Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαρτημένα τοπογραφικά και για συμβόλαια;;;


Recommended Posts

Δεν θέλω να μειώσω τη δουλειά των συναδέλφων διότι για κάποιο χρονικό διάστημα έκανα κ εγώ τον ορειβάτη,η σωστή δουλειά για τοπογραφικά συμβολαίου είναι overqualified και δεν πληρώνεται

Από δω κ πέρα MAGELLAN sportrak map κ άγιος ο Θεός!!(μόνο σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ χρησιμοποιώ total station,το rtk το έκοψα μαχαίρι)

grtopo μέσα είσαι φίλε,μην σου πω κ google earth και coords gr

Κ μην ξεχάσω και το μετράκι

Για τοπογραφικά συμβολαίου

OLE!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Πολιτικός είμαι όπως καταλάβατε και ΠΟΛΥ ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ

Και συμφωνώ κ εγώ με όλους και μπράβο τους

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή ξέρω οτι κι εσύ γαλουχήθηκες με φρέσκο μπετό και τσίκνα απ' τις ηλεκτροκολλήσεις και ΕΚΕΙ δε σήκωνε μπαλαμούτι και μ@@@κίες, αυτά που λές για μαγγελάνο πώς θα "φυλάττουν" την τέχνη και θα φροντίζουν την υστεροφημία σου; Ή όλα για τα γα@@@ένα τα λεφτά;

Link to comment
Share on other sites

όλα φίλε.........

τέλος οι εξαρτήσεις από το βουνό.Με τις υποθέσεις που τυχαίνουν συνήθως,τρέχω καμιά βδομάδα για την καθεμία,με τη μέτρηση είμαι εντός του 2%,για πιο περίεργες μετρήσεις δεν το ρισκάρω και ''στήνομαι''.Η υστεροφημία μου φροντίζεται από το γεγονός ότι έχω λύσει κάποιες από τις πιο απίστευτες υποθέσεις και ΚΑΝΕΙΣ δεν με έχει πάρει τηλ για προβλήματα.

Επίσης,επειδή είσαι αποδεδειγμένα οκ,μην τρελλαίνεσαι,είπα ότι δεν θέλω να μειώσω τη δουλειά κανενός,ποστάρω για επιστημονικότατες εναλλακτικές λύσεις να υπάρχουν δημοσίως.Μην ξεχνάς επίσης ότι ελάχιστοι τοπογράφοι τολμάνε να δώσουν πραγματική αποτύπωση για τοπογραφικό αδείας κ πάνε με τον τίτλο,οπότε που είναι η δικιά τους υστεροφημία που μου βγαίνει ο καρκίνος να καταλάβω τα λάθη της μελέτης...Ακόμα,ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ οτι τα τοπογραφικά συμβολαίου στη σημερινή εποχή είναι μια αστειότητα καθώς βασίζεσαι στον τίτλο που μετρήθηκε 50 χρόνια πριν ''με τα πόδια'' ή με κορδέλα στην πιο λουξ κατάσταση της τότε εποχής,μιλώντας για εκτός σχεδίου και σε πράξεις εφαρμογής για εντός.Και καθώς το ΟΛΟ πακέτο των τοπογραφικών συμβολαίου έχει αποκλειστικά και μόνο ρόλο επισύναψης στο συμβόλαιο ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ,θεωρώ το θέμα της εξάρτησής του επίσης αστειότητα καθώς όπως είπα για ένα χαρτί επισυναπτόμενο ο άλλος δεν σε πληρώνει να κάνεις αναρρίχηση.

Γενικά μιλώντας πάλι,επί του θέματος,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ MAGELLAN,γιατί με ένα ωραιότατο τετραγωνάκι που βλέπω συχνά άντε να καταλάβεις που βρίσκεται το γήπεδο...Και από μαγείρεμα καλά πάμε.

Κτηματολόγιο?Καλό ανέκδοτο.................................Κάτσε να δεις τώρα που θα επεξεργαστουν τις δηλώσεις τί έχει να γίνει....με τα τοπογραφικά-κουτάκια.Εδώ ρε συ agior οι άνθρωποι έχουν θέματα ιδιοκτησίας με παρατημένη γη δεν ξέρω γω πόσα χρόνια κ γεμίζουν τα υποθηκοφυλακεία αιτήσεις,το να κάτσω στο καρφάκι στα 1600 με μάρανε.Και μην ξεχνάς λέω:ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ.Αλλιώς περιμένω από το Σύλλογο Αγρ/μων-Τοπ/φων Ελλάδος να συνδικαλιστεί επιτέλους αντί να κλαψουρίζει και να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΗΣΗΣ,που όλο λέει ότι θα το κάνει και.........

 

Πιστεύω στην ποιότητα φίλε,όχι στη Μ@@@@@Α.

Για μελέτη οδοποιίας φυσικά και ΘΑ ΤΡΕΧΩ ΣΑΝ ΜΟΥΡΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ στην πρόκα(αν στέκεται ακόμη και αν είναι σωστή μετά από 21 χρόνια μετατόπισης των λιθοσφαιρικών πλακών :lol: και του φλοιού :lol:

Χωρίς να θέλω να μειώσω κανένα.

Με διάθεση πάντα ευχάριστη :lol:

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ΤΙ ΗΤΑΝ αυτοι που έστησαν τα τριγωνομετρικά της Γεωγραφικής Υπηρεσίας ΣΤΡΑΤΟΥ

Ποιος τους όρισε την ακρίβεια?Γιατί υπάρχουν διαφορετικά γεωγραφικά συστήματα αναφοράς?ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΦΑΛΜΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ

 

Υστεροφημία??? :shock: από αυτό???

Νομίζω ότι ήταν λίγο ατυχής η επίθεσή σου φίλε,ξαναπροσπάθησε.Έτσι κ αλλιώς μόλις το δουν κ άλλοι θα γίνει πανικός εδώ μέσα :lol: θα μαλλιοταβηχτούν.Καλά με λένε προβοκάτορα :lol: Μόνο ειλικρίνεια θα πάρεις από μένα όμως φίλε 8-)

Link to comment
Share on other sites

Τώρα θυμήθηκα... άτιμα γερατειά...

Μάγκες τοπογραφάκια μαζέψτε τα σάλια σας :shock: , χτες είδα τη λύση του μέλλοντος. Ετυχε να δώ true ortho φωτογραφίες της Κτηματολογιο ΑΕ. Στο αστικό περιβάλλον 0.20 μ και στο υπόλοιπο (κορυφές στην Πίνδο και "γκρίζες" βραχονησίδες) στα 0.50 μ. Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο

Αυτό τι σημαίνει: κάνω πολλαπλή οπισθοτομία με φρεάτια στο οδόστρωμα και εξαρτώμαι για οτι παπα@ιά θέλετε :!: Σε λίγες μέρες θα έχω και τιμές...

Link to comment
Share on other sites

[email protected]..

οκ, ειλικρίνεια όπως λες..fine with me. αρκεί να ξέρει και ο εκάστοτε πελάτης σου το τι και πως.. γιατί κουράστηκα (κ είμαι και φρέσκος..χεχε) να' χω τη δυσπιστία του κάθε μπάρμπα για τη βολτίτσα μου στα Ιμαλάια στη χάραξη που θα μου ζητήσει, γιατί ο προηγούμενος-η .το έκανε είτε ανεξάρτητο είτε με magellan χειρός..

 

"μα ο άλλος μέτρησε σε 2 ώρες μπαμ-μπαμ και έφυγε...έγινε και η δουλειά μου σωστα..το παλικάρι νέο είναι, γι'αυτό παιδεύεται τόσο, δεν ξέρει.."

 

"και γιατί μου ζητάς τόσα??..ακριβός είσαι..ο άλλος και γρήγορος και πιο φθηνός.."

 

"τι θα χρειαστώ και πάλι τοπογραφικό??μα πριν 5 μήνες κάναμε ένα..για την αγοραπωλησία.."

 

τελοςπάντων, καταλαβαίνοντας το τι ακριβώς εννοείς δεν διαφωνώ..αρκεί να μην την πληρώνει ο επόμενος.

Link to comment
Share on other sites

Ετυχε να δώ true ortho φωτογραφίες της Κτηματολογιο ΑΕ. Στο αστικό περιβάλλον 0.20 μ και στο υπόλοιπο (κορυφές στην Πίνδο και "γκρίζες" βραχονησίδες) στα 0.50 μ.

 

Μία μικρή διόρθωση οι ορθοφωτογραφίες πολύ μεγάλης κλίμακας αφορούν αστικές περιοχές μόνο ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν οι μεγάλης κλίμακας ορθοφωτογραφίες.

Αυτό που αναφέρεις ως ακρίβεια δεν είναι ακριβώς ακρίβεια αλλά το μέγεθος του εικονοστοιχείο στο έδαφος οπότε μην το δένεις σκοινί κορδόνι ότι θα έχεις τέτοια οριζοντιογραφική ακρίβεια (θεωρητικά θα έπρεπε αλλά.....)

Link to comment
Share on other sites

φίλε zavi, ΔΕΝ ήταν επίθεση, με στεναχωρείς οταν το λες γιατί σε θεωρώ δικό μου άνθρωπο.

ο πελάτης του τοπογράφου ΔΕΝ επιστρέφει ξανά, κατα κανόνα, ούτε κάν σε άλλο τοπογράφο πάει γιατί το συμβόλαιο έγινε και όλα τέλειωσαν.

Δεν είμαστε οδοντίατροι, δυστυχώς. Μόνο αν έχεις τεχνικά μελετητικά ή/και κατασκευαστικά γραφεία σαν πελάτες, εκεί παίζει κάποια επιστροφή.

 

Αρα η δουλειά σου δύσκολα θα απολαύσει δικαίωση, γιατί να αυξάνεις την εντροπία άλλωστε..αυτό λές και το καταλαβαίνω.

 

Εχω, από πείρα όμως, πολλά παραδείγματα που θαύμασα τα καλά της εξάρτησης απ το καρφάκι, όσο κι αν κουνήθηκε, γιατί μου βρήκαν χαμένα πασάλια και εξαφανισμένα χωράφια.

 

Αρχιζα σιγά-σιγά να απολαμβάνω αυτή την αναγνώριση αυθεντίας απ τον απελπισμένο και βρέθηκα τώρα να "ζητάω" την εξάρτηση σαν εξαρτημένος :!: Ασχετα αν ο πελάτης σκαμπάζει τη σημείωση κάτω δεξιά "περί εξάρτησης".

 

Γουστάρω βρε αδερφέ να ακουμπάω στο βάθρο, όταν επιβάλλει η περίσταση. Το χαϊδεύω, παίρνω μαζί κι ένα μισόκιλο άσπρο πλαστικό και ενα πινέλλο και το φρεσκάρω. Πες με ρομαντικό αλλά έτσι νιώθω. Το χρωστάω σ' αυτούς που μ' έμαθαν. Ο πελάτης ας πάει στην ευχή. Εγώ να' μαι καλά μέσα μου...

 

Αντε...να πάμε να κοιμηθούμε γιατί έχει δουλειά αύριο, να κάνω κι ένα γάλα στο μικρό....

Link to comment
Share on other sites

Έπιασες τη σκέψη μου φίλε agior κ εγώ καταλαβαίνω απόλυτα τη δική σου.

Καλές δουλειές σε όλους

Υ.Γ:δείτε παρακαλώ ΠΔ αμοιβή τοπογραφικού εξαρτημένου κ ΠΕΙΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΩΝΕΙ 1000 € ΓΙΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΓΙΑ 200 Τ.Μ.

ΘΑ ΠΑΘΩ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ

ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ (ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ)

((Προτείνω κ μια δημοσκόπηση να δούμε πόσοι από εμάς είναι ικανοί να χαράξουν όρια γηπέδου γνωρίζοντας συν/νες,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΠΛΟ ΘΕΟΔΟΛΙΧΟ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ=ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΙ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.....)Εκέι να δούμε ποιος θα τολμήσει να μιλήσει για χιλιοστά.Στο χέρι κ στα 400g....που ενοχλεί κάποιους η κορδέλα)Το ίδιο ισχύει και για όλους τους Μηχανικούς,να δούμε ποιοι είναι ικανοί να δουλεύουν κ στο χέρι...(αναφερόμενος σε στατικά 0,75 €/τ.μ. που είδα στη Χρυσή Ευκαιρία επειδή τα πετάνε στο fespa...)

Καλή η θεωρία και η πράξη με ακρίβειες κλπ,αλλά εσείς που αντιδράτε μάλλον δεν υπολογίζετε εργατοωρες και εξοπλισμό για την αμοιβή σας κ έτσι δημιουργείτε πιο σοβαρά προβληματα στους εαυτούς σας και στους άλλους.Αποθεώνετε τη δουλειά σας χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας και καλά κάνετε,όμως το συγκεκριμένο θέμα(εξαρτημένα τοπογραφικά συμβολαίου) είναι πολύ πιο πονεμένη και αιωρούμενη έννοια για να κρίνουν κάποιοι με τον τρόπο που κρίνουν.Και τις απόψεις μου τις γνωρίζετε πολύ καλά....

 

ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

Δεν είναι σωστό να αμπελοφιλοσοφούμε εδώ μέσα κ το πρωί να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο......................

 

@ikarnaris

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ότι οι συν/νες ΔΕΝ είναι για χάραξη ιδιοκτησίας....

''ωχού βρε παιδάκι μου να μεταβιβάσω στο γιο μου θέλω,τα όρια τα ξέρουμε,δεν είμαστε τσακωμένοι με τους δίπλα,κόψε λίγο από αυτά που ζητάς γιατί έχω και την εφορεία γιόκα μου............"

 

 

Huge secret:Εγκύκλιος στους συμβολαιογράφους τους ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ για να είναι έγκυρη η πράξη να δουλεύουν με τοπογραφικό εντός του τρεχούμενου μήνα που γίνεται η πράξη.(άλλο ποιοι το εφαρμόζουν)

Συμπέρασμα:Ό,τι εξάρτηση και να κάνεις όσο τέλεια κ να είναι,όσο φανταστικό εξαρτημένο τοπογραφικό-τουμπανίνη με ισουψείς και χρωματάκια κ αεροφωτογραφίες να βάλεις,θα απαιτηθεί ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.Το τοπογραφικό δεν είναι για πάντα

απαντάτε μόνο αν αντιληφθήκατε το τελευταίο :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Αποτύπωση με gps χειρός δεν είναι τρόπος να γίνονται αποτυπώσεις για τοπογραφικά .

 

Η αποτύπωση είναι επιστημονική και σοβαρή εργασία . Στα μαθήματα της Τοπογραφίας διδαχτήκαμε ταχυμετρική αποτύπωση , εργασία που γίνεται πλέον με γεωδαιτικό σταθμό . Η κορδέλα αφορά αποτυπώσεις πολύ μικρής κλίμακας .

 

Αν μιλάμε για κληροτεμάχια και αναδασμούς, με το χειρός θα εντοπίσεις μόνο τα τριγωνομετρικά από τα οποία θα εξαρτηθείς με σταθμό η γεωδαιτικό gps .

 

Στις ιδιοκτησίες, αν είναι σενάριο Intiana Jones η εξάρτηση , δε βλέπω κανένα κακό χρήση gps χειρός , υπό την προϋπόθεσή να γίνει και αυτή με τρόπο που να μειώνει το σφάλμα στο καλύτερο δυνατό .

 

Η αποτύπωση με GPS χειρός, για τρέχουσες περιπτώσεις, δεν θεωρείτε αποτύπωση και μελλοντικά πιθανόν να εκθέσει το μηχανικό που τη συνέταξε . Επίσης , δε βοηθά και στο μηχανικό που πιθανόν να βασιστεί αύριο στην δουλειά αυτή .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.