Μετάβαση στο περιεχόμενο

συναίνεση συνιδιοκτητών σε περίπτωση κατάληψης μικρού τμή/τος κ/χ διαδρ.


Recommended Posts

κ. Συνάδελφοι καλημέρα και καλή συνέχεια να χετε, σε ότι κάνετε, μια βοήθεια γιατί δεν το βρίσκω πρόχειρο, όταν με τον 3843 κλείναν πχ ένα τμήμα της πυλοτής, δεν ζητούσε ο νόμος τελικά συναίνεση συνιδιοκτητών, το θέμα ήταν τελικά να πάρουν τα λ7... κι όμως όπως αρχικά το πρόβλεψε αλλά και ορισμένες πολεοδομίες ζητήσαν θες γιατί ήταν τρομαγμένοι ότι κάτι μπορεί να ξεχνούσαν, θες για να γλιτώσουν τον αιτών, απο μετέπειτα ταλαιπωρίες και μπλεξίματα, το ζήτησαν.....

τώρα περιπτωση μου ιδιοκτήτης δυο μικρών ιδιοκτησιών σε τετραόροφη οικοδομή,έκλεισε ένα τμήμα κοινόχρηστου διαδρόμου, όπου οχι με σκοπό να ξεγελάσει ή κλέψει κάνα συνιδιοκτήτη αλλά καθώς η είσοδος των διαμερισμάτων του δεν ήταν καλά χωροθετημένη προκειμένου να χωροθετήσει και να ευθυγραμμίση κάπως.

Επεξηγώ ότι στον ίδιο όροφο δεν υπάρχει άλλη ιδιοκτησία και οτι πιθανώς το αντίστοιχο να έχει συμβεί σε άλλους ορόφους: όπου άλλοι ιδιοκτήτες πιθανών να είχαν το ίδιο πρόβλημα... δεν τίθεται θέμα αν αυτό συμβαίνει απο τον πελάτη μου. Και οπως είπα δεν θίγεται κανένας.

Ομως ζητήται συναίνεση (αν αυτός ο άνθρωπος τακτοποιήσει) καθως αυτός και οχι μόνο, και άλλοι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας είναι κάτοικοι εξωτερικού και κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε οικοδομές που κατασκευάστηκαν προ ΄΄83, όταν γίνονταν η σύσταση Ο.Ι. / κανονισμός πολυκατοικίας, συμβόλαια κ.λ.π., προσκομίζονταν τα πραγματικά σχέδια και όχι αυτά της αδείας. Αν είσαι σε τέτοια περίπτωση, μήπως η υπογραφή της σύστασης Ο.Ι. συνιστά και ''συναίνεση'' ??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Έχω παρόμοια περίπτωση (προ '83, τα σχέδια σύστασης συμφωνούν με την πραγματικότητα) όπου έχει γίνει κατάληψη κοινοχρήστου χώρου (διαδρόμου και ακαλύπτου) τόσο της περίπτωσης που εξετάζω εγώ όσο και διπλανών διαμερισμάτων. Ισχύει ό,τι η σύσταση αποτελεί συναίνεση σε αυτή την περίπτωση;

 

Ώπα, τώρα βρήκα παρόμοια θέματα στο forum:

 

http://www.michaniko...

 

Οπότε είμαστε οκ με τη σύσταση.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ώπα, τώρα βρήκα παρόμοια θέματα στο forum:

 

http://www.michaniko...

 

Οπότε είμαστε οκ με τη σύσταση.

 

εκτός και αν στο μεταξύ έχει πωληθεί κάποια οριζόντια ιδιοκτησία οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι ο νεος ιδιοκτήτης συναίνεσε,καθότι δεν υπέγραψε αυτός τη σύσταση ...

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν ισχύει διότι όσοι αγοράζουν μεταγενέστερα προσχωρούν στη σύσταση οπότε την έχουν αποδεχθεί. Κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

koozoop

Δεν κάνεις λάθος.

Αγοράζοντας ένα ακίνητο αποδέχεσαι όλα όσα έχει αποδεχθεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

Και για να μιλήσουμε με παραδείγματα.

Αγοράζεις ένα διαμέρισμα που από τη σύσταση έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης σε θέση στάθμευσης στην πιλωτή. Αν ίσχυε αυτό που λέει ο Alsterwasser τότε μόλις πουλιόταν οποιοδήποτε άλλο διαμέρισμα στην πολυκατοικία ο νέος αγοραστής θα μπορούσε να αμφισβητήσει το δικαίωμά σου και να παρκάρει αυτός στη θέση σου.

Edited by arcgeo
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.