβαση στο περιεχόμενο

περί θερμοκηπίων...


Recommended Posts

Χαιρετώ,

βρέθηκα να ψάχνω τη νομοθεσία που διέπει τα θερμοκήπια που έχουν κατασκευαστεί σε εκτός σχεδίου περιοχές και κατέληξα σε κάτι ενδιαφέρον, συνεπώς θα εκτιμούσα την άποψη όποιου έχει ασχοληθεί με το θέμα.

 

Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ 157Δ/89 που τροποποιεί το ΠΔ του 85, εάν ένα θερμοκήπιο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Υπ.Γεωργίας, δεν χρήζει αδειοδότησης και δεν προσμετρά στο ΣΔ και τη Κάλυψη του αγροτεμαχίου.

Επίσης, ορίζεται μέγιστο ύψος στα 3μ.

 

Από την άλλη, οι τεχνικές προδιαγραφές του Υπ.Γεωργίας αναφέρουν ελάχιστο ύψος ορθοστατών τα 2,60μ και κλίση οροφής του αμφίρρικτου 20-30 μοίρες άρα κατασκευαστικά ξεπερνάμε το μέγιστο ύψος των 3μ που ορίζεται στο ΦΕΚ.

 

Εν τέλει τι ισχύει από τα δύο? Όσα ορίζονται στο ΦΕΚ ή όσα ορίζονται στις τεχνικές προδιαγραφές του Υπ.Γεωργίας ώστε να εξαιρεθεί ένα θερμοκήπιο εκτός σχεδίου απο τα πολεοδομικά μεγέθη?

 

ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Για τα θερμοκήπια εντός σχεδίου τι ισχύει, αναφέρομαι σε οικιακά θερμοκήπια 20-30 τ.μ. που υπάρχουν στον ακάλυπτο σε πολλά χωριά. Απαιτείται άδεια, μετράνε σε δόμηση-κάλυψη;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα ....

 

Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ-270/Δ/31-5-85, εάν ένα θερμοκήπιο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Υπ.Γεωργίας, δεν χρήζει αδειοδότησης και δεν προσμετρά στο ΣΔ και τη Κάλυψη του γηπέδου.

 

Σε περίπτωση λοιπόν που θέλω στο γήπεδο μου να κάνω νέα ισόγεια αποθήκη υποχρεούμαι να τηρήσω αποστάσεις Δ από το θερμοκήπιο μου ή μπορούν να ακουμπάνε ? Βοήθεια παρακαλώ..

Edited by alexis_82
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.