Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοψίες χώρων υποψήφιων για εγκατάσταση φ/β


akhs84

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι σαν νέος στο forum και στο επάγγελμα θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάποιούς προβληματισμούς που προέκυψαν από συζήτηση πού είχα με συνεργάτες. Όταν κάνουμε αυτοψία σε χώρο (πάρκο ή στέγη) ποιά πιστεύεται ότι είναι η πιο σωστή μεθοδος που πρέπει να ακολουθούμε? Θέλω να πω ότι απλά πάμε μετράμε το χώρο και ξέροντας τα χαρακτηριστικά των panel (διαστάσεις, ισχύς) σχηματίσαμε γνώμη για την απόδοση και τη λειτούργια της εγκατάστασης. Το πιο σωστό δεν θα ήταν κάθε φορά να λαμβάνουμε υπ' όψην παράγοντες όπως (θερμοκρασία περιοχής, ανέμους) και γιατί όχι και χρήση οργάνων (πυρανόμετρα) ή μήπως παραγίνεται επιστομονική η όλη διαδικασια χωρίς να χρειάζεται? Όλες οι γνώμες δεκτές.

Link to comment
Share on other sites

Κατα τη γνωμη μου:

-Μετρας το χωρο και βασει πειρας εξεταζεις παραμετρους (σκιασεις,πιθανες δυσκολιες κατα την εγκατασταση,προσανατολισμους κ.α.)

-Αναγνωριζεις οδευσεις καλωδιων,θεση μετρητη ρολογιου και σημειωνεις μετρα καλωδιων που θα χρειαστεις.

Θερμοκρασια περιοχης και ανεμους δεν μπορεις σε μεγαλο βαθμο να τους λαβεις υπ'οψην σου εφοσον μιλαμε για ελλαδικο χωρο και σχετικα ειναι προβλεψιμοι ως προς το μεσο ορο εμφανισης των φαινομενων τους.

Αναμενω συμπληρωσεις απο συναδελφους.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον kusta80, σε εγκαταστασεις μικρης σχετικα κλιμακας, μια σχετικη γνωση του Ελλαδικου χωρου και των παραμετρων της περιοχης (μεση θερμοκρασια, προπιπτουσα ακτινοβολια) συνηθως ειναι αρκετη , μετα της εμπειριας καθε μηχανικου η βελτιστη συνδεσμολογια κ διευθυνση των καλωδιων μπορει να αποφασιστει ωστε να υπαρχουν οι μικροτερες απωλειες.

 

Οσο αφορα μεγαλυτερα εργα, θεωρω πως μια προσεγγιση μεσω πυρανομετρων, θερμοκρασιακων sensors, υγρασιας κλπ. ειναι πιο αναγκαια, αν κ ετσι φυσικα απαιτειται σαφως πιο πολυς χρονος για την προετοιμασια κ αναλυση των στοιχειων μεσω μια ενεργειακης αναλυσης σε βαθος τουλαχιστον 10-15 ετων. Κατι τετοιο φυσικα δεν συνηθιζεται αλλα πιστευω οτι λογω του μεγαλυτερου κοστους επενδυσης αυτο το βημα θα δωσει περισσοτερη αξιοπιστια στην αναμενομενη παραγωγη κ φυσικα οικονομικα κερδη πιο κοντα στα πραγματικα. Κατι τετοιο ομως απαιτει μια προετοιμασια κ την τοποθετηση κ αντιπαραβολη τοσο ιστορικων στοιχειων οσο κ πραγματικων για ενα σημαντικο διαστημα (π.χ 1 χρονο με πραγματικες μετρησεις απο τα δικα μας οργανα στην τοποθεσια).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα sos. 1) Απο ΝΑ εως ΝΔ να μην σκιαζεται. 2) Αποσταση δικτυου Μεσης Τασης και Μετασχηματιστης να μην ειναι μακρυα. 3) Να υπαρχει προσβαση οχηματος εως την εκταση. 4) μακρυα απο δαση, αρχαιολογικους χωρους και χωρους περιβαλλοντικων απαγορευσεων.

Link to comment
Share on other sites

Τα υπολοιπα των συναδελφων σωστα αλλα δεν ειναι για την αυτοψια. Επι της μελετης για την κατασκευη (1-3 χρονια απο την αυτοψια...αισιοδοξα). Καλο κουραγιο.

Edited by timpap
Link to comment
Share on other sites

Φιλε timpap υπαρχουν και τα δωματα/στεγες που δεν περιμενεις παραπανω απο μηνα,οποτε χρειαζονται αυτα στην αυτοψια.Δεν κανουμε ολοι παρκα εδω μεσα μονο.

Link to comment
Share on other sites

kusta 80 έχεις δίκιο. Αναφέρθηκα μόνο στα πάρκα. Για στέγες συμφωνώ. Πρέπει να λάβεις υπόψην κα αποστάσεις από μετρητές κλπ. Αυτοί οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι για την σύνταξη τεχνικοοικονομικής προσφοράς (μέτρα καλωδίων, αριθμός inverter όπου θα χρειαστείς, κλίσεις στεγών, βελτιστη τεχνολογία panel όπως πολυκρυσταλικά, μονοκρυσταλικά, thin film ανάλογα με την περίπτωση). Και επειδη σε 1-2 μήνες από την αίτηση απαντάει η ΔΕΗ καλό είναι να το κάνεις από την αρχή για να λιγοστέψεις τις επισκέψεις στον χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Αναφερθηκε παραπανω μακρια απο δαση.σε χαρακτηρισμενες δασικες περιοχες επιτρεπετε η εγκατασταση ΑΠΕ.μπορεις να κανεις εγκριση επεμβασης σε δασικη περιοχη στο δασαρχειο..ετσι εχουν μπει ολες οι ανεμογεννητριες εδω στην Κρητη που ειναι σε βουνα και χαρακτηρισμενες δασικες περιοχες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι για δασικες εκτασεις παιρνεις παραχωρητηριο απο την Υπηρεσια Δασων. Για 2.5 στρ εδωσα για πελατη 1350€. Προσοχη: για δασικη εκταση, οχι για δασος. Εκει απαγορευεται ρητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.