Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φίλτρο εξαερισμού για φαρμακαποθήκη


elenk

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

κάποιος γεωπόνος ανοίγει ένα κατάστημα, μέσα σ'αυτό θα υπάρχει αποθήκη φαρμάκων με σύστημα εξαερισμού. Από την περιφέρεια του ζητάνε να υπάρχει φίλτρο που να συνοδεύεται από Πιστοποιητικό και Υπεύθυνη Δήλωση Μηχανολόγου. Στην ίδια υπηρεσία του είπαν ότι δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το τι είδους φίλτρο πρέπει να είναι αυτό (π.χ. ενεργού ανθρακα κτλ.).

Ξέρει κανένας συνάδερφος περισσότερα?

Ή αν μπορεί να με κατατοπίσει κανείς που ακριβώς να ψάξω.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η νομοθεσία δεν είναι σαφής. Πρόκειται για την εγκύκλιο 73490/30-5-94 του υπουργείου γεωργίας η οποία είναι δυσεύρετη. Σ' αυτήν βασίζονται οι απαιτήσεις των περιφερειών για τα καταστήματα φυτοφαρμάκων. Λένε ότι θα αλλάξει σύντομα, βλ. και http://www.agrotypos.gr/images/stories/file/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%93.pdf

 

Για πρακτικές συμβουλές βλ. εδώ

 

http://www.pested.msu.edu/Resources/slides/Storage/StorageandHandling.pdf

 

Αν ακολουθήσουμε τη σύσταση για 3 -6 εναλλαγές/ώρα δηλ. 9 - 18 m3 /h δεν χρειάζεται προσαγωγή αέρα, άρα βάζετε έναν ανεμιστήρα απαγωγής συνδεδεμένο με αγωγό πάνω από τη στέγη ή φίλτρο ενργού άνθρακα.

 

Η τεχνική έκθεση δεν διαφοροποιείται από άλλες περιπτώσεις αερισμού.

 

Προσέξτε την πυρασφάλεια και θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δε μπορω να καταλαβω γιατι μια φαρμακαποθηκη να θελει φιλτρο ενεργου ανθρακα. Παντως η νομοθεσια http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/68A-04.pdf αναφερει οτι πρεπει να διαθετει κλιματισμο, αερισμο και ψυκτικου χωρους και πως οι συνθηκες επιλεγονται ετσι ωστε τα προιοντα να μην μπορουν να αναμειχνθουν μεταξυ τους ή να αλλοιωθουν απο την επιδραση φωτος, υγρασιας, ή θερμοκρασιας.

Οπως ειπε ο συναδελφος παραπανω μια τεχνικη εκθεση αερισμου - κλιματισμου.

Απο την εταιρεια που θα προμηθευτεις το φιλτρο θα μπορεις να ζητησεις καποιο πιστοποιητικο για να προσκομησεις υποθετω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι, ο elenk δεν αναφέρεται σε φαρμακαποθήκη αλλά σε κατάστημα πώλησης φυτοφαρμάκων (αναφέρει σαφώς ότι το ανοίγει γεωπόνος). Είναι συνηθισμένη περίπτωση, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως γίναμε δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα εφόσον ακόμα και τα super market θα πουλάνε φάρμακα :)

 

Εδώ έχουμε μια ειδική περίπτωση φαρμακαποθήκης μέσα σε αποθήκη φυτοφαρμάκων.

Ποιός μας αποκλείει ότι ένας γεωπόνος δεν θα μπορεί να ανοίξει και οδοντιατρείο;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά, η άγνοια της νομοθεσίας είναι μέγιστη στους πολιτικούς όλων των βαθμίδων οι οποίοι έχουν πάντα έτοιμη επωδό για «παρανοϊκές γραφειοκρατικές απαιτήσεις» και «κράτος τέρας», ενώ στην πραγματικότητα η συμμόρφωση - η τυπική, έστω - δεν είναι δύσκολη. Εμείς πάντως σαν μηχανικοί δεν δικαιολογούμαστε να αγνοούμε τη νομοθεσία και να τα ρίχνουμε στο κράτος όταν αναλαμβάνουμε μια δουλειά.

 

Εδώ αυτό που ζητά ο elenk είναι συγκεκριμένο, απλώς μιλά για πιστοποιητικό και ΥΔ για το φίλτρο άνθρακα ενώ η νομοθεσία αναφέρει τεχνική έκθεση γιά το σύστημα αερισμού. Στην πραγματικότητα η δυνατότητα τοποθέτησης φίλτρου ενεργού άνθρακα δεν αναφέρεται στην παρούσα νομοθεσία, αλλά υπάρχει στην υπό εκπόνηση νομοθεσία για τα καταστήματα πώλησης φυτοφαρμάκων http://www.agrotypos...CE%95%CE%93.pdf, οπότε οι υπάλληλοι της υπηρεσίας όπου απευθύνθηκε ο elenk προχώρησαν λίγο.

Edited by i_nikol
Link to comment
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/files/file/591-%ce%91%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%86%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%86/

 

Οι απαιτήσεις του υπουργείου για την αδειοδότηση καταστήματος φυτοφαρμάκων από την εγκύκλιο 73490/30-5-94 η οποία δεν υπήρχε μέχρι τώρα στο ίντερνετ. Προλάβετε, γιατί σύντομα αλλάζουν προς το αυστηρότερο.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι. Πρέπει να υπάρχει κάποια διαδικασία έγκρισης από τους mods η οποία δεν έγινε ακόμα.

 

Στο μεταξύ το έγγραφο υπάρχει εδώ:

 

https://rapidshare.c...ραφο.pdf

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ κι έχεις δίκιο, δεν απαιτεί φίλτρο ενεργού άνθρακα. Αλλά και δεν προδιαγράφει κάποιο αριθμό εναλλαγών αέρα ή παροχή ανά τ.μ. ή κ.μ., απλώς λέει για "ισχυρό απορροφητήρα ανάλογης ισχύος με το χώρο του καταστήματος για απομάκρυνση των οσμών, των κόνεων και την ανανέωση του αέρα του χώρου". Πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.