Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειναι μη βιωσιμο;


vickieftk

Recommended Posts

γεια σας, πριν 4 μηνες νοικιασα ενα ημιυπογειο διαμερισμα με 2ετες συμβολαιο. απ εξω ακριβως απο την εισοδο μου υπαρχει ενα φρεατιο το οποιο μαζευει τα νερα του νεροχυτη κ τα διοχετευει στο βοθρο (η περιοχη δεν εχει αποχετευση). στο νεροχυτη εχω βαλει φιλτρο για να μην πεφτουν τροφες αλλα και η χρηση που κανω ειναι ελαχιστη. καθε λιγο το φρεατιο πλημμυριζει κ τα νερα μυριζουν και μαζευουν μυγες. η ιδιοκτητρια μου ειπε οτι υπαρχει προβλημα στη σωληνα διοχετευσης στο βοθρο λογω καποιας στροφης που κανει. μου ειπε οτι οταν θα ερχοταν το συνεργειο για το αδειασμα του βοθρου θα καθαριζε κ το φρεατιο. ακομα περιμενω...και με συμβουλεψε να βαζω το λαστιχο μεσα να το καθαριζω μονη μου. ειμαι υποχρεωμενη να ερχομαι σε επαφη με τα λυματα; μπορω να ζητησω ελεγχο για μη βιωσιμοτητα και απο ποια υπηρεσια; τι να κανω;

Link to comment
Share on other sites

Μόνο τα δικά σου λύματα πηγαίνουν στο φρεάτιο που πλημμυρίζει; και συγκεκριμένα μόνο της κουζίνας-νεροχύτη;

Link to comment
Share on other sites

ναι. με το παραμικρο πλημμυριζει, ξεχασα επισης να αναφερω οτι το παιδικο δωματιο εχει κοινο τοιχο με παραθυρο στο χωρο του καυστηρα και της δεξαμενης, το οποιο οταν ειδα το σπιτι το ειχαν καλυψει με κουρτινα και δεν το αντιληφθηκα. ανησυχω και για αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Έλα σε συνεννόηση.

 

Το πιο ακραίο που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη φάση και εντός λογικής και κατόπιν συμβουλής δικηγόρου και ανάλογα το συμφωνητικό που έχεις υπογράψει (όροι)

... φέρε ένα μάστορα και φτιάξε το προβληματικό φρεάτιο. Θα σου κόψει απόδειξη για το όλο ποσό και τον επόμενο μήνα δώσε την απόδειξη με το υπόλοιπο του ενοικίου, ουσιαστικά τα έξοδα σου να αφαιρεθούν από το ενοίκιο.

 

Πριν φτάσεις όμως εκεί προσπάθησε μέσω διαλόγου και εξηγώντας την κατάσταση ότι είναι κρίσιμη να έρθεις σε κάποια συνεννόηση.

Καλό κουράγιο.

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως δεν ενδιαφερεται για συνεννοηση, ειναι τοσο bitch που η απλωστρα μου ενοχλουσε την αισθητικη της αυλης!!!!!!αναγκαστικα την εβαλα στο μοναδικο σημειο που δεν σταζουν τα κλιματιστικα των υπολοιπων αλλα οταν θα βρεχει δεν θα εχω ρουχα! το μονο που θελω ειναι να μου πειτε που πρεπει να απευθυνθω για να κριθει το διαμερισμα μη βιωσιμο και να ακυρωσω το μισθωτηριο, που μονο εγω το σεβομαι...

Link to comment
Share on other sites

Σε δικηγόρο πρέπει να πας ώστε να λυθεί η σύμβαση.

 

Συνήθως όμως φευγεις και σιγά μην σε κυνηγήσει.

 

έλα σε συνεννόηση λέμε... όλα γίνονται.

Link to comment
Share on other sites

το παιδικο δωματιο εχει κοινο τοιχο με παραθυρο στο χωρο του καυστηρα και της δεξαμενης, το οποιο οταν ειδα το σπιτι το ειχαν καλυψει με κουρτινα και δεν το αντιληφθηκα. ανησυχω και για αυτο.

 

Δηλαδή τα παιδάκια σου έχουν την ευκαιρία να "χαζεύουν" τη λειτουργία του καυστήρα;; Φτου, σκόρδα! Μηχανολόγοι μεγάλοι και τρανοί θα γίνουν!! :D

Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.. Αν θέλεις ανέβασε φωτογραφία γιατί δεν το κατάλαβα καλά. Υπάρχουν παράμετροι που καθορίζουν τους χώρους των λεβητοστασίων.. Δυο - τρία πραγματάκια συνοπτικά:

 

Το λεβητοστάσιο πρέπει να αποτελεί ξεχωριστό ΠΥΡΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ,εντός ή εκτός του υπολοίπου οικοδομικού όγκου. Οι πλευρικοί τοίχοι, το δάπεδο και η οροφή του λεβητοστασίου, πρέπει να κατασκευάζονται απο πυράντοχα υλικά.

 

Απαγορεύεται το λεβητοστάσιο να έχει οποιοδήποτε άνοιγμα προς κλιμακοστάσιο (άνοιγμα κουφώματος, αεραγωγό, γρίλιες κλπ).

 

Οι πόρτες του λεβητοστασίου πρέπει να είναι μεταλλικές και να ανοίγουν προς την κατεύθυνση εξόδου από το λεβητοστάσιο, να μην έχουν γρίλιες ή οποιοδήποτε άλλο άνοιγμα, και να κλειδώνουν. Κλειδί της πόρτας του λεβητοστασίου πρέπει να βρίσκεται μόνιμα κοντά στην πόρτα.

 

Το λεβητοστάσιον επιβάλλεται να έχει ένα τουλάχιστον μεταλλικό παράθυρο προς τον υπαίθριο χώρο άπ' ευθείας ή μέσω αεραγωγού. Η καθαρή επιφάνεια του παραθύρου να ισούται κατ' ελάχιστον προς το 1/12 της επιφανείας του δαπέδου του λεβητοστασίου.

 

Όλα τα λεβητοστάσια πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο οπές εξαερισμού που να επικοινωνούν με το ύπαιθρο, απ' ευθείας ή μέσω καναλιών εξαερισμού. Η μία προορίζεται για την προσαγωγή αέρα η άλλη για την απαγωγή.

 

Το άνοιγμα απαγωγής αέρα, ανεξάρτητα με το είδος του χρησιμοποιουμένου καυσίμου πρέπει να βρίσκεται στην οροφή του λεβητοστασίου και να έχει διατομή τουλάχιστον ίση με το 1/4 της συνολικής ελεύθερης διατομής των καπνοδόχων του λεβητοστασίου, και οπωσδήποτε να μην είναι μικρότερη απο 200cm2. Η έξοδος των ανοιγμάτων εξαερισμού στο ύπαιθρο να απέχει τουλάχιστον 0,50 μ. από τυχόν ανοίγματα άλλων χώρων προς το ύπαιθρο.

 

ΓΟΚ: παρ. 103. Γενικές απαιτήσεις, παρ. 104. Τοίχοι - δάπεδα - στροφές, αποχέτευση, παρ. 105. Έξοδοι - Πόρτες - Παράθυρα, παρ. 106. Αερισμός - Εξαερισμός

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι το έλεγξε πριν υπογράψει αλλά δεν το είδε.

Το ότι δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί το δωμάτιο, ή το λεβητοστάσιο είναι δεδομένο.

Link to comment
Share on other sites

τιποτα απο τα παραπανω δεν ισχυει!!!! το σπιτι αυτο ηταν παλια γκαραζ και αποθηκη. εκαναν καποιες μετατροπες και βγηκε διαμερισμα. της ζητησα να κλεισω το παραθυρο με γυψοσανιδα και αρνηθηκε. το παραθυρο ειναι απο αλουμινιο με σιδερια στην πλευρα του λεβητοστασιου ενω οι πορτες του ειναι με γριλιες και αμμοβολιμενο τζαμι

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτό και η γλώσσα μας έχει γίνει ξυλόμαλλο με το να λέμε ότι καλό είναι πριν νοικιάσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, πόσο μάλλον αγοράσουμε, ένα ακίνητο, καλό είναι να ζητάμε τη βοήθεια κάποιου Μηχανικού έτσι ώστε να μας συμβουλέψει για μερικά πράγματα..

 

edit: Η νομοθεσία ισχύει και με το παραπάνω! :)

Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε ζητήστε τη συμβουλή Μηχανικού και Δικηγόρου γιατί το πράγμα μπλέκεται. Εδώ πιθανώς τίθεται και θέμα ασφάλειας (knock wood) από τι στιγμή που υπάρχει δωμάτιο με παράθυρο στο λεβητοστάσιο! Η γυψοσανίδα από μόνη της θα βοηθούσε ως προς την αισθητική, αλλά όχι και ως προς τη θερμομόνωση του δωματίου!

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.