Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δασαρχείο-Αποτύπωση Υφιστάμενης Κατάστασης


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Εδώ και λίγο καιρό, τουλάχιστον στην περιοχή που δραστηριοποιούμε υπάρχει το εξής πρόβλημα με τα Τοπογραφικά που καταθέτουμε στο Δασαρχείο για Πράξη Χαρακτηρισμού Αγροτεμαχίων-Κληροτεμαχίων.

Σύμφωνα με νέα νομοθεσία που έχει έρθει στο Δασαρχείο ζητάνε πλέον να αποτυπώνεται σε τεμάχια διανομής και η υφιστάμενη κατάσταση και όχι μόνο η διανομή. Για εμάς τους Τοπογράφους αυτό είναι σωστό νομίζω.

Όμως σε περίπτωση που το τεμάχιο εφάπτεται στο πρόσωπο με τον δρόμο διανομής ζητάνε να αποτυπώνεται ο δρόμος διανομής όπως θα έπρεπε να είναι και με διακεκομένη να αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση.Και αυτό σωστό ή τελοσπάντων λογικό.

Πάμε στα παράλογα τώρα.

Στην πράξη χαρακτηρισμού διαχωρίζουν την έκταση σε δύο εμβαδά (αν ο δρόμος μπαίνει λίγο στην ιδιοκτησία-λογικό διότι κανείς δρόμος διανομής δεν είναι διανοιγμένος σωστά τουλάχιστον ως προς το πλάτος), διατυπώνουν ότι το τμήμα ..π.χ. Ε2=30τ.μ....αποτελεί έκταση του κληροτεμαχίου-αγροτεμαχίου αλλά σήμερα μέρος δρόμου.

Το παράλογο είναι ότι αυτό το εμβαδό δεν το χαρακτηρίζουν μη δασικό αλλά χαρακτηρίζουν μόνο το υπόλοιπο, θεωρώντας ότι αυτό είναι δρόμος σήμερα.

 

Ερώρηση:

Σε περίπτωση που το κληροτεμάχιο είναι 4000 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο πως θα βγάλω άδεια αν το δασαρχείο μου δώσει πράξη Χαρακτηρισμού για 3950 τ.μ. (στην περίπτωση που 50τ.μ. σήμερα αποτελούν μέρος δρόμου).

 

θα ήθελα την άποψη και πιο έμπειρων συναδέλφων...γιατί νομίζω πως το θέμα είναι σοβαρό.

Link to comment
Share on other sites

Ο χαρακτήρας της αιτούμενης εκτάσεως προκύπτει από φωτοερμηνεία ( π.χ. δασικό - μή δασικό - χορτολιβαδικό κλπ ).

Εσύ ζητάς από το δασαρχείο το χαρακτήρα της έκτασης του συμβολαίου σου , ασχέτως των κατασκευών - διαμορφώσεων που υπάρχουν σήμερα .

Είναι υποχρεωμένοι να σου χαρακτηρίσουν και την έκταση του υλοποιημένου δρόμου .

Link to comment
Share on other sites

Για 50 τ.μ. πείραξε το τοπογραφικό σου.

 

Μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών τα δασαρχεία θα δρούν νταβατζήδικα οπότε υπομονή.

 

¨Οταν συναλλάσεστε με το δημόσιο να έχετε τα δεδομένα σας απλά και να τους αντιμετωπίζετε σαν να μιλάτε με ανήλικα παιδιά χαμηλής νοημοσύνης.

 

Πετάει ο γάιδαρος? Πετάει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.