Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρονικό περιθώριο για σύνδεση σε 10kW


Ανδρέας72

Recommended Posts

Θα ήθελα να θέσω υπόψιν των μελών του Forum το εξής άρθρο ή πείτε το όπως εσεί θέλετε, εγώ προσωπικά το λέω σκουπίδι γραμμένο απο κάποιον παντελώς άσχετο ή κάποιον που εξυπηρετεί συμφέροντα.

αφορά τα έργα μέχρι 10kWp και είναι γεμάτο ανακρίβειες παραπληροφορώντας αυτούν που δεν έχουν σχέση με τον κλάδο και στους οποίους εμείς προσπαθούμε ότι έστω και με τις as is συνθήκες, ΟΚ, το οικιακό ακόμη είναι κάπως καλό deal.

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/10/2012_467761

Link to comment
Share on other sites

Έριξα μια γρήγορη ματιά, το άρθρο λέει πως πελάτες που κατωχύρωσαν τιμή στα 0,55 (μάλλον 0,495 ήθελε να γράψει) ,συνδέονται με υπαιτιότητα της ΔΕΗ μετά το εξάμηνο, παρά το ότι δήλωσαν ετοιμότητα εγκαίρως.

Είναι πέρα από κάθε λογική να χάνεται η κλειδωμένη τιμή επειδή η ΔΕΗ καθυστέρησε 2 ,4 ή 10 εβδομάδες να συνδέσει το έργο. Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα και δημιουργούν συνθήκες ωμής διαφθοράς.

Πέρα του ότι δεν γίνεται μια επένδυση 20 χιλιάδων ευρών ή 200 χιλιάδων ευρώ να εξαρτάται από το πότε θα ελεήσει να κάνει τη σύνδεση ο κάθε εργολάβος.

Edited by rodag
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα! Συμφωνω με τον rodag.εχουν γινει κωμικοτραγικες καταστασεις με αυτο το θεμα..σε μενα προσωπικα τελειωμενα 2 παρκα 80 kw παω στον υπευθυνο του λεω ποτε θα ερθετε για συνδεση,μου λεει τα χαρτια ολα ενταξει εισαι ετοιμος αλλα θα ερθουμε σε 2,5 μηνες..σε 2 μηνες εχανα το 18αμηνο..

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να λέει κάτι τέτοιο. Αναφέρεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες:

"...Οι σχετικές συμβάσεις συμψηφισμού, που είχαν συνάψει οι καταναλωτές, μέχρι και αρχές Αυγούστου 2012, προέβλεπαν τιμή 0,55 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Kwh). Ωστόσο, στις συμβάσεις αυτές δεν γινόταν καμία σαφής αναφορά ότι η τιμή αυτή δεν ισχύει, εφόσον η ενεργοποίηση της σύμβασης γίνει μετά από έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, οπότε εφαρμόζεται η τρέχουσα τιμή», αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ...."

 

Καλά το 0,55€ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το θέμα είναι εάν υπήρξαν συμβάσεις που δεν ανέφεραν την προϋπόθεση του 6-μήνου.

Link to comment
Share on other sites

Η κοινή λογική λέει όμως,

Είμαι καθ'όλα έτοιμος να συνδεθώ και το δηλώνω εγκαίρως;

Τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να χάσω την κατοχυρωμένη τιμή.

 

Το πιο απλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να εξασφαλίζεται η τιμή της επένδυσης με την ετοιμότητα. Λογικό ( ; ) είναι να υπάρχει κάποια καθυστέρηση από τους εργολάβους,γιατί όμως θα πρέπει να ζημιωθεί ο παραγωγός;

Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να διεκπαιρεώνουν τη σύνδεση εντός ελάχιστων ημερών. Εξάλλου αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο φόρτο εργασίες οι εργολάβοι,ας μοιράσουν τη δουλειά σε περισσότερους. Έγιναν και οι εργολάβοι κλειστό επάγγελμα; Από τη μία διώχνουν το τομέα αυτό από το δημόσιο κι από την άλλη κρεμόμαστε από τα απ'αυτά του κάθε άσχετου ιδιώτη; Ή θα ανοίξουν τις διαδικασίες να μπορούν τα έργα να εκτελούνται άμεσα ή θα εξασφαλίζουν την τιμή του παραγωγού με την ετοιμότητα. Ή και τα δύο μαζί . Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι το άρθρο αναφέρεται σε αυτό το πράγμα το οποίο αν και έχω κάνει έργα σε όλη την Ελλάδα δεν μου έχει προκύψει πουθενά, να χαθεί η Ταρίφα δηλαδή επείδη εγώ είχα δώσει ετοιμότητα και αυτοί δεν κάνενε το έργο.

Εδώ μιλάει για αποφάσεις ΔΕΗ για ΡΑΕ, για 0,55 ταρίφα, μου δίνει την αίσθηση ότι 2 τύποι πίνανε καφέ στο ντα κάπο και ο ένας έλεγε το πόνο του για την αγορά και ο άλλος ήταν ΕΚΠΟΙΖΩ, ότι κατάλαβε το έγραψε. Δεν είναι δυνατόν φορέας καταναλωτή να βγαίνει και να γράφει τέτοιες ανακρίβειες!

Δεν λέω ότι η ΔΕΗ είναι άμοιρη ευθυνών αλλά αυτό το άρθρο είναι απαράδεκτο!

Link to comment
Share on other sites

Η σύμβαση συμψηφισμού είναι ξεκάθαρη. Αναφέρει τιμή και ότι αυτή ισχύει για έξη μήνες. Αν συνδεθείς μετά τους 6 μήνες πας με τη τρέχουσα τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.