Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή επίβλεψης-διαχείρισης έργου


nk

Recommended Posts

Συνάδελφοι γειά σας,

Θα ήθελα να θέσω στην κουβέντα το θέμα με τις αμοιβές που υπάρχουν στην αγορά για την ολοκληρωμένη διαχείριση ενός έργου απο ένα μηχανικό(κλείσιμο συνεργείων,στησιμο εργοταξίου,αξιολόγηση προσφορών,επίβλεψη εργασιών,χρονοδιάγραμμα κ.α).

Μου προτάθηκε να αναλάβω την πλήρη αποπεράτωση ενός μεταλλικού κτιρίου στην Στυλίδα Λαμίας κάνοντας παράλληλα και την μελέτη εφαρμογής(η άδεια έχει βγεί ήδη).Φαντάζομαι ότι πρέπει να ζητήσω ποσοστό επί του προυπολογισμού του έργου αλλά πόσο πρέπει να είναι αυτό?όσοι πιστοί προσέλθετε

Link to comment
Share on other sites

δεν έχω τα λάπτοπς ανοικτά αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι στο σύστημα των αμοιβών καλύπτεται η περίπτωση αυτή ?

 

Τεχνική διοίκηση του έργου δεν είναι ?

 

 

Τώρα στην πιάτσα παίζουν διάφορες συμφωνίες.

 

Είναι θέμα διαπραγμάτευσης για μένα. 10% ? 12% ? 20% ?

 

Και επίσης θεωρώ λάθος πλέον και τη λογική του % επί του προυπολογισμού.

 

Έχω άλλη φιλοσοφία πλέον. Βγάζω τι πιστεύω ότι πρέπει να αμοιφθώ βάσει είδους, τρόπου κατασκευής, τοποθεσίας, χρόνου και άλλων παραγόντων και τα ζητάω για να τους τα κάνω.

 

Κοινώς κοστολογώ τις παρεχόμενες υπηρεσίες μου και κάνω ένα τσεκ ομαλότητας με τις τιμές της πιάτσας μην έχω ξεφύγει. :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα σε όλους.

 

Σε περίπτωση ανάθεσης επίβλεψης έργου που αφορά την διαμόρφωση του περιβ. χώρου ενός οικοπέδου συνεταιρισμού (ιδιωτικού) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πώς υπολογίζεται η αμοιβή της επίβλεψης και πώς φορολογείται αυτή (παρακράτηση φόρου 20%, προκαταβλητέος φόρος 10% ή τίποτα);

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ποια τάξη μεγέθους μπορεί να είναι η αμοιβή ενός μηχανικού για επίβλεψη εφαρμογή μελέτης και συμφωνίες συνεργιών, υλικών κλπ έργου κατασκευαστικής εταιρίας ξενοδοχειακής μονάδας ανεξαρτήτων κατοικιών;

Το ξέρω ότι είναι γενικό το ερώτημα και εξαρτάται από το είδος και τις συνθήκες του έργου αλλά θα ήθελα αν μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.