Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός απόδοσης σε NOCT για Silcio


Recommended Posts

  • 2 months later...

Εντελώς συμπτωματικά πρόσεξα ότι στο νέο φυλλάδιο της Silcio για το μοντέλο SE240 δίνεται ισχύς NOCT 180,3W: http://www.silcio.gr...July%202012.pdf

 

Είναι αυτή που υπολόγιζα θεωρητικά με βάση τους υπόλοιπους συντελεστές που δίνονταν στο φυλλάδιο, όταν άνοιξα το θέμα. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω εάν πρόκειται για:

α) τυπογραφικό λάθος

β) λάθος υπολογισμό

γ) λάθος μέτρηση

 

Το (α) δεν ισχύει γιατί έχουν διορθωθεί τα αντίστοιχα μεγέθη και για τα άλλα μοντέλα. Όπως και να έχει, προβληματίζομαι για το κατά πόσον μπορούμε ως πελάτες να στηριχτούμε απόλυτα στα μεγέθη που δίνουν οι εταιρείες στα φυλλάδιά τους.

 

Και κάτι ακόμα. Όταν ένα προϊόν πιστοποιείται για τα χαρακτηριστικά του, υποθέτω πως τίθεται σε λειτουργία κάτω από συγκεκριμένες πειραματικές συνθήκες, και καταγράφονται κάποια μετρήσιμα μεγέθη (π.χ. τάση). Στη συνέχεια ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ μεγέθη τα οποία δεν είναι άμεσα μετρήσιμα (π.χ. θερμικός συντελεστής ισχύος). Συνεπώς εάν υπήρξε λάθος στον υπολογισμό, (δηλαδή όντως είχε καταγραφεί πραγματική τάση 173W) θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να αλλάξουν στο νέο φυλλάδιο το θερμικό συντελεστής ισχύος. Άρα μάλλον δεν ισχύει ούτε το (β). Το (γ) φαντάζομαι ότι επίσης δεν ισχύει εφόσον μιλάμε για πιστοποιημένες διαδικασίες. Τότε

 

τι στο καλό συμβαίνει; :confused: :confused: :confused:

 

Τονίζω βεβαίως τη μαρτυρία του Γιάννη πιο πάνω ότι πρόκειται για ένα καλό πάνελ το οποίο στην πράξη δείχνει να επαληθεύει το χαμηλό θερμικό συντελεστής ισχύος αφού έχει τέτοιες αποδόσεις στη ζεστό κλίμα της Κρήτης (τον Ιούλιο ήμουν Χανιά και λιώσαμε απ' τη ζέστη). Τις παραπάνω σκέψεις τις παραθέτω μόνο ως προβληματισμό. Άλλωστε, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσω αυτό το πάνελ για το 10αρι που θα εγκαταστήσω.

 

Είναι και Made in EU... :smile:

Edited by Ανδρέας72
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.