Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Να ξεκινησω λεγοντας οτι κανετε πολυ καλη δουλεια σαυτο το forum δινοντας συμβουλες ακομα και λυσεις σε ανθρωπους που δεν εχουν γνωστους αρμοδιους να τους βοηθησουν και αρα πρεπει να πληρωσουν καποιον. Ας παμε στο θεμα! Εχουμε μαζι με τον αδερφο μου τα 12/30 οικοπεδου και θελουμε να το δωσουμε αντιπαροχη. Οι υπολοιποι δικαοιουχοι ειναι 8. Αλλος ενας εχει 6/30 και τα αλλα ποσοστα ειναι μικροτερα, δηλαδη αλλοι δυο με 2/30 ο καθενας, ενας με 1/30 και αλλοι 4 με 7/120. Μπαχαλο δηλαδη. Ερωτηση. Με τοσους πολλους γινεται να δοθει αντιπαροχη? Και αν καποιοι δεν θελουν μπορω να ορισω το δικο μου μερος (μαζι με τον αδερφο μου) στο οικοπεδο με συσταση καθετου ας πουμε? Τα φωτα σας!

Δημοσιεύτηκε

Όλα γίνονται.

Καταρχήν έχετε πάνω από τα 65/100 του ακινήτου.

Άρα μπορείτε να προχωρήσετε σε ανέγερση κτίσματος, παραχωρώντας στους λοιπούς ιδιοκτήτες ιδιοκτησίες

με χιλιοστά που αντιστοιχούν σε αυτά που έχουν σήμερα επί του οικοπέδου (π.χ. υπόγειες αποθήκες)

 

Αλλά και αναγκαστική διανομή μπορεί να γίνει.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εξαρτάται από

- Την εποχή και πως έχει διαμορφωθεί την συγκεκριμένη στιγμή η αγορά ακινήτων

- Την περιοχή

- Τα χαρακτηριστικά του οικοπέδου

 

Πάντως μέσα σε πέντε χρόνια έχουν:

- αυξηθεί το κοστολόγιο (καύσιμα = δομικά υλικά, ΚΕΝΑΚ, απαιτήσεις αγοράς, απαιτήσεις πολιτείας κλπ)

- μειωθεί οι τιμές πώλησης. (για να μην πω πως δεν υπάρχουν πια τιμές πώλησης)

Edited by Brasco
Δημοσιεύτηκε

Μαζί με τον αδερφό σου έχετε το 40 % αφού λές ότι έχετε τα 12/30 . Αν το οικόπεδο σας δεν είναι φιλέτο , κανείς κατασκευαστής δεν θα ασχοληθεί μαζί σας ,

 

Σας συμφέρει να αρχίσετε να αγοράζετε τα μικρότερα ποσοστά , εσείς και ο άλλος που έχει το 20 % δηλαδή τα 6/30 .

 

Γιά το ποσοστό της αντιπαροχής αυτήν την εποχή παίζουν τα μισά από ότι ακούγατε πριν 6-7 χρόνια , αν ενδιαφερθεί κανένας .

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.