Μετάβαση στο περιεχόμενο

εξάρτηση σε όμορο με σχέδιο πόλης


Recommended Posts

Χαιρετώ,

θα ήθελα τις απόψεις των εμπειρότερων ώστε να αποφύγω κάποιο σημαντικό λάθος και να κάνω τη δουλειά όσο πιο υπεύθυνα και σωστά γίνεται στη παρακάτω περίπτωση.

 

Στα πλαίσια ρύθμισης 4014 καλούμαι να συντάξω τοπογραφικό διάγραμμα για ένα αγροτεμάχιο το οποίο είναι όμορο με τμήμα εντός σχεδίου πόλης. Για την ακρίβεια, η απέναντι πλευρά του δρόμου είναι εντός σχεδίου, ενώ το αγροτεμάχιο μου θεωρείται ως εκτός.

 

Η εύκολη και ανώδυνη λύση ίσως είναι να στήσω για εξάρτηση το γεωδαιτικό gps.

Ωστόσο το σχέδιο πόλης βρίσκεται στα 10μ απόσταση και με καλεί προκλητικά να εξαρτηθώ από κάποιο γνωστό του σημείο.

Εδώ έρχεται και η ερώτηση, που αναζητούμε και πώς βρίσκουμε εύκολα τα σημεία εξάρτησης σε εντός σχεδίου?

Από τα κλασσικά τριγωνομετρικά ΓΥΣ, από συντεταγμένες κτηματολογίου (τις εμπιστευόμαστε?)? Ποιά είναι η δόκιμη διαδικασία?

 

ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το σχέδιο πόλης έιναι μετά το 1983 και υπάρχει πράξη εφαρμογής, εάν ψάξεις ίσως να βρεις τα τριγωνομετρικά που ίδρυσε ο μελετητής με πύκνωση του υπάρχοντος δικτύου, ή στάσεις ή αξονοδιασταυρώσεις υλοποιημένες επί του εδάφους. Εάν φυσικά είναι παλαιά πράξη εφαρμογής, προφανώς δεν θα υπάρχει τίποτα επί του εδάφους... :D

Αλλιώς εάν έχουν υλοποιήσει σωστά τα όρια οι οικοπεδούχοι, και αυτά τα σημεία θα έχουν συν/νες αλλά εκτός και είναι σε καινούρια πράξη εφαρμογής, δεν θα είναι σε ΕΓΣΑ87 οπότε πάλι θα χρειαστεί μετασχηματισμός

Εάν υπάρχει λειτουργούν κτηματολόγιο μπορείς να βρεις τα τριγωνομετρικά του Κτηματολογίου και να εξαρτηθείς από εκεί αλλά προφανώς όχι κορυφές ιδιοκτησιών κλπ..

...Που θέλω να καταλήξω? Στήσε το GPS :)

Edited by DIMITRIS80
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ απογοητεύτικα όταν άρχισα να ψάχνω τους σωστούς τρόπους εξάρτησης από το υπάρχον δίκτυο μιας και η πληροφορίες που πέρνω από τις υπηρεσίες ειναι ελάχιστες έως αντιφατικές (και δυστυχώς η περίπτωση είναι μακριά από την έδρα μου για να έχω πλήρη εποπτεία..)

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για την απάντηση...θα επιμείνω λίγο ακόμα αλλά δεν θα ξεχάσω να φορτώσω και το gps στο πίσω κάθισμα..

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως πληροφορία υπάρχει αλλά μερικές φορές δεν είναι εύκολο να πάρεις τα αποτελέσματα που θές από την εφαρμογή της γιατί δεν ξέρεις π.χ. πως έχει εφαρμοστεί το σχέδιο πολης ώστε να βασιστείς σε υλοποιημένα σημεία του, δεν ξέρεις πως έχει μετρηθεί το πολυγωνομετρικό δίκτυο ώστε να βασιστείς σε στάσεις και φυσικά δεν ξέρεις εάν έχουν γίνει σωστοί μετασχηματισμοί ώστε να βασιστείς σε τριγωνομετρικά. Γενικά μποεί μετά από όλα αυτά να καταφέρεις να φέρεις 2 στάσεις στην περιοχή που σε ενδιαφέρει και να μετασχηματίσεις σε ΕΓΣΑ87 απευθείας και να πέσεις αρκετά έξω από τις μετρήσεις που θα έρθει ενας τρίτος και θα κάνει με GPS.

Γι αυτό καλύτερα κατά την γνώμη μου σε εκτός σχεδίου , απευθείας εξάρτηση και σε εντός σχεδίου με πράξη εφαρμογής, τοπικός μετασχηματισμός στην ευρυτερη περιοχή που σε ενδιαφέρει. Καλημέρα!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φίλε yian γράφεις (καλείσαι στα πλαισια του ν. 4014 να συντάξω τοπογραφικό..)κλπ κλπ. Συνάδελφε εσύ καλείσαι να κάνεις νομιμοποίηση του σπιτιού. Για το τοπογραφικό γιατί δεν φωνάζεις έναν που ξέρει και συνάμα να κάνετε μια καλή ομάδα??. Αφού βλέπεις δεν την κατέχεις τη "τέχνη". Εχω δικαίωμα υπογραφής δεν σημαίνει ξέρω και το " επάγκελμα"!!! Μαθήματα τοπογραφίας ή οτι δήποτε, μέσα απο τα "φόρα"? δεν γίνονται. Μπορεί το χωράφι να είναι κλήρος ή ιδιοκτησία προ 1923 και το εντός σχεδίου απο ΗΑΤΤ ΓΥΣ έως και μερκατορικό. Ta gps δεν είναι για όλες τις δουλείές αν δεν ξέρεις να κάνεις τους σωστούς μετασχηματισμούς. Με τα έτσι και τα δήθεν Καντάντησε το Τοπογραφικό 200-300 Ευρώ. Φτάνει!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις βοηθήσατε ουσιαστικά.

Συνάδερφε nbr αναμενόμενο το σχόλιο (αν και ομολογώ πως άργησε!).Να είσαι καλά, θα λάβω υπόψην μου τις παρατηρήσεις σου..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.