Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης απλού καταστήματος σε υγειονομικού ενδιαφέροντος


Recommended Posts

Γεια σας

έχω έναν πελάτη ο οποίος θέλει να ενοικιάσει ένα απλό κατάστημα και να μετατρέψει σε υγειονομικού ενδιαφέροντος και να κάνει και εξειδίκευση της άδειας(το κατάστημα που θέλει να ανοίξει είναι ένα αναψυκτήριο).Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το ποιές μελέτες πρέπει να γίνουν και τί δικαιολογητικά χρειάζομαι για να καταθέσω τον φάκελο για έγκριση και άδεια δόμησης??(εννοώ αν χρειάζομαι ξανά αρχαιολογία και από ποιές άλλες υπηρεσίες πρέπει να ζητήσω έγγραφα και τί να αφορούν).Το κατάστημα αυτό είναι ισόγειο και έχει εμβαδόν 134 τμ. και έχει ανεγερθεί σε ένα συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων με άδεια το 2001.

Link to comment
Share on other sites

Από το Δήμο θα σου δώσουν ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης παίζει ρόλο το αν ο πελάτης σου θα βγάλει τραπεζάκια σε πεζοδρόμιο και για πόσα άτομα προβλέπεται να μπορεί να εξυπηρετήσει ο χώρος.

 

Ξεκίνα με χρήση γης, άδεια-σχέδια καταστήματος από την πολεοδομία, απαιτήσεις υγειονομικού, πυρασφάλεια, πρόσβαση ΑΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

omorfh

Διευκρίνισε

  1. Του πότε είναι η τελευταία οικοδομική αδεία για το ακίνητο
  2. Αν στην συγκεκριμένη άδεια ο χώρος που ενδιαφέρει τον πελάτη σου να νοικιάσει τι πολεοδομική χρήση έχει.
  3. Αν κάτω από τον χώρο που σε ενδιαφέρει υπάρχει υπόγειο
  4. Σε ποιες περιπτώσεις οικοδομικών εργασιών υπάρχει απαίτηση αρχαιολογίας στην περιοχή που είχε βγει η άδεια.
  5. Ποιες είναι οι χρήσης Γης. Ειδικά αν υπάρχει αποκλειστική χρήση αμιγούς κατοικίας.
  6. Άλλοι περιοριστικοί όροι θέσης. (χωροταξικοί, αρχιτεκτονικοί, ειδικές συνθήκες κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Έχει εκδοθεί άδεια το 2001 και έχει γίνει μια αναθεώρηση αλλά δεν θυμάμαι πότε.Κάτω από το ισόγειο αυτό κατάστημα υπάρχει υπόγειο.Στην άδεια ο χώρος αυτός αναφέρεται απλά κατάστημα.Η χρήση γης επιτρέπει το αναψυκτήριο στην περιοχή.Το κατάστημα έχει δικό του χώρο εξωτερικό για να βγουν τραπεζάκια.Έχω πάρει απο τον δήμο τα δικαιολογητικά για την άδεια λειτουργίας και ψάχνω να δω πρώτα πώς θα κάνω την αλλαγή χρήσης στην πολεοδομία και μετά να προχωρήσω με τον δήμο.Έχω μιλήσει και με το υγειονομικό για το τί χρειάζεται ένα τέτοιο κατάστημα.Αλλά δεν ξέρω τί καταθέτω στην πολεοδομία και ποιές μελέτες και εγκρίσεις απαιτούνται.

Link to comment
Share on other sites

Αρχιτεκτονική μελέτη, παθητική,ενεργητική, αν θα κάνει ριζική ανακαίνιση θέλει ΚΕΝΑΚ-τσέκαρε το, στατική επάρκεια, θα χρειαστείς τις εγκρίσεις από την προηγούμενη άδεια (αρχαιολογίας.....) αν σου τις ζητήσουν

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους! Εφόσον υπάρχει παρόμοιο θέμα γράφω εδώ τη δική μου περίπτωση: Πελάτης μου θέλει να μισθώσει χώρο ώστε να ανοίξει μικρό αναψυκτήριο (<50άτομα) σε χώρο που λειτουργούσε ως κατάστημα πώλησης ειδών αλιείας. Άρα έχουμε αλλαγή χρήσης καταστήματος ειδών αλιείας σε υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο). Η άδεια και η αναθεώρηση αυτής δείχνει ενιαίο ισόγειο χώρο με χρήση καταστήματος συνολικού εμβαδού 97,00τ.μ. ενώ στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης το έχει χωρίσει σε δύο χώρους 34,00 τ.μ. και 63,00 τ.μ. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα 34,00τ.μ. Από πυροσβεστική εφόσον πρόκειται για <50 άτομα μου είπαν ότι θέλουν 2 κατόψεις με αναφορά στα τ.μ. Εφόσον έχουμε 34,00 τ.μ. δεν θέλουμε Π.Ε.Α. Προβληματίζομαι όμως με τη διαμερισμάτωση που έχει γίνει... Μήπως πρέπει είτε να βγάλει άδεια έιτε να πάει με 4014 πριν μισθώσει; Είναι η πρώτη άδεια καταστήματος που αναλαμβάνω και έχω ψιλο-πελαγώσει... Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.