Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια Aleo


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Όπως λέει και ο τίτλος του θέματός μου, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για τα συγκεκριμένα πάνελ. Έχω εντοπίσει κουβέντα στο παρελθόν εδώ στο forum, ωστόσο νομίζω τώρα τα έργα είναι πιο ώριμα επομένως μπορεί να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη άποψη.

 

Επίσης και σημαντικό, που μπορώ να βρω προμηθευτή με ανταγωνιστικές τιμές για τα πάνελ αυτά? Ίσως το τελευταίο να μπορούσε να απαντηθεί με pm.

 

Eυχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Από μια γρήγορη έρευνα που έκανα στο forum, διαπίστωσα ότι επικρατεί γενικώς θετική άποψη για τα panels της ALEO. Με προβληματίζει όμως ο πολύ υψηλός θερμοκρασιακός συντελεστής ισχύος (-0,48%/Κ). Μπορούν να επιβεβαιώσουν κάποιοι που τα γνωρίζουν την καλή απόδοσή τους παρά τον υψηλό αυτό συντελεστή; Γνωρίζετε επίσης εάν είναι "Made in EU";

 

Σε σχέση με τα S-Energy, ποιο θα λέγατε ότι είναι καλύτερο;

 

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.πιστευω οτι με χαμηλοτερη τιμη βρισκεις ιδιας αξιας η και καλυτερα πανελ..ενα καλο παραδειγμα ειναι το S-energy που ανεφερες.ειναι πιο φτηνο απο το aleo και πιστευω ισης η και καλυτερης αξιας..η aleo ειχε και εχει πολυ καλη προωθηση στην Ελλαδα γι αυτο πουλησε πολυ..τα kyosera επισης πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερα πανελ απο τα aleo και εχουν χαμηλοτερη τιμη.αν εβαζα τωρα φωτοβολταικο θα εβαζα πανελ solar frontier.

Link to comment
Share on other sites

Τα Kyocera δεν είναι φθηνότερα απο τα ALEO επίσης η ALEO έχει την εγγυηση της Bosch (σαν κρίσημη μάζα) η S-energy τι έχει? Δεν έχω βάλει ποτέ ΑΛΕΟ αλλά είναι αξιοπρεπέστατο.

Τα Solar Frontier δεν είναι κρυσταλλικό πάνελ μην τα συγκρίνεις

Επίσης σαν πρώην μεγάλος υπέρμαχος των THin Film Και κάνοντας check και απο πάρκο δικό μου αλλά και απο γνωστών έχω απογοητευτεί και με το απότομo degradation αλλά και απο την μή αυξημένη παραγωγή που υπόσχονται το καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα οτι τα aleo τα θεωρω κακα πανελ..ειπα οτι πιστευω σε χαμηλοτερη αξια υπαρχουν εξισου καλα η και καλυτερα πανελ..με τα kyosera εγω προσωπικα ειχα προσφορα που τα πανελ ηταν φθηνοτερα απο τα aleo..αλλα και ιδια τιμη να εχουν θεωρω το kyosera καλυτερο πανελ.τωρα οσον αφορα τα s-energy που ειναι φθηνοτερα απο τα aleo ειπα πριν την γνωμη μου μιας και τα εχω βαλει ο ιδιος σε στεγη..στο θεμα εγγυησεων που λες ποσες εταιριες κολλοσοι χρεωκοπησαν και μικρες εταιριες συνεχιζουν να δουλευουν..η s-energy εχει την samsung απο πισω απο οτι ξερω.Ξερεις ποσο πολυ ειχε πουλησει η scheuten στην Ελλαδα λογω καλης προωθησης και τελικα χρεωκοπησε..εξαλλου και η aleo εχει ηδη πολλα προβληματα απο οτι διαβαζω..τωρα οσον αφορα τα solar Frontier ειδα τεχνικα χαρακτηριστικα, και ειδα αποδοσεις απο ενα παρκο που ειναι περασμενο στο topic thin film και ειναι το κορυφαιο σταθερο που εχω δει..σε βαθος χρονου δεν ξερω τι θα γινει με τα solar frontier και αν πεσει η αποδοση τους οπως τα αλλα thin film,αυτο θα το δουμε σε βαθος χρονου.

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

ΓΙάννη απο τιμοκατάλογο που έλαβα προ 15 ημερών τα ALEO POLY είναι 13 λεπτά φθηνότερο και το Mono 5 λεπτά

το Kyocera δεν το ξέρω σαν πάνελ είναι της σειράς YB με ότι αυτό σημαίνει.

Σε ότι αφορά το country of origin να ζητήσεις πιστοποιητικό του εργιοστασίου που τα φτιάχνει, η ALEO δεν φτιάχνει μόνο στην Γερμανία.

Συμφωνώ 100% γι αυτό που λές με την Scheuten και δεν είναι μόνο αυτή, να θυμίσω και Solon με πάνελ πολύ ποιοτικό.

Εμένα οι επιλογές μου είναι με πάνελ εταιριών που είναι πολύ μεγάλες έστω και αν υστερούν λίγω σε features προσπαθώντας με το μικρό μου μυαλό να προστατέψω την επένδυση του πελάτη σε βάθος χρόνου. (να δω που θα ψάχνουν 0οι σολιντρέοι να βρούν τι θα κάνουν με αντικαταστάσεις πάνελ)

Link to comment
Share on other sites

Jsk ποτε μη λες ποτε.Ποτε δεν ξερεις ποια εταιρεια θα βαρεσει κανονι.Και γω δουλευα με Schott και ξαφνικα ανεστειλε τα poly-mono και κανει μονο thin film γιατι δεν μπορουσε να χτυπησει τον κινεζο.

Link to comment
Share on other sites

100% μαζί σου, εκεί παίζεις με τι πιθανότητες, νομοτελειακά οι μεγάλοι θα φάνε του μικρούς και τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλά merger & acquisitions.

την κίνηση της Schott μα μείνει στο TF δεν την κατανοώ, φαντάζομαι αυτοί ξέρουν καλύτερα, απο την άλλη η Shueco λάκισε απο το TF (η θα λακίσει δεν θυμάμαι ακριβώς).

Link to comment
Share on other sites

Η aleo έχει, πλέον, εργοστάσιο μόνο στη Γερμανία. Υπήρχε ισπανικό εργοστάσιο που έχει κλείσει εδώ και καιρό, ενώ πρόσφατα έκλεισε το εργοστάσιο της avim (θυγατρική της aleo) στην Κίνα. Θεωρώ ότι η παρουσία της Bosch παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή της και είναι ενδιαφέρον να δούμε πού θα πάει το πράγμα με τις γερμανικές εταιρείες που έχουν απομείνει (νομίζω μόνο η aleo και η solarworld, αν και άκουσα ότι ξαναλειτουργεί και η solarwatt).

Αναφορικά με τα πάνελ της, θεωρώ ότι είναι πολύ ποιοτικά και αποδοτικά, κρίνοντας από αρκετές εγκαταστάσεις που έχω κάνει σε οικιακά φ/β. Για τον υψηλό θερμοκρασιακό συντελεστή έχω ρωτήσει και η απάντηση ήταν ότι στα datasheet βάζουν πάντα τον δυσμενέστερο που έχει προκύψει από όλες τις μετρήσεις, χωρίς να γνωρίζω, πάντως, πώς τον υπολογίζουν οι διάφορες εταιρείες. Αν κάποιος επιλέξει να πάει σε ακριβό πάνελ, πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του όχι μόνο λόγω του προϊόντος, αλλά και του after sales support (πολύ βασικό να υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα).

Με τα νέα δεδομένα, πάντως, προβλέπω να επικρατούν τα κινεζικά πάνελ σε καινούριες εγκαταστάσεις, ακόμα και στα οικιακά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.