Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπουκάλα διαστολής? Πιστόνι? Ποια ειναι η σωστή ορολογία?


Recommended Posts

Συγκεκριμενα προκειται για μια μπουκαλα μικρη, 1εκ πλατος 4εκ μηκος, που εχει μεσα (μαλλον) υδραργυρο και οταν θερμαινεται σπρωχνει εξω το πιστονι της, οταν ψυχεται το απορροφα παλι μεσα.. Θα αναρτησω σε μπλοκ κατι που εφτιαξα και θα ηθελα μια σωστη ορολογια. Πως λεγεται αυτο το πραγμα? Η εστω κ ακομη, πως θα το ''βαφτιζαμε'' σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ παιδια, το ''θερμομηχανικος'' υποδηλωνει οτι μετατρεπει θερμικη ενεργεια σε μηχανικη? Θερμικο κινητηρα μπορουμε να πουμε οποιοδηποτε συστημα τετοιας μετακινισης κ ας γινεται τοσο αργα η παλινδρομηση? Το διαγραμμα π-β δε ξερω τι ειναι αλλα και δεν εχω τετοια παρασταση, ενα εμβολακι εχω εχω μονο στ χερια μου.

Link to comment
Share on other sites

Πίεση - Θερμοκρασία για να δούμε τα ισοθερμικά ή αδιαβατικά σου.

Link to comment
Share on other sites

Αν το.. Θερμομηχανικος μηχανισμος.. χαρακτηριζει την μετατροπη θερμικης ενεργειας σε κινητικη και οχι γενικοτερα θερμικη μηχανη τοτε με καλυπτει απολυτα. Αν δεν ειναι ετσι το σερβομηχανισμος δε προσδιοριζει κ αρκετα πραγματα στ συνεχεια. Κ Ροδοπουλε ευχαριστω αλλα ενα μαραφετι εχω στ χερια μου, που χαριστικως μου το εδωσαν κ δεν ξερω καν πως να το ζητησω στην αγορα. Μιλατε σε εναν απλο ανθρωπο που την αδιαβατικη εκτονωση? Πιεση? Μεταβολη? Δεν θυμαται καν πλεον που αναφερεται.. τι αφορα.. σε ατμομηχανες μας τ μαθαιναν? Δε θυμαμαι παρα μονο τ ορο. Απαντηστε ολοκληρωμενα, θερμομηχανικος προσδιοριζει σωστα η ειναι γενικος ορος?

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο αλλα προσπάθησα να το βαφτίσω. Εαν η αρχή είναι το wax actuator τότε ΟΚ. Επειδή ψάχνεις για εμπορική ονομασία που θα οδηγεί σε εφαρμογή τότε θέλω την εφαρμογή.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. Ψαχνω απλη λαικη ονομασια αλλα να μην λεω και.. μπουκαλα. Αυτο ανοιγοκλεινει στομια, θυριδες; σε εγκαταστασεις αεραγωγων. Εγω το τοποθετησα σε μια ιδιομορφη σομπα που φτιαχνω στ οποια ο καπνος περνα γυρω απ τ θαλαμο καυσης και μετα φευγει στ καπνοδοχο. Με προσδοκια την επανακαυση η καποια συνεχομενη φλογα η ακομη και πυρολυση, αυτο θα κλεινει σταδιακα τ αερα στ χωρο των ξυλων και θα ανοιγει αλλη θυριδα αμεσως μετα τ εξοδο προς τ καπνοδοχο ωστε να μετατοπιστει η φλογα γυρω απ τ θαλαμο καυσης. Αν εχω καποιο τετοιο αποτελεσμα τοτε θα μπει υδραυλικος εναλλακτης 2 μετρτων υψος περιπου στ καπνοδοχο. Δεν εχω χρονο τ παω πολυ σιγα και οταν προχωρησω σε κατι βγαζω φωτο κτλ κ γραφω 2-3 πραγματα. Φυσικα μπορει να το πεταξω στ τελος και να πιαστω με κατι αλλο αλλα δεν με νοιαζει αυτο καθολου.

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ η λέξη μπουκάλα με οδηγεί προσωπικά σε κάτι μεγάλο. Ναι στο βάλω στα αγγλικά...........................................self-propelled servo or self-standing servo or autonomous servo

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.