Μετάβαση στο περιεχόμενο

2ο Πτυχιο


Recommended Posts

Καλησπερα σας!!θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα για σπουδες στο εξωτερικο και συγκεκριμενα στην γερμανια.. ειμαι φοιτητης του οικονομικου αριστοτελειου και φεβρουαριο τελειωνω την σχολη και σκεφτομουν για μεταπτυχιακο στην γερμανια σε θεμα μηχανολογιας ενεργειας. τα περισσοτερα π εψαξα θελουν σαν πρωτο πτυχιο engineering οποτε και επειδη τ σκεφτομουνα καιρο, το 2ο πτυχιο μ καθεται πιο καλα. οσον αφορα την γλωσσα χρειαζεται καποιο foundation για μηχανολογους η απλως το πτυχιο γερμανικων B2,2? ειναι καλυτερο να πας για μηχανολογος μηχανικός η μηχανικοσ οικονομιας, η μηχανικος παραγωγης και διοικησης το οποιο εχει και οικονομικα μαθηματα και μπορει να συνδιαστει με το 1ο πτυχιο???γενικα ψαχνω κατι για σε μηχανολογικο με διαφορα προγραμματα π μπορει να χρησιμοποιει ενας μηχανολογος αλλα χωρις να παει στραφη το 1ο πτυχιο!!

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε για δουλειά σε μεγάλη πολυεθνική στην Γερμανία και θα πάρεις δεύτερο πτυχίο ανάλογα με το τι ανάγκες θα έχει η εταιρεία. Θα σπουδάζεις δουλεύοντας. Εδώ άλλοι μπαίνουν χωρίς πτυχίο και ταυτόχρονα σπουδάζουν Μηχανικοί.

 

Άλλος για να τον προσλάβουν στην Amstel σαν εργάτη είπε ψέμματα ότι δεν έχει πτυχίο. Ύστερα εφόσον επέκτησε και τις απαραίτητες γνωριμίες τους το ξεφούρνισε.

Link to comment
Share on other sites

οι περισσοτερες σχολες για μεταπτυχιακο ζητανε επιπεδο C2 (ειτε γκαιτε ειτε Daf κλπ) ισως με επιφυλαξη να δεχτουν και κανενα C1 αν και αμφιβαλλω , στα μεγαλα TU και το rwth αποσο εχω δει στα site τους ζητανε επιπεδο C2 .. ασε που ετσι κ αλλιως θα δυσκολευεις με χαμηλοτερο επιπεδο γλωσσας παρα πολυ

δοκιμασε μηπως σε ενδιαφερει καποιο αγγλοφωνο προγραμμα ισως υπαρχει κατι

με χαμηλοτερο επιπεδο ισως δεχονται για bachelor αλλα ακομα κ αυτο εξαρταται απτην σχολη.. εχω πετυχει σε καποιες που ζητανε C2 για τα παντα , αλλες που δεχονται C1 αλλα μονο για bachelor

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Προσοχή με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά, γιατί έρχεται η φορολόγησή τους!! :-o

 

Ειμαστε τελικα φοβερο κρατος ετσι?

 

Αφηναμε τοσα χρονια τα πανεπιστημια να παρανομουν αρνουμενα να επιβαλλουν διδακτρα στα μεταπτυχιακα, χιλιαδες ατομα πηραν μεταπτυχιακα χωρις να πληρωσουν ουτε €, απο την αλλη αλλοι που ειχαν χομπυ τις σπουδες επαιρναν 2ο και 3ο πτυχιο στο τζαμπα, και τωρα ερχεται το κρατος να βαλει φορους σε ολους επειδη καποιοι εκμεταλλευτηκαν το ξεχαρβαλωμα του συστηματος για χρονια.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς Θοδωρή; Ότι κακώς ο κόσμος σπούδασε; Τα δίδακτρα είναι το πρόβλημα; Δημοσία δωρεάν παιδεία έχουμε και γι' αυτό και έχουμε και φροντιστήρια, για να μας το υπενθυμίζουν..

Και 2ο και 3ο και 20ο πτυχίο για όποιον το επιθυμεί! Που ακούστηκε φορολόγηση πτυχίων;; Τι δουλειά έχει η φορολογία με τις σπουδές; Όταν το είχα αναφέρει για πρώτη φορά στο φόρουμ πολλοί είπαν ότι πρόκειται για αστείο. Και πραγματικά αστείο ακούγεται..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ωραιες οι απαντησεις σας παιδια αλλα ενος μονο ηταν επι του θεματος π εγραψα. οσον αφορα για πτυχιο γλωσσας γερμανια θελουν το TestDaf για να μπεις σε επιπεδο c-1 γιατι πλεον αλλαξαν και αυτα c2 θεωρειται το ανωτατο πτυχιο το οποιο ειναι λογοτεχνιες και τετοια και ειναι για αυτους π θελουν να διδαξουν την γλωσσα..

Link to comment
Share on other sites

εχουν αλλαξει το C2 εδω και 1-2 χρονια

πλεον δεν ειναι υποχρεωτικο να διαβασεις λογοτεχνικο βιβλιο

εχεις επιλογη να διαλεξεις αναμεσα σε σχολιασμο βιβλιων ειτε να στειλεις ενα απλο γραμμα(συνηθως προς εκπομπες αποτι ειδα)

στις 2-3 σχολες που ειδα(Rwth Aachen,TU-Muenchen,Darmstadt) ζητουσαν υποχρεωτικα C2

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.