Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος 4014


Georouv

Recommended Posts

Στο τέλος του 2011 έκανα σε τοπογράφο-μηχανικό ένα τοπογραφικό με συντεταγμένες με τον νόμο 1440 όμως δεν το χρησιμοποίησα για το συμβόλαιο που ήθελα και τώρα που χρειάζεται το συμβόλαιο αυτό μου είπε η συμβολαιογράφος ότι δεν ισχύει το τοπογραφικό με τον νόμο 1440.Ο μηχανικός είναι εκτός ελλάδος,δεν γνωρίζω τι μπορώ να κάνω για να έχει ισχύ ο 1440 και οι συντεταγμένες του.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας εάν οι σπουδές σας είναι συναφούς ειδικότητας με το επάγγελμα του μηχανικού. Ειδάλλως, υπάρχει συγκεκριμένος τομέας του forum που απευθύνεται σε ιδιώτες. Ευχαριστώ.

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Πρώτον,μάλλον εννοείται τον Ν. 4014. Εάν η υπόθεση μου είναι σωστή,προφάνως κάτι λείπει από το τοπογραφικό που απαιτείται από την συμ/φο (δήλωση 651/77 ίσως??) .

Εάν δεν μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον συντάξαντα μηχανικό, τότε απευθυνθείτε σε άλλον τοπογράφο ώστε να σας συμβουλεύσει ( κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί σύνταξη νέου τοπογραφικού διαγράμματος.)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι έχω κάνει λάθος είναι ο 4014, το τοπογραφικό με συντεταγμένες μου είχε πει η συμβολαιογράφος ότι ήταν εντάξει για την γονική παροχή αλλά κάτι προέκυψε και δεν έγινε,τώρα μου λέει η συμβολαιογράφος ότι μετά από τόσο διάστημα δεν έχει ισχύ γι'αυτό ροτάω,πρέπει να το ανανεώσω και πως?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έγινε αποτύπωση μόνο για την ένταξη στον ν.4014/11 χωρίς δηλώσεις 651/77; (έτσι προκύπτουν και χαμηλές αμοιβές τοπογραφικών)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάθε σχέδιο που επισυνάπτουν οι συμβολαιογράφοι και χρησιμοποιούν για να κάνουν την περιγραφή του ακινήτου, αναγράφει την ημερομηνία αποτύπωσης.

Δεν γίνεται δεκτό σε συμβόλαιο σχέδιο

όταν έχει μεσολαβήσει χρόνος πλέων των 6 μηνών

μεταξύ χρόνου σύνταξης συμβολαίου και αποτύπωσης. (Και λογικό, γιατί μπορεί στο ενδιάμεσο να έχει αλλάξει κάτι στο ακίνητο - μετατόπιση ορίων, ανέγερση ή τροποποίηση κτίσματος κλπ.)

 

Άλλη λύση (οικονομική) από το να βρεις τον αρχικό μηχανικό σου

και να συνεννοηθείς μαζί του, δεν υπάρχει.

 

Αν απευθυνθείς σε άλλο μηχανικό

θα πρέπει - καθώς οφείλει - να κάνει την εργασία αποτύπωσης και εξάρτησης εξ αρχής

με το ανάλογο κόστος για εσένα.

Edited by Brasco
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή μάλλον και η συμβολαιογράφος έχει ένα θέμα (για να αναφέρει τον 4014)...

 

Άλλο πράγμα το "πρόσφατο" τοπογραφικό που πρέπει να επικαιροποιηθεί μετά την παρέλευση εξαμήνου, και

 

Άλλο πράγμα η βεβαίωση του Ν4014 που βγήκε στο τέλος του 2011, είχε ισχύ δύο (2) μήνες, έληξε, δεν ανανεώνεται, πρέπει να βγει καινούργια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.