Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικονομική μελέτη


odi

Recommended Posts

Καλησπέρα!Θα ηθελα να ρωτήσω πως γεινεται μια οικονομικη μελέτη ενος συστηματος για τα χρονια αποπληρωμης ενος δανειου! Π.χ εστω οτι το συστημα που βαζω στην στεγη κοστιζει 23.000 και ο πελατης εχει μόνο 15000 χιλαδες αρα θα παρει απο την τραπεζα 8.000!Εστω οτι το επιτοκιο ειναι 4% και η αποδοση του σηστηματος ειναι 7500kwh/ετος, πως γεινεται γενικα μια οικονομικη μελετη?ξέρεις κανεις καποιο προγραμμα ή παραδειγμα σε μορφη pdf?

 

ευχαρηστω!

Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα να ρωτήσω πως γεινεται μια οικονομικη μελέτη ενος συστηματος για τα χρονια αποπληρωμης ενος δανειου!

 

Καλησπέρα.

 

Δεν πρόκειται ακριβώς για οικονομική μελέτη.

 

Αν είναι γνωστό - έστω κατά προσέγγιση - το επιτόκιο (με την παραδοχή ότι διατηρείται αμετάβλητο σε όλη τη διάρκεια του δανείου) , και γνωρίζουμε το κεφάλαιο που θα δανειστεί καθώς και την διάρκεια του δανείου , η συνάρτηση @PMT του Excel υπολογίζει με καλή ακρίβεια το ποσό της δόσης .

Link to comment
Share on other sites

η αναλυτικες λιστες αποπληρωμης που βγαζουν οι διαφορες εταιρεις με τον ιδιο τροπο γεινονται? εβλεπα κατι Ιrr, πλιθωρισμους και διαφορα!

 

 

Δουλευω μονος σε εγκαταστασεις φωτοβολτα'ι΄κων , κανω τεχνικες-ενεργειακες μελετες, αλλα δεν ξερω πως γεινονται οι οικονομικες μελετες που ζητανε οι τραπεζες!

 

θα παω στην τραπεζα να το ρωτησω,αν και πιστευω,οτι καταλληλοτερος για τετοια θεματα ειναι καποιος οικονομολογος.

Edited by miltos
Συνένωση διαδοχικών δημοσιεύσεων
Link to comment
Share on other sites

Οι αναλυτικες λιστες αποπληρωμης που βγαζουν οι διαφορες εταιρειες με τον ιδιο τροπο γεινονται? εβλεπα κατι Ιrr, πλιθωρισμους και διαφορα!

 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο . Είναι πινακάκια τα οποία τα οποία εύκολα δημιουργούνται στο Excel , έχουν διάφορα επιτόκια και διάφορες διάρκειες δανείου ώστε να υπολογίσουν εύκολα την μηνιαία δόση και να την πουν στον πελάτη τους.

 

Δεν χρειάζονται τίποτε προχωρημένες γνώσεις οικονομικών . Αν όμως σας φαίνονται "βουνό" , συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Link to comment
Share on other sites

O συντελεστής IRR που έχει να κάνει με την βιωσιμότητα του έργου,γνωρίζουμε τι στοιχεία χρειάζεται σαν input για να προκύψει;

Link to comment
Share on other sites

με αρνητικό πρόσιμο τα ίδια κεφάλαιο και αθροιστικά τα έσοδα με χρήση της συνάρτησης IRR απο το xls (δες το πως συντάσεται από το Help) δηλώνοντας μια εκτίμηση ποσοστού

Η χρήση του IRR είναι λίγο περίεργη γιατί αν τα ίδιοα κεφάλαια είναι μηδέν το IRR τεινει στο άπειρο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε odi,

 

στο βιβλίο "Αντλιοστάσια - Υδραυλικές και Ηλεκτρομηχανολογικές Εφαρμογές " του Α. Οικονόμου έχει ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα τοκοχρεωλύσια. Επίσης έχει και ένα προγραμματάκι σε Basic για τους υπολογισμούς των δόσεων. Εκτός από το επιτόκιο βασικές παράμετροι είναι ο αριθμός των δόσεων και τα έτη αποπληρωμής του δανείου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.