Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή για 3D σχέδια στο σπίτι


Recommended Posts

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό στο Engineering Design. Μετά από 10 χρόνια εργασίας σαν μισθωτός σχεδιαστής σε project μεγάλης εταιρίας είμαι κοντά στο να αναλάβω το 3D σχεδιασμό στο Solidworks σαν εξωτερικός συνεργάτης στο σπίτι για μια άλλη εταιρία.

Η δουλειά περιλαμβάνει:

--1η αμοιβή: Το σχεδιασμό από scratch νέων προϊόντων σε πρόχειρη μορφή 3D για μια πρώτη ιδέα.

Αν το σχέδιο περάσει στον πελάτη τότε:

--2η αμοιβή: Λεπτομερής σχεδιασμός του προϊόντος με επιπλέον τα σχέδια παραγωγής καλουπιών για πλαστικά και λοιπά εξαρτήματα.

 

Όλα τα σχέδια θα γίνουν με βάση το Solidworks και το AutoCAD.

 

Μπορείτε να μου πείτε τί κοστολόγιο μπορώ να δόσω έτσι ώστε να γίνω ανταγωνιστικός;

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Κάποιος που μπορεί να μου δώσει ενδεικτικά κάποιες τιμές;

81 συνάδελφοι έχουν διαβάσει το ποστ μου κάποιος θα γνωρίζει κάποιες τιμές.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται κανείς συνάδελφος δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει. Δεν είναι δυνατό να μην έχει κάνει κανείς από τους 136 που διάβασαν αυτό το πόστ κάποιο σχέδιο σε 3D και να μην γνωρίζει έστω κάποιες ενδεικτικές τιμές....

 

Ευχαριστώ για την "βοήθεια"

Link to comment
Share on other sites

Ο τομέας σου είναι αρκετά εξειδικευμένος για να βρεις αμέσως συνάδελφο που να έχει εμπειρία σε αυτά. Υπομονή, ίσως κάποιος βρεθεί να βοηθήσει.

Το πόστ σου το διάβασαν 136 διότι ο τίτλος του δεν παραπέμπει αυτόματα σε engineering design...

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως 150Ε για τα προσχέδια και 450Ε για τα πλήρη μηχανολογικά (διαστασιολόγηση, ανοχές, καλούπια) είναι καλά. Τι νομίζετε;

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω ιδέα από τον τομέα σου, μου φαίνονται εξωφρενικά λίγα... Ολόκληρο concept και μάλιστα σε 3D μόνο 150€... Εκτός και αν σου πάρει 1-2 ώρες.

 

Γενικώς για να κοστολογήσεις τη δουλειά σου, σκέψου χοντρικά πόσες ώρες θα δαπανήσεις για ένα project. Δεν νομίζω ότι μπορείς με ασφάλεια να ορίζεις τιμή "αποκοπή". Κάθε project έχει τις δυσκολίες του, και αυτό ισχύει παντού.

 

Προσωπικά, όταν δεν ξέρω πόσα να ζητήσω και θέλω να πέσω στο ελάχιστο δυνατόν, ζητάω τόσα χρήματα ώστε τουλάχιστον στο τέλος να μην αισθανθώ μ*****ς που δούλεψα.

 

Από κει και πέρα, τι να σου πω, εσύ ξέρεις την δουλειά σου καλύτερα από τον καθένα.

 

ΥΓ. Μια παρατήρηση: Αν ήμουν στη θέση σου, θα έβαζα μεγαλύτερη τιμή για τα προσχέδια και μικρότερη για τα σχέδια εφαρμογής. Η σύλληψη της ιδέας και το γενικό design πρέπει να αμοίβεται καλύτερα από την εκτέλεση. Πρώτον διότι αυτό είναι το δίκαιο και δεύτερον διότι ο πελάτης, έχοντας πληρώσει ελάχιστα, θα σου πάρει την ιδέα και θα πάει σε έναν φθηνότερο συνάδελφό σου ή σε έναν σχεδιαστή για να του την ετοιμάσει όπως πρέπει. Δυστυχώς έχει καεί η γούνα μου από τέτοια...

Link to comment
Share on other sites

Καλά θα ήταν να πας με τα ωρομίσθια και να κάνεις μία έκπτωση αν θεωρείς ότι πρέπει.

Δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αυτά που ρωτάς.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από "το μαγαζί" που θα συνεργαστείς το είδος προϊόντων, την ευκολία ή δυσκολία των σχεδίων... και βεβαιώς τον χρόνο και την εμπειρία που απαιτείται.... Άλλη τιμή έχει π.χ. ένα ποτήρι σωλήνας και άλλη μια πλαστική καρέκλα (ναι αυτές τις γνωστές :smile:)....

Link to comment
Share on other sites

Ενδεικτικά αναφέρω ότι για τρισδιάστατη παρουσίαση μιας διόροφης κατοικίας (απαιτούμενη για το διάγραμμα κάλυψης) η αρχιτεκτόνισα πήρε 400 €.

Link to comment
Share on other sites

Τα σχέδια έχουν να κάνουν με είδη οικιακής χρήσης (κουζίνα, μπάνια κλπ). Είναι κυρίως πλαστικά με κάποια ανοξείδωτα μέρη. η δουλειά είναι ένα προσχέδιο σε 3D μορφή σε Solidworks για παρουσίαση σε υποψήφιο πελάτη (ελάχιστη δυνατή λεπτομέρεια). αν πουληθεί τότε ετοιμάζεται πάλι σε 3D στο Solidworks πλήρες σχέδιο και από αυτό εξάγονται λεπτομερή κατασκευαστικά σχέδια (συναρμολόγηση, καλούπια).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.