Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών και ποσοστό απόκλισης 2%


Recommended Posts

Συνάδελφοι αυτό που αναφέρει η βεβαίωση σχετικά: "δεν ελήφθησαν υπόψιν αποκλίσεις μέχρι 2% των διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ή αυτοτελούς οριζόντιας ιδιοκτησίας και μέχρι 2% της μικτής επιφανείας του ακινήτου" υπάρχει κάπου και στους νόμους 4014,4030 ή 4042;

Έψαχνα αλλά δεν βρήκα κάτι.

Στην περίπτωση μου έχω ένα λουτρό σε αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία ά ορόφου που έχει μεγαλώσει κατα ποσοστό <2% της μικτής επιφανείας του ορόφου και εις βάρος φωταγωγού,το ίδιο έχει κάνει και ο β όρ..

Ισχύει η παράγραφος της βεβαίωσης ότι δεν έχω αυθαιρεσία για να δώσω βεβαίωση;δεν μου έχει ξανατύχει και θέλω να πηγαίνω με το γράμμα του νόμου,μη βρεθώ και εκτεθειμένη και με κυρώσεις σε ενδεχόμενο έλεγχο είτε από τον άλλο ιδιοκτήτη είτε από κάποια αρχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα συνάδερφοι.Τα φώτα σας!!

Έχω περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρεσιών σε διαμέρισμα. Κατά την αυτοψία παρατήρησα ότι ο τοίχος - όμορος του κλιμακοστασίου, έχει μετατοπιστεί προς το κλιμακοστάσιο κατά 15 cm. (μετράω από το παλαιό μισό του τοίχου έως το καινούριο μισό,δίνοντας δηλαδή μισό στο διαμέρισμα και μισό στο κλιμακοστάσιο).Το συνολικό εμβαδόν της επέκτασης προς το κλιμακοστάσιο είναι 46 cm.Η ερώτηση είναι η εξής: Μπορώ να συμπεριλάβω αυτήν την επέκταση στην απόκλιση 2% η οποία αναφέρεται στις βεβαιώσεις ότι δεν λαμβάνεται υπόψη, έτσι ώστε να αποφύγω τις δηλώσεις-αποδοχή των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας? Αν δεν μπορώ, θα πρέπει να πάρω βεβαίωση από τους ιδιοκτήτες των άλλων διαμερισμάτων του ορόφου που με ενδιαφέρει μόνο , ή από όλους τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας?Και το ρωτώ αυτό καθώς, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν συμφωνούν να δώσουν συγκατάθεση.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.