Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ογκοχρέωση-χρονοχρέωση ή κάτι άλλο....


ikaros13

Recommended Posts

Παιδιά την γνώμη σας παρακαλώ....Ελπίζω να το έχω βάλει στη σωστή κατηγορία το θέμα.

 

Μιας και βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και όλο και κάπου ενδέχεται να πάμε, έχω το εξής θέμα...

 

Ενδιαφέρομαι για πρόσβαση στο ίντερνετ, για κάποιο διάστημα που δεν θα είμαι στην έδρα μου. Εχω διαβάσει σχετικά με προγράμματα ογκοχρέωσης, χρονοχρέωσης, ή ακόμη και με κάρτας (με επιφύλαξη αυτό) των 3 κινητής.

Βασικά με ενδιαφέρει το σερφάρισμα, e-mails, michanikos.gr :smile: κτλ... Οχι τόσο το downloading. Το θέλω για 5-10 μέρες, άντε 20 (σε περίπτωση που ανέβω στο πατρικό για ανακαίνηση)....

 

Εχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο πρόγραμμα?

Δεσμέυομαι με συμβόλαιο 12μηνο? Σε αυτή την περίπτωση τρώει άκυρο γιατί δεν λέει να πληρώνω 2 πάγια...Εκτός αν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός συμβολαίου, πχ κάρτα έστω για 1 μήνα...

Για κάλυψη στην επαρχία, έχει να κάνει με την εταιρεία επιλογής? Πως μπορώ να το μάθω αυτό? Δεν θέλω να μου πει ο πωλητής, ναι πιάνει και να πιάσω στο τέλος τα.....

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα .

 

Δεν θα κάνεις συμβόλαιο για 10-20 μέρες . Αναφερόμαστε σε mobile broadband internet με κάρτα και πριν συζητήσουμε για ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στον παράγοντα "κάλυψη δικτύου" και στην ευελιξία του λογισμικού διαχείρισης της σύνδεσης . Δεν είναι όλα το ίδιο . Ζήτα επί τόπου επίδειξη .

 

Μόνο με έρευνα και ερωτήσεις σε γνωστούς διαπιστώνεις την κάλυψη για συγκεκριμένο δίκτυο 3G στην περιοχή που σε ενδιαφέρει . Άσε τους πωλητές και τους χάρτες κάλυψης που θα προσπαθήσουν να σου δείξουν για να σε πείσουν.

 

Δεν είναι όλα τα ίδια και προσωπικά προτίμησα ογκοχρέωση . Εν γνώσει μου , δεν θα επιδιδόμουν σε downloads ή σε παρακολούθηση video clips από you tube. Υπάρχουν πακέττα που δίνουν και το στικάκι με κάποια προσαύξηση ή δίνουν μόνο sim για να μπεί σε 3G tablet . Αυτό θέλει διερεύνηση .

 

Το βασικό είναι η κάλυψη και η επιλογή ενός πακέττου των 1 - 2 GB για 15 μέρες με δυνατότητα αύξησης των GB μέσω κάρτας .

 

Είναι θέμα προτεραιοτήτων αλλά μπορεί να μειώσεις το κόστος παίρνοντας αρχικό πακέττο με 1 ή 2 GB και για "μεγάλο" διάστημα . Τα πολύ μικρά πακέττα δίνουν μικρό χώρο και αθροιστικά μπορεί να στοιχίσουν περισσότερο.

Edited by gvarth
Link to comment
Share on other sites

Μερικά προγράμματα συμβολαίου κινητής έχουν εκτός απο τον αρχικό όγκο δεδομένων (έαν έχουν) υπηρεσία με ημερήσια χρέωση (1€/ημέρα).

 

Δοκίμασε να ενώσεις το κινητό σου με το laptop και η χρέωση στο πάγιο σου δε θα είναι πάνω απο 10€ εαν έχεις ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Ούτε εξοπλισμοί, όυτε εξτρα συμβόλαια.

 

Ιδίως για smartphones με windows mobile όπως το δικό μου υπάρχουν προγράμματα που σου επιτρέπουν να μοιράζεσαι τη σύνδεση σου με το laptop μέσω wifi. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι παρόμοιο και για android ή ios.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Γιώργο και Gousgounis.....

Το κινητό μου είναι για κλήσεις και sms μόνο.... :smile: Οπότε πάω μάλλον για κάρτα...

 

Αυτό που με προβληματίζει είναι το σήμα. Εκεί που πάω ο πωλητής της κόκκινης εταιρείας, που έβγαλε πορτοκαλί!! Ούτε πράσινο ούτε κόκκινο...χμμμ

Κόστος για 15 μέρες δωρεαν 35ευρώ ή στυλ 4μηνου συμβολαίου 10+10+10+10 κάθε μήνα με δικαίωμα διακοπής.... Το πρώτο πακέτο στα 2GB, το δεύτερο στο 1GB....

 

Στην πράσινη εταιρεία μου λένε για 1 μήνα κόστος ~75 ευρώ!!!

 

Στην μπλε δεν πήγα ακόμη... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ικαρος εγω εχω ενα φλασακι της αερα και το χρησιμοποιω για mobile broadband σε laptop-ακι αλλα ειναι

με sim, δηλαδη ειναι το ιδιο και σε κινητο. Δινω 20 ευρω και εχω συνδεση για περιπου 1 εβδομαδα με

φουλ σχεδον ιντερνετ ολη τη μερα χωρις ομως εννοειται youtube. Φανταζομαι για χρηση απο κινητο

2-3 ωρες τη μερα θα καλυφθεις για 10~15 μερες με αυτο το προγραμμα.

Edited by MScEng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.