Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΟΔΟΥ


Recommended Posts

Προσπαθώ να βγάλω μία άδεια σε ένα ορεινό χωριό. Στο ένα όριο του οικοπέδου υπάρχει ένας χωματόδρομος (καλντερίμι θα το έλεγα) που χαρακτηρίστηκε ως κοινοτικός. Μου είπανε πως πρέπει να αφήσω Δουλεία Διόδου 2 μέτρα από τον άξονα της (ο θεός να την πει) κοινοτικής οδού. Δεν εξυπηρετεί την δίοδο κάποιου ακινήτου, απλώς την μελλοντική διάνοιξη της οδού.Ως τί χαρακτηρίζεται αυτή η δουλεία? Που τεκμηριώνεται?

Τί πρέπει να κάνω εγώ ως μελετητής,να το εμφανίσω απλά στο τοπογραφικό της αδείας και να βάλω την τελική περίφραξη στα 2 μέτρα τουλάχιστων απο τον άξονα? Υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία να το μελετήσω μόνος μου?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς βρίσκεσαι σε οικισμό κάτω των 2000κατ.

 

Κάνοντας αναζήτηση στο forum θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα θέματα για τους οικισμούς αυτούς καθώς και για την υποχρέωση θέσεως σε ΚΧ τμήματος πλάτους κατάλληλου από τον άξονα της κοινοτικής οδού στην οποία έχεις πρόσωπο για να μπορέσεις να οικοδομήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ SIGIO . Όντως είναι οικισμός<2000, θα προσπαθήσω να ψάξω κάτι σχετικό.

 

Διάβασα πολλά περί δουλείας στο forum, ακόμη όμως έχω ερωτήματα. Δεν ανέφερα ότι το οικόπεδο είναι γωνιακό και το ένα πρόσωπο βλέπει σε επαρχιακό δρόμο. Κανένα όμορο δεν χρίζει ανάγκης για δίοδο. Απλώς το καλντερίμι ενώνει έναν κοινοτικό με τον επαρχιακό. Προσπάθησα να επισυνάψω μια εικόνα της αποτύπωσης στο forum για ευκολία αλλά δεν την εμφανίζει.

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Αν ο δρόμος όπως είπες στην αρχή είναι κοινοτικός, αυτό που ζητάνε είναι να παραχωρήσεις σε ΚΧ τμήμα του οικοπέδου ώστε τελικά το όριο σου έως τον άξονα του δρόμου να είναι 2μ. Η δουλεία λοιπόν είναι άλλο πράγμα και δεν έχει σχέση με την παρούσα περίπτωση.

 

Μελέτησε καλά:

α. ΦΕΚ181Δ/1985

β. ΦΕΚ414Δ/1985

γ. ΦΕΚ289ΑΑΠ/2011

καθώς και το forum σχετικά με οικισμούς κάτω των 2000κατ.

 

Συμβουλή:

συνεργάσου με έμπειρο μηχανικό της περιοχής

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ και πάλι! Ακούω συνέχεια ότι οι πολεοδομίες για τους παλιούς μηχανικούς ήταν "σχολείο"...στις μέρες μας μόνο που δεν σε πετάνε έξω. Σήμερα στην πολεοδομία στον Περισσό με εμένα μόνο μέσα κ 2 υπαλλήλους απλώς να έβλεπες πως με κοιτούσαν όταν ζήτησα αντίγραφα αδείας στο αρχείο...ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το επιμορφωτικό forum για εμάς τους νέους. Και όντως μόνο με συνεργασία ιδιωτών (και έμπειρων) μηχανικών κάνεις δουλειά πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Οι πολεοδομίες όπως και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θέλουν θρασύτητα και έντονο υφος για να βοηθηθείς! Και εγώ νεος είμαι και η ευγένεια εμένα δεν με βοηθάει γιατί θα το πω ότι έχουν γίνει ζώα οι περισσότεροι εκεί μέσα. Περιμένουν πριν ακόμα πας να τα ξέρεις όλα! Γι αυτό να τους βάζεις στην θέση τους όταν σε κάνουν να νιώθεις άβολα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.