Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εποχιακή ρύθμιση κλίσης πλαισίων


Recommended Posts

Προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι οι συνήθεις βάσεις για πάνελ είναι μόνο για μία κλίση, που την αποφασίζεις πριν ή κατά την εγκατάσταση.

 

Είναι τόσο προβληματικό να ρυθμίζονται ανάλογα με την εποχή οι κλίσεις των πάνελ;

 

Μια τέτοια δυνατότητα καθιστά τις βάσεις αδύνατες στον άνεμο;

 

Είναι τόσο μικρή η εποχιακή διακύμανση που δεν αξίζει τον κόπο;

 

Αν φτιάξει κάποιος 6 βάσεις από dexion, διπλό ή ενισχυμένο αν χρειάζεται, και γαλβανιζέ ή βαμμένο, και που να ρυθμίζεται ανάλογα με την εποχή, θα είναι κατώτερο από τις συνήθεις βάσεις αλουμινίου των 100 ευρώ;

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν βασεις που ρυθμιζονται καθ'υψος.Αυτες που ξερω εγω ειναι της αλουμιλ και δεν ξερω αν εχει και αλλη εταιρεια.

Γνωμη μου ειναι τα κερδη που θα εχεις απο την εποχιακη ρυθμιση ισως δεν αντισταθμιζει το παραπανω κοστος αλλα και τις εργατοωρες για την ρυθμιση καθε φορα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Ο κόπος είναι επειδή θέλουν ξεβίδωμα και ξανά βίδωμα σαν να ήταν η πρώτη φορά; Ή υπάρχει κάποια "βάνα" που τη γυρίζεις σε ότι ύψος θέλεις, 4 φορές το χρόνο πχ;

Link to comment
Share on other sites

Δες και της εταιριας RAMA τις εχω βαλει στη ταρατσα ειναι πολυ στιβαρες και εχουν αρκετα μεγαλο ευρως ρυθμισεων..οσο για το νταλκα στο κεφαλι που λεει ο φιλος JSK ειδικα τα tracker ναι θελουν παρακολουθηση αλλα οταν βλεπεις αυτη την εποχη που ειναι μεγαλη η μερα μια διαφορα της ταξης του 50%+ αναμεσα σε tracker διπλου αξονα και σταθερου να δεις τι καλα που ειναι..γενικα εχω παρατηρησει στην Ελλαδα δυο σχολες μηχανικων μια που λεει μονο σταθερο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και αλλη μια που ειναι φανατικοι στα tracker..εγω σεβομαι και τις δυο σχολες γιατι η καθεμια εχει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα..αλλα τα πραγματα θα ξεκαθαρισουν καλυτερα πιστευω σε μερικα χρονια που θα δουμε τα οικονομικα αποτελεσματα της καθε επιλογης.Παντως μεχρι τωρα βαση οικονομικων αποτελεσματων .πιστευω οτι οσοι εχουν βαλει tracker δεν το μετανιωνουν..

Link to comment
Share on other sites

Συνονόματε όχι και 50% το καλοκαίρι

ένα σταθερό παίζει στα 650 με 700 μια μέρα με 0 σύνεφο και θερμοκρασία 30 (περιβάλλοντος το μεσημέρι) και το τράκερ πόσo πάει, φτάνει τις 1000kWh?

Και εγώ συμφωνώ ότι σε λίγα χρόνια θα είναι ποιο καθαρό το τι συμφέρει πραγματικά. και όχι όσων τα τράκερ δεν έχουν ξεραθεί καμια βδομάδα δεν το μετανιώνουν :smile:

Link to comment
Share on other sites

100αρια δεν παρακολουθω πολυ...παντως για 80αρια που βλεπω με tracker διπλου αξονα πανε 780-880 και τα σταθερα 480-550...ειναι μεγαλη η διαφορα..και πανω απο 50%...καμια φορα που μπαινω sunnyportal βλεπω αρκετα 100αρια με tracker διπλου αξονα να πιανουν και 1000 και 1050..μπες αν θες και θα δεις αρκετα..τωρα οσον αφορα την εποχιακη κλιση σε στεγες και οι βασεις της alumil και της rama που εχω δει ειναι πολυ στιβαρες και με μικρο extra κοστος της ταξης των 500-700 ευρω εχεις σιγουρα ενα 5%..αρα το πολυ σε 2 χρονια εχεις κανει αποσβεση..απλα θελουν λιγο προσοχη στην χωροθετηση να μην σκιαζουν οι σειρες το χειμωνα που θα ειναι στη μεγιστη κλιση 35-40 μοιρες.

Link to comment
Share on other sites

Μου ήρθε μια ιδέα. Τι γίνεται αν το χειμώνα υπάρχει καθρέπτης μπροστά και κάτω από τα πάνελ που να στέλνει το λίγο φως δεύτερη φορά πάνω στα πάνελ ενώ το καλοκαίρι το φως απλά να αντανακλάται προς τον ουρανό για να μη καούν τα πάνελ;

Edited by Οδυσσέας
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σε οικιακες εγκαταστασεις αυτο που λες δεν γινεται το χειμωνα εκτος και εχεις ταρατσα-γηπεδο.

πιστευεις οτι θα "καουν" τα πλαισια με λιγη παραπανω ακτινοβολια?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια ότι θα γίνουν πιο σκούρες προς το καφέ οι κυψέλες αν εκτεθούν πολύ καιρό σε φως ισχυρότερο από τις προδιαγραφές και στο τέλος θα μειωθεί πολύ η παραγωγή μέχρι αχρήστευσης.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν χρησιμοποιούνται καθρέπτες για αύξηση της παραγωγής το καλοκαίρι, ίσως όμως γίνεται το χειμώνα ή σε σκανδιναβικές χώρες;

 

Χώρος υπάρχει άφθονος στην περίπτωσή μου, πόσος χώρο πιστεύεις ότι θα χρειάζεται ανά πάνελ μαζί με τον χειμερινό καθρέπτη του;

Edited by Οδυσσέας
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.