Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμότητα για θέση πάρκινγκ


elenifil

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι! Απευθύνομαι σε εσας μήπως μπορέσετε να με βοηθήσετε ή να με καθοδηγήσετε σχετικά με ένα πρόβλημα που άπτεται της ειδικότητάς σας και δυστυχώς όσο και να έχω ψάξει δεν μπορώ να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση.

 

Μένουμε στον Α όροφο μιας διπλοκατοικίας (ισόγειο, 1ος όροφος, 2ος όροφος) και συμβαίνει το εξής: η είσοδος του κτίσματος είναι ταυτόχρονα εκτός απο κοινόχρηστος χώρος και το ο χώρος πάρκινγκ του Β' ορόφου. Δηλαδή υπάρχει η κεντρική πόρτα από την οποία όλοι οι ένοικοι μπαίνουμε για να πάμε στα διαμερίσματά μας και στα 5 εκατοστά από την πόρτα αυτή υπάρχει η γκαραζόπορτα η οποία οδηγεί στον ίδιο χώρο ακριβώς. Δεν υπάρχει κάποιος τοίχος ή κάτι τελοσπάντων που να επιτρέπει στο σταθμευμένο αυτοκίνητο να είναι ανεξάρτητο από τον κοινόχρηστο χώρο με αποτέλεσμα όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ να αναγκαζόμαστε να περνάμε από 60 περίπου εκατοστά δίπλα από το αυτοκίνητο για να πάμε στη σκάλα που βρίσκεται σε αποσταση ενός μέτρου από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Αυτό έχει καταντήσει ενοχλητικό και επικίνδυνο, καθώς τόσο ο θόρυβος που προκαλείται μεσα στην είσοδο του σπιτιού κατα της εισοδο-έξοδο του αυτοκινήτου όσο και οι ρύποι που αυτό προκαλεί μας έχουν πια αγανακτήσει.

 

Το θέμα είναι λοιπόν ότι θέλουμε να κάνουμε καταγγελία στην πολεοδομία και θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς πώς μπορώ να το χειριστώ και τι μπορώ να κάνω. Ωστόσο αυτοί ισχυρίζονται ότι έχουν άδεια και εδώ που τα λέμε τους πιστεύω γιατί έχουν συγγενείς και φίλους στις δημόσιες υπηρεσίες και γενικότερα είναι μεγάλοι απατεώνες γιατί μας έχουν εξαπατήσει κι άλλες φορές σε όλα τα ζητήματα (θέρμανση, κοινόχρηστο ρεύμα κλπ). Υπάρχει η παραμικρή περίπτωση αυτό το πράγμα, που μπάζει από εκατό μεριές να ΜΗΝ είναι αυθαίρετο; Καταρχήν είναι όντως επικίνδυνο και από θέμα υγιεινής και από θέμα ηχορύπανσης αλλά και από θέμα ασφάλειας, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού θα πρέπει να πηγαίνουμε σαν τα καβούρια για να βγουμε από την πόρτα της εισόδου, εφόσον το αμάξι εμποδίζει την άνετη διέλευση μας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, περιμένω εναγωνίως την επιστημονική σας άποψη!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε οικοδομή , υπάρχει η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας , βάσει της οποίας αγοράσατε το σπίτι σας . Επίσης υπάρχει και ο κανονισμός .

 

Σε αυτά τα έγγραφα που είναι κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο και στο υποθηκοφυλάκειο , θα μπορέσετε να δείτε κάποια σχέδια που συνοδεύουν αυτά τα έγγραφα . Εκεί θα δείτε τι ακριβώς προβλέπεται γιά την θέση στάθμευσης του συνιδιοκτήτη σας και έτσι θα ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει .

 

Αν η οικοδομή σας είναι παλαιότερη του 1980 και δεν προβλέπει θέσεις στάθμευσης στην άδεια , η πολεοδομία δεν έχει καμμία αρμοδιότητα , ενώ το ίδιο συμβαίνει αν η θέση αυτή είναι παραπάνω από τις απαιτούμενες .

 

Γενικά επειδή το πρόβλημα αφορά τις μεταξύ σας σχέσεις , είναι περισσότερο νομικό , παρά τεχνικό .

Link to comment
Share on other sites

Βασικα το σπίτι το ενοικιάζουμε δεν ειναι δικο μας οποτε δεν γνωριζω για αυτα. Το θεμα ειναι οτι ακομα κ αν προβλεπεται θεση παρκινγκ (που αμφιβάλλω και λόγω παλαιότητας του σπιτιου) είναι νόμιμο να βρίσκεται το αυτοκίνητο σε κοινόχρηστο χώρο του οικήματος χωρίς κανεναν απολύτως διαχωρισμό; Διοτι έξω απο τη γκαραζοπορτα υπάρχει αρ. Απόφασης κ προφανώς εχουν βγαλει την αδεια με καποιον τροπο, αλλά που μπορω να απευθυνθω για να γινει αυτοψία για την καταλληλότητα του χώρου που χρησιμοποιείται σαν πάρκινγκ;

 

Και πάλι ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Σαν ενοικιαστές μπορείτε να απευθυνθείτε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και αυτός θα σας καθοδηγήσει . Δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε κάτι άλλο .

Link to comment
Share on other sites

Διοτι έξω απο τη γκαραζοπορτα υπάρχει αρ. Απόφασης κ προφανώς εχουν βγαλει την αδεια με καποιον τροπο

 

Τι αριθμό απόφασης εννοείτε?Μήπως υπάρχει απόφαση του οικείου Δήμου για δέσμευση χώρου εξωτερικά του κτιρίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί άτομο με μειωμένη κινητικότητα και πατώντας σε αυτή την απόφαση έχουν οικειοποιηθεί τον κοινόχρηστο χώρο?

Σε κάθε περίπτωση ο BAS σας εξήγησε συνοπτικά στο post #2 του τι ισχύει αλλά και πως θα ενεργήσετε.

Αν διαβάσετε εδώ ίσως αναγνωρίσετε κάπου και την δική σας περίπτωση.Επίσης ίσως να σας βοηθήσει και η ανάγνωση της υπουργικής απόφασης με αριθμό 98728/7722/93 που αφορά τις προδιαγραφές κατασκευής χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.