Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ύψος για τον υπολογισμό του Δ


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα, είμαι νέος στο φόρουμ και νέος στο επάγγελμα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογισμό του Δ και είμαι λίγο μπερδεμένος.

Έχω να υπολογίσω το Δ σε οικόπεδο εντός σχεδίου για μια πολυκατοικία όπου έχω εξαντλήσει την δόμηση αλλά έχω ακόμη περιθώρια για το ύψος. Σε αυτη την περιπτωση απο οτι γνωρίζω το δώμα στην ταράτσα δεν προσμετράτε στην δόμηση. Τι γίνεται ομως σχετικά με το Δ? Πρέπει να συνυπολογίσω το δώμα στο ύψος που λαμβάνεται υπόψη για το Δ?

Link to comment
Share on other sites

Στο Δ δεν βάζεις το πραγματοποιούμενο ύψος, αλλά το επιτρεπόμενο. Στην συγκεκριμμένη περιοχή αν είναι 8,50μ., το Δ σου θα είναι 3,85μ.

Link to comment
Share on other sites

Στο τμήμα των Downloads έχει αναρτηθεί πληθώρα αρχείων ιδιαιτέρως χρήσιμα και ενίοτε εντελώς απαραίτητα. Μεταξύ αυτών (των τελευταίων) και ο ΓΟΚ, όπου αναφέρει ρητά:

 

Όπου το κτίριο δεν εφάπτεται με τα πίσω και πλάγια όρια του οικοπέδου, αφήνεται απόσταση Δ = 3 + 0,10 Η (όπου Η το πραγματοποιούμενο ύψος του κτιρίου σε περίπτωση που εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης, ή το μέγιστο επιτρεπόμενο σε περίπτωση που δεν εξαντλείται ο συντελεστής αυτός, ή αυτό στο οποίο προβλέπεται να εξαντληθεί μελλοντικά ο συντελεστής δόμησης, όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας, ή το προβλεπόμενο σε περίπτωση μελλοντικής μεταφοράς συντελεστή δόμησης σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης).

 

 

Read, people, read! :???:

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ ss-kk, μπερδεύτηκα όμως διαβάζοντας τον ΓΟΚ και συγκεκριμένα το άρθρο 16 1β, το οποίο λέει οτι: απολήξεις κλιμακοστάσιων και φρεάτων ανελκυστήρων με τις ελαχιστες αναγκαίες διαστάσεις και μέγιστο εξωτερικό ύψος 2.40 μ. από την τελικά διαμορφωμένη επιφάνεια του τελευταίου ορόφου του κτιρίου μετά την εξάντληση του συντελεστη δόμησης του οικοπέδου επιτρέπονται πάνω από το μέγιστο ύψος της περιοχής.

Στην συγκεκριμένη περιπτωση αν κατάλαβα καλά το δωμα επιτρέπεται, δεν προσμετράτε στην δόμηση αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη στο Δ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν λαμβάνεται υπόψη στο Δ. Είπαμε το Δ υπολογίζεται με βάση το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και αυτό θα λάβεις υπόψη στον υπολογισμό σου. Το συγκεκριμένο άρθρο σου λέει ότι αν εξαντλήσεις όλα τα περιθώρια δόμησης μπορείς να έχεις κατασκευαστικές απολήξεις πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Δεν έχει σχέση με το Δ. Επίσης δεν επιτρέπεται κατοικήσιμο δώμα (δηλαδή χώροι που δεν δημιουργούνται για κατασκευαστικές ανάγκες) να είναι πλέον του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.