Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παθητικά συστήματα άμεσου κέρδους


EfyD

Recommended Posts

Σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ είναι απαιτητό να έχουμε ενσωματώσει ένα τουλάχιστον παθητικό ηλιακό σύστημα κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό μας.

 

Αυτό που εφαρμόζουμε όλοι είναι αυτό του άμεσου κέρδους δηλαδή νότια ανοίγματα με προσανατολισμό +- 30 μοίρες από τον καθαρό νότο.

 

Μάλιστα υποτίθεται θα πρέπει στην μελέτη να αναφράφουμε τι ποσοστό της νότιας όψης καλύπτουν.

 

Το ερώτημα μου είναι : Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια ελάχιστη απαίτηση για αυτό το ποσοστό?

 

Έχω ρωτήσει στα σεμινάρια, οι εκπαιδευτές μου έχουν πει πως υπάρχει ελάχιστη απαίτηση (έχω ακούσει για εκδοχές 15%, 25%, 30%) αλλά σε παραγράφους που με έχουν πει να ανατρέξω για να το δώ δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο. Έχει κανείς καμμία ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Εδώ βγάλαν ΤΟΤΕΕ για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό χωρίς ποσοτικοποίηση των παραμέτρων και την πήραν πίσω. Τι να λέμε τώρα...

Βάρα 1 παραθυρο με νότιο προσανατολισμό και τσούπ! Το σπίτι σου έγινε "Ενεργειακό" οπως έχουν αρχίσει να γράφουν οι ταμπέλες των μεγαλοκατασκευαστών!

Link to comment
Share on other sites

Οπως λέει και ο qwert (το φωτό σου είναι.. respect φίλε μου.... Είναι Η άποψη). Η ποσότητα στα βιοκλιματικά μεγέθη είναι μισητή. Το έχουν αυτό το κουσούρι οι Αρχιτέκτονες :smile: :-) . Καλλιτεχνική φύση γαρ...

 

 

Το μόνο που μπορείς να βρεις είναι στο ΔΕ3 σελ. 46 <<Η ελάχιστη επιφάνεια της θερμικής ........... ότι θα πρέπει να είναι περίπου 6 φορές η επιφάνεια των υαλοστασίων του χώρου.>>

 

Δηλ. περίπου 15% αν δεν κάνω λάθος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.