Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.Ο.Κ. & οικοδομική άδεια Φ/Β


anton64

Recommended Posts

Συνάδελφοι,

δεν βλέπω στον ΝΟΚ τίποτα για τι Οικ. άδεια χρειάζονται τα Φ/Β. Μέχρι τώρα καλύπτονταν από τις εγκρίσεις μικρής κλίμακας κατά ΓΟΚ/85. Στον ΝΟΚ (άρθρο 4) όμως δεν υπάρχει αναφορά ούτε στις Εγκρίσεις Εργασιών Μικρής Κλίμακας (παρ. 2) ούτε στις απαλλασόμενες εργασίες (παρ. 3). Μου ξεφεύγει κάτι ή πλέον θα χρειάζονται κανονικές άδειες?

Link to comment
Share on other sites

βλέπω ότι τα ξέχασαν

 

όπως και τις παρεκκλίσεις ύψους σε μεμονωμένα δομικά στοιχεία "ειδικών κτιρίων" (άρθρο 21 ΓΟΚ/85)

2. Για τα ειδικά κτίρια επιτρέπονται παρεκκλίσεις ως προς το ύψος για μεμονωμένα στοιχεία του κτιρίου, όπως οι καπναγωγοί, τα καμπαναριά, οι υδατόπυργοι, τα σιλό, καθώς και ως προς την κατασκευή, περισσότερων του ενός υπογείων, που δεν υπολογίζονται στην επιφάνεια που προκύπτει από το συντελεστή δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι υπάρχει κάποιο νέο?

Οταν σε όλη την Ελλάδα έχουν σταματήσει οι Αδειες διότι δεν ξέρουν-με τι να κάνουμε, είναι δυνατόν η ΔΟΚΚ ή Υπηρεσία ΑΠΕ να μην κάνει ανάρτηση με οδηγίες?

Link to comment
Share on other sites

Χθες που έτυχε να είμαι στην Πολεοδομία, άκουσα τους εκεί μηχανικούς να λένε σε συνάδελφο που ρωτούσε για το συγκεκριμένο θέμα ότι πλέον δεν απαιτείται μικρής κλίμακας για Φ/Β έως 10 ΚW .

Απλά σας μεταφέρω τι άκουσα τυχαία....

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα kapa

αυτό έχει καιρό που ισχύει (και δεν απαιτείται καμία άδεια πλέον)

Εδώ αναφερόμαστε για Φ-Β πάνω από 10KW

Link to comment
Share on other sites

Διευκρίνηση: Μιλάμε γιά Φ/Β σε αδόμητα γήπεδα - οικοπεδα. Αυτά θέλουν (ηθελαν) ΕΕΜΚ.

Αυτά που δεν θέλουν άδεια (και μπαίνουν βάση άλλης ΥΑ από τα προηγούμενα) είναι τα Φ/Β επί κτιρίων. Σημ: δεν υπάρχει κάποιο όριο σε αυτά πχ 10 KW. Αν θυμάμαι καλά απλώς πάνω από 100 KW θέλουν κάποια δήλωση ή έλεγχο στατικής επάρκειας.

Link to comment
Share on other sites

Χθες σε πολεοδομία ερώτηση σε προϊστάμενο ΓΟΚ

Απάντηση: Κανονική άδεια από εδώ και πέρα εκτός και αν βγει υπουργική απόφαση.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

1. Σε διάφορες Πολεοδομίες Υπ. Δομησης κυκλοφορεί (μάλλον λογω κάποιας προφορικής απάντησης) ότι επίκειται Υπ. Απόφαση που θα ρυθμίζει το θέμα. Δεν μπορώ να φανταστώ που θα "πατάει" αφού ο ΝΟΚ γιά να προστεθούν επιπλέον εργασίες σε αυτές που θέλουν ΕΕΜΚ, αναφέρει έκδοση ΠΔ.

2. Νεότερη προσθήκη στο #7 : Πάνω από 100 KW θέλει ΕΕΜΚ

3. (και λίγο πικρό χιούμορ)

καλιέ δεν βλέπω... Βοηθήστε τον αόματο... κλπ

Ασκηση εργασίας προς Συναδέλφους (...ΚΑΝΑ καλημέρα. Ακούς?)

α. Ανεβαίνει μάστορας (με ή άνευ ικριωμάτων δεν έχει σημασία) στη στέγη να βάλει Φ/Β 10 KW. Τον βλέπει η Αστυνομία και σκέφτεται: Αφού δενέχει Αδεια δόμησης ή ΕΕΜΚ και δεν είχα ενημέρωση 48 ώρες πριν κατά ΝΟΚ, είναι αυθαίρετος. Τον γράφω και στέλνω χαρτί στην Υπ. Δόμησης.

β. Η Υπ. Δόμησης: Κάνει αυτοψία και τι βλέπει? Κατασκευές πάνω από το κτίριο που δεν συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο 19 του ΝΟΚ. Υπάρχει και ένας φουκαράς ιδιοκτήτης- επίδοξος επενδυτής που μιλά συνεχώς γιά κάποια ΥΑ 36720/10 (όπως τροποποιήθηκε με την ΥΑ 9154/11). Η Υπ. Δόμησης τον κοιτά στα μάτια και με συμπάθεια του λέει : "Κύριε η ανωτέρω ΥΑ στο άρθρο 3 αναφέρεται στον ΓΟΚ, ο οποίος μετά την 4/7/2012 μας αποχαιρέτησε. Ο ΝΟΚ θέτει νέα κριτήρια αισθητικής (πχ δέχεται μόνο ηλιακούς θερμοσίφωνες χωρίς εμφανές δοχείο), στα οποία προφανώς δεν περιλαμβάνονται τα Φ/Β επί στεγών- δωμάτων. Παρακαλώ περάστε από το ταμείο δι υπόθεσή σας"

Link to comment
Share on other sites

το "φύτευση στέγης " το είδες στο ΝΟΚ

τΙ να τα κάνεις τα Φ-Β;;

 

Άρθρο 18 (ισχείει από 4-7-12) (εντος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ-όλο)

 

Φυτεμένα δώματα

 

1. (εντος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ) Η κατασκευή φυτεμένων επιφανειών στα δώματα, στις στέγες και στους υπαίθριους χώρους, νέων, νομίμως υφισταμένων κτιρίων και κτιρίων των εδαφίων δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του ν. 4014/ 2011, επιτρέπεται εφόσον δεν αντίκειται σε ειδικότερους όρους δόμησης που ισχύουν.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.