Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για κτίσμα του 1955...


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα:

Πρόκειται για μία παλαιά πέτρινη κατοικία σε ένα χωριό του Νομού Μεσσηνίας. Η αγορά του οικοπέδου πραγματοποιήθηκε το 1955, και η κατασκευή της κατοικίας έγινε επίσης το 1955.

Άδεια δεν υπάρχει. Δηλώνεται όμως κανονικά στην εφορία ως "οικόπεδο με παλαιά κατοικία".

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάποιος νόμος που νομιμοποιεί όλα τα προ 1955 κτίσματα (εάν τον γνωρίζετε παρακαλώ πείτε μου ποιος είναι για να τον ψάξω & να τον διαβάσω). Ο νόμος αυτός συμπεριλαμβάνει δηλαδή κτίσματα που κατασκευάστηκαν μέχρι 31/12/54 ή και το 1955;;

Στην περίπτωση που δεν το πιάνει ο νόμος αυτός, πρέπει να γίνει η ρύθμιση του Ν.4014/11;;

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Και σε συνέχεια του Γιάννη, αν δε σε καλύπτει αυτή η ημερομηνία θέλει 4014.Αλλά το δύσκολο είναι να αποδειχτεί αν σε καλύπτει.Ειναι οριακά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε ακίνητο που είναι σε διαδικασία έκδοσης άδεια δόμησης νομιμοποίησης (άρθρο 26 του 4014/11 και παρ. 6 του άρθρου 4 του Ν.Ο.Κ.) μεταξύ άλλων υπάρχει κτίσμα προ του 1955. Η αεροφωτογραφία είναι του 1953, το ρυμοτομικό του 1951 (στο οποίο το εν λόγω κτίσμα δεν εμφαίνεται). Επειδή το κτίσμα είναι στο 1 μέτρο από το όριο (<2,5 μέτρα) η υπάλληλος δεν προχωρά την υπόθεση αν δε ρυθμίσω και το κτίσμα που είναι προ του έτους 1955. Υποστηρίζει πως αφενός μεν δεν το αντιμετωπίζει σαν αυθαίρετο, αφετέρου δε για να βεβαιωθεί η νομιμότητα μέσω της άδειας έπρεπε να τηρεί τους όρους δόμησης του 1951 (ρυμοτομικό), να έχει ανεγερθεί δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη των 2,50 μέτρων από το όριο. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.