Μετάβαση στο περιεχόμενο

lia1

Members
  • Περιεχόμενα

    90
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

lia1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δλδ εαν απλα μας φερει ο πεκατης ΥΔ ουι δεν εχει αυθαιρετο δεν πιάνει??χωρις να το ελέγξουμε εμεις
  2. η επέκταση ούτως ή άλλως δηλώνεται με χρονολογία μετά το 2004 γιατί ..έγινε μετά. και συμφωνώ μαζί σου Ιάσονα. τι προσκομίζω στα "δημόσια έγγραφα-αεροφωτογραφιες " για να κλείσει η υπόθεση δεν ξέρω... Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  3. Καλησπέρα συνάδερφοι. τι γίνεται σε περίπτωση που έχουμε επέκταση εξώστη κατά 1μ. και για το συγκεκριμένο σημείο δεν βρίσκουμε μεσώ ΕΚΧΑ αεροφωτογραφίες. Στο earth pro για την συγκεκριμένη περιοχή το μέγιστο που πάει είναι ως το 2012. Περιττό να πω ότι ..άλλα στοιχεία δεν υπάρχουν.Όμως κρίνω λάθος το να "καταδικαστεί" ένα ακίνητο επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία. Κατι που σκέφτηκα να κάνω είναι να βάλω στο σύστημα τις αεροφωτογραφιες που δίνει το google earth από το 2012-και μετά και να ισχυριστώ το αντίθετο οτι δλδ δεν φαίνεται να έχουν μεταβληθεί οι διαστάσεις (βεβαία αυτό είναι κάτι σαν φωτοερμηνεια, αλλά...κ τι να γίνει).Από την άλλη ο αεροφωτογραφιες του earth πολλες φορες ειναι με κλιση με αποτελεσμα σε ορισμενες σχεδον να μην φαινεται καν ο εξωστης...ΟΥΥΥΥΥΦΦΦΦ!!!!!!αν καποιος εχει καμια ιδεα, παρακαλωωωω??? γιατι εγω θα δεν την παραταω την υποθεση και ..οτι γινει.
  4. Παρολ'αυτα πουθενα δεν αναφέρεται οτι εως 26ιουλιου πρεπει να γινει οριστικη υπαγωγη.
  5. Δεν καταλαβαίνω που βασιζεται αυτο??εχει πει καποιος οτι πρεπει να γινουν οριστικες υποβολες??εχω την αισθηση οτι εφόσον εισαι εντος νομου δλδ παραβολο κτλ, δεν υπαρχει πρόβλημα για διορθώσεις κτλ χωρις να πας στο νεο νομο
  6. παιδια δεν εχω κανει ακομα την εγγραφη στο webτσμεδε.μπορω να παρω αλλιως το ειδοποιητηριο ??γιατι η παραταση δεν βλεπω να δινεται....
  7. Κ εαν κατα την διαδικασια περαιτέρω διερεύνησης του αυθαιρετου δεις οτι το παραβολο σου βγαινει διαφορετικο??λεω τωρα...
  8. Παιδια μια ερωτηση.τελικα για τον ισχύοντα νομο εως 8/10, για να ειμαστε οκ αρκει μονο η πληρωμη παραβολου η θελει οριστικη υποβολη???
  9. Δεν καταλαβα....τελικα τα βαζουμε οριστική υποβολή ηηηη περιμενουμε παρατασεις οντως????
  10. Καλημέρα συνάδερφοι, γρήγορη ερώτηση: έχω δήλωση σε οριστική με κάποια αρχεία ήδη ανεβασμένα και κάποια άλλα όχι. Κάτοψη, τομές όψεις (ναι επισυνάπτω και όψεις μαζί με τις τομές μην κ δεν καταλάβουν κάτι..) και διάγραμμα κ. προτίμησα να τα κάνω από την αρχή γιατί τα σχεδία τις Ο.Α.(άδεια του 85) επειδή μου τα εκτύπωσαν στην πολεοδομία (οικισμού) σε Α4, δεν βγήκαν καλά και νομίζω ότι θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα αν τα βάλω όλα μαζί. Φρόντισα όμως να δείξω με κόκκινο την σύμφωνα με την Ο.Α. θέση και εμβαδόν του κτίσματος. Υπάρχει θέμα? Και το δεύτερο είναι ότι δεν έχω υπογράψει τα ηλεκτρονικά σχέδια, παρά μόνο οτι έχω δώσει στον πελάτη μου.Τέλος, το διάγραμμα κάλυψης, το έκανα όπως το διάγραμμα δόμησης αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω σε ηλεκτρονική μορφή τα πινακάκια του Τοπογραφικού και έτσι δεν τα πρόσθεσα. Τι λέτε??? αααα....και κάτι ακόμη.Θα πρέπει να αναγράφεται σε όλα τα αρχεία που ανεβάζουμε ο κωδικός της δήλωσης την οποία αφορούν?? Νομίζω κάπου το πήρε το μάτι μου αλλά...τι στο καλό...τα αρχεία δεν ανήκουν στον "ηλεκτρονικό" φάκελο της δήλωσης την οποία συνοδεύουν???
  11. καλά το φανταστικα οτι πρέπει να το βάλω όλο....ευχαριστώ και πάλι και για την ορθότατη συμβουλή ..!!τροπος του λεγειν τα "χανω"...πολύ κουραστική η φάση με την υποβολή των δικαιολογητικών! .....τις ανάγκες μας μεσα, αλλιώς....!
  12. Eυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. το αυθαίρετο τμημα του εξώστη βρίσκεται εντός προκηπίου, άρα όχι δεν είναι εκτός Ρ.Γ.Για τα επιπλέον τμήματα έχω ήδη υπολογίσει 1 λοιπή παράβαση.το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να υπολογίσω και όλο τον εξώστη ως αυθαιρεσία λόγω του ότι ο θεωρητικά "νόμιμος", έχει αλλάξει θέση λόγω μεγαλώματος του διαμερίσματος.Σωστά ή εχω αρχίσει να τα χάνω??
  13. Kαλημέρα συνάδερφοι. Ερώτηση: Σε διαμέρισμα πραγματοποιήθηκε επέκταση -υπέρβαση δόμησης προς την πλευρά του εξώστη. Κατ' επέκταση ο εξώστης πραγματοποιήθηκε διαφορετική θέση απο την Ο.Α. (πιο έξω από το περίγραμμα του σύμφωνα με την Ο.Α. Επίσης πραγματοποιήθηκε και επέκταση αυτού και με αλλαγή του σχήματος ( γιατι....όλα τα "σπασίματα" ...εγιναν ευθεία). Το πρόβλημα έχει ως εξής.Η ρύθμιση αυτή έγινε πριν καιρό και τωρα καταθέτω τα στοιχεία στο σύστημα. Ξαναπιάνοντας την υπόθεση είδα ότι ρύθμισα κανονικα την Υ.Δ. και σε ότι αφορά το μπαλκόνι, μόνο την επέκταση του. Δηλαδή σα να λέμε ότι μετέφερα τα "νομιμα" μ2 του εξώστη στη νέα του θέση και με το σχήμα που είχε και μέτρισα ως αυθαιρεσία μόνο ότι υπολειπόταν.....ποσο χάλια τα έκανα???έπρεπε να υπολογίσω ως αυθαίρετο όλο τον ε΄ξωστη???Παρακαλώ τα φώτα σας!!!!
  14. Καλησπέρα, έχω περίπτωση αποθήκης σε εκτός σχεδίου, για την οποία εκδόθηκε πρωτ. αυθαιρέτου το 1993, στο οποίο εμφανίζεται: α) η αποθήκη με μεγαλυτερο εμβαδόν...χωρίς όμως να τον γράφουν γιαυτό. β) αυθαίρετη κατασκευή κατ'επέκταση αλλά ανεξάρτητη από την αποθήκη, εμβαδού, κατά το πρωτ. 73,35 μ2, ενώ στην πραγματικότητα είναι 78,70 μ2. γ) ισόγεια αποθήκη, η οποία σήμερα έχει κατεδαφιστεί, και μάλιστα πρόσφατα. Σας επισυνάπτω και αρχείο μήπως και γίνει περισσότερο κατανοητό. Ρωτώ γιατί έχω μπλεχτεί άσχημα. Η άποψή μου είναι να δηλωθεί ως εξής: --1Φ.Κ, το οποίο θα αφορά το α) με Υ.Δ., Υ.Κ. για το τμήμα το οποίο φαίνεται στο πρωτ. αυθαιρέτου αλλά δεν υπολογίστηκε και 1 παράβαση -για την αλλαγή θέσης.Δεν βάζω τπτ άλλο σχετικά με την αλλαγή θέσης (ΥΔ, ΥΚ) γιατί η νέα του θέση είναι εντός των επιτρεπόμενων πλαγίων αποστάσεων και του τότε (7,00 μ) και του τώρα (2,5 μ)-αυτό γιατί παρατηρώ άλλοι να υποστηρίζουν ότι το Δ πάει με τα τότε δεδομένα. --2Φ.Κ., το οποίο θα αφορά το β) με Υ.Δ., Υ.Κ. για το εμβαδόν που μέτρησα εγώ και όχι για αυτό που δηλώθηκε στο πρωτ. αυθαιρέτου και Υπέρβαση Δ. η οποία παραβιάζεται μόνο στην πίσω πλευρά και για 50 εκ. Τώρα, πέραν των όσων δηλώθηκαν στο πρωτ. αυθαιρέτου, έχει επίσης κατασκευαστεί μια αποθήκη < των 15 μ2., και ύψους < 2,5μ., η οποία όμως παραβιάζει Δ.Οπότε --3Φ.Κ., με την αποθήκη ως κατ 3? ή λόγω της παραβίασης Δ θα πρέπει να πάω κανονικά με Υ.Δ, Υ.Κ. ΚΑΙ Δ? και εαν πάω με Υ.Δ. και όχι με κατ 3 , τότε καταδικάζω το κτίσμα σε κατ.5. --4Φ.Κ., σχετικά με το παραπάνω γ) στο οποίο θα δηλώσω 1 λοιπή παράβαση, λόγω της κατεδάφισης ???? --5Φ.Κ, το οποιο θα είναι σχετικό με τις λοιπές παραβάσεις (έχω υπόστεγά, περιφραξη, προσθήκη κεραμιδιών στην στέγη της αποθήκης αντί για λαμαρίνα και πλακόστρωση). Καμία ιδέα για το εαν είναι σωστός ο τρόπος σκέψης γενικά και καμία απάντηση για το 3 & 4 Φ.Κ. ??
  15. Καλησπέρα, έχω περίπτωση αποθήκης σε εκτός σχεδίου, για την οποία εκδόθηκε πρωτ. αυθαιρέτου το 1993, στο οποίο εμφανίζεται: α) η αποθήκη με μεγαλυτερο εμβαδόν...χωρίς όμως να τον γράφουν γιαυτό. β) αυθαίρετη κατασκευή κατ'επέκταση αλλά ανεξάρτητη από την αποθήκη, εμβαδού, κατά το πρωτ. 73,35 μ2, ενώ στην πραγματικότητα είναι 78,70 μ2. γ) ισόγεια αποθήκη, η οποία σήμερα έχει κατεδαφιστεί, και μάλιστα πρόσφατα. Σας επισυνάπτω και αρχείο μήπως και γίνει περισσότερο κατανοητό. Ρωτώ γιατί έχω μπλεχτεί άσχημα. Η άποψή μου είναι να δηλωθεί ως εξής: --1Φ.Κ, το οποίο θα αφορά το α) με Υ.Δ., Υ.Κ. για το τμήμα το οποίο φαίνεται στο πρωτ. αυθαιρέτου αλλά δεν υπολογίστηκε και 1 παράβαση -για την αλλαγή θέσης.Δεν βάζω τπτ άλλο σχετικά με την αλλαγή θέσης (ΥΔ, ΥΚ) γιατί η νέα του θέση είναι εντός των επιτρεπόμενων πλαγίων αποστάσεων και του τότε (7,00 μ) και του τώρα (2,5 μ)-αυτό γιατί παρατηρώ άλλοι να υποστηρίζουν ότι το Δ πάει με τα τότε δεδομένα. --2Φ.Κ., το οποίο θα αφορά το β) με Υ.Δ., Υ.Κ. για το εμβαδόν που μέτρησα εγώ και όχι για αυτό που δηλώθηκε στο πρωτ. αυθαιρέτου και Υπέρβαση Δ. η οποία παραβιάζεται μόνο στην πίσω πλευρά και για 50 εκ. Τώρα, πέραν των όσων δηλώθηκαν στο πρωτ. αυθαιρέτου, έχει επίσης κατασκευαστεί μια αποθήκη < των 15 μ2., και ύψους < 2,5μ., η οποία όμως παραβιάζει Δ.Οπότε --3Φ.Κ., με την αποθήκη ως κατ 3? ή λόγω της παραβίασης Δ θα πρέπει να πάω κανονικά με Υ.Δ, Υ.Κ. ΚΑΙ Δ? και εαν πάω με Υ.Δ. και όχι με κατ 3 , τότε καταδικάζω το κτίσμα σε κατ.5. --4Φ.Κ., σχετικά με το παραπάνω γ) στο οποίο θα δηλώσω 1 λοιπή παράβαση, λόγω της κατεδάφισης ???? --5Φ.Κ, το οποιο θα είναι σχετικό με τις λοιπές παραβάσεις (έχω υπόστεγά, περιφραξη, προσθήκη κεραμιδιών στην στέγη της αποθήκης αντί για λαμαρίνα και πλακόστρωση). Καμία ιδέα για το εαν είναι σωστός ο τρόπος σκέψης γενικά και καμία απάντηση για το 3 & 4 Φ.Κ. ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.