Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή για μελέτη φωτοβολταϊκών (εντολή πληρωμής?)


mermand

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά,

Είμαι νέα μηχανικός και ανέλαβα αυτό το διάστημα μία μελέτη για εγκατάσταση φωτοβολταικών σε μια στέγη 10 KW. Έψαξα, διάβασα και τελικά δεν έχω απορίες όσον αφορά την εγκατάσταση και τη μελέτη. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω και ακόμα δεν με εχουν κατατοπισει απο το ΤΕΕ, είναι το εξής:

Πρεπει να πάρω εντολή πληρωμής από το τεε για τη μελετη αυτή? Καποιοι μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται στην περιπτωση αυτη επειδη προκειται για μικρη αμοιβη. Δηλαδή οτι θα κοψω μονο ΑΠΥ και θα εχω το ΦΠΑ. Τι ισχύει ακριβως? Ξέρει κάποιος συναδελφος να μου πει?

Ευχαριστω εκ των προτερων.....

Link to comment
Share on other sites

Θα κοψεις ΑΠΥ με ΦΠΑ στον πελατη σου!! Το ΤΕΕ δεν εχει ορισει ελαχιστες αμοιβες οπως στους πολιτικους μηχανικους!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά συγγνώμη αλλά θα χρειαστώ για άλλη μια φορά τα φώτα σας... Πριν λίγες μερες ολοκληρώθηκε η πρώτη μου δουλειά. Ανέλαβα μελέτη-επίβλεψη φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 10 KW σε δώμα ενός σπιτιού. Για τη μελέτη-επίβλεψη λοιπόν έκοψα ΑΠΥ 350 ευρώ (δηλαδή 200 η μελετη και 150 η επιβλεψη) + ΦΠΑ. Ουσιαστικά η καθαρή μου αμοιβή είναι 350 ευρώ. Είπαμε ότι το ΤΕΕ δεν εμπλέκεται σε τέτοιες περιπτώσεις. άρα δεν χρειάστηκα εντολή πληρωμής από το ΤΕΕ. Το ερώτημά μου είναι: Θα κάνω ΦΕΜ ή όχι? Στην εφορία μου είπαν πως ναι (10% για μελετη και 10% για επιβλεψη). Η λογίστριά μου λέει πως μαλλον δεν χρειαζεται ΦΕΜ, χωρίς να είναι και απολύτως σίγουρη. Τελικά τι να κάνω? Να κόψω ΦΕΜ ή όχι? Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος με σιγουριά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις κι άδικο... Ήταν γνωστός μου και είπα να κάνω μια καλύτερη τιμή. Ήταν και η πρώτη μου δουλειά. Δεν πρόκειται να το ξανακάνω έτσι κι αλλιώς γιατί δεν βλέπω να το εκτιμούν και πολύ ... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν θα κάνω ΦΕΜ τότε.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.