Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φ/Β ειδικού προγράμματος απο Ο.Ε. ή Ε.Ε.


john1rafto

Recommended Posts

Κλασική περίπτωση που μου έχει τύχει πολλές φορές αλλά δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση :

To κτίριο ανήκει στον πατέρα ή στη μητέρα ή σε ένα παιδί ή και στα δύο παιδιά (σε φυσικό πρόσωπο πάντως). Εκεί στεγάζεται κάποια δικιά τους επιχείρηση (Ο.Ε. με τα δύο παιδιά ή Ε.Ε. με όλη την οικογένεια κτλ) και το ρολόι είναι στο όνομα της επιχείρησης. Επειδή λοιπόν το κτίριο δεν ανήκει στην εταιρία (στο νομικό πρόσωπο) η απάντηση απο τη ΔΕΗ Κορωπίου ήταν οτι δεν μπορεί να βάλει ΦΒ (Πάντα για το Ειδικό Πρόγραμμα), παρ'όλο που το κτίριο ανήκει σε φυσικό πρόσωπο ή σε φυσικά πρόσωπα που αποτελούν την επιχείρηση όπου στεγάζεται εκεί.

Εσείς τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Τι να πούμε, δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Αν δεις τις ερωτήσεις-απαντήσεις μέσα στο site της ΔΕΗ αναφέρει ότι πρέπει το κτίριο να ανήκει στο νομικό πρόσωπο.

Βέβαια, παρακάτω μια ερώτηση γράφει ότι μόνο ο επικαρπωτής έχει δικαίωμα αίτησης ενώ πλέον μπορεί και ο ψιλός κύριος. Επίσης άλλη μία γράφει πως επιτρέπεται η τοποθέτηση φ/β σε υπόστεγο ενώ η τοπική ΔΕΗ το αρνείται!

 

Άντε βγάλε άκρη με το μπου$#$λο κράτος που φτιάξαμε...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά καλά απάντησε η ΔΕΗ όσον αφορά την περίπτωση εταιρίας. Η εταιρία είναι νομικό πρόσωπο και της ανήκει το κτίριο όταν και μόνο όταν της ανήκει το οικόπεδο. Αν το οικόπεδο είναι σε φυσικό πρόσωπο δεν γίνεται να βάλει φ/β. Αυτό είναι ξεκαθαρισμένο από τις αρχές του προγράμματος.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα η εταιρία νοικιάζει το ακίνητο από τα φυσικά πρόσωπα άσχετα αν είναι οι μέτοχοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.