Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό


VANTONIS

Recommended Posts

Υπαρχουν και τζακια με ενσωματωμενο υγραντηρα για την αντιμετωπιση του προβληματος της ξηροτητας του αερα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κοστιζουν κατι παραπανω βεβαια.....το εχουν τα ΄΄καλα '' μηχανηματα :grin:

 

Μην περιμενεις δηλαδη να το δεις σε κανενα Ελληνικο τζακι...

 

Επισης δεν ειναι και τοσο ευκολο να τοποθετηθει υδραυλικο τζακι σε υφισταμενο παραδοσιακο...

 

Χωρις να ξερω και πολλα επι του θεματος....απο απλη λογικη...(σωληνωσεις, δοχεια διαστολης, κυκλοφορητες βανες κτλ κτλ κτλ)

Edited by salpigoal
Link to comment
Share on other sites

Δε μπορω να διαβασω τα αστερακια, ειδα τ παρατηρηση κ νομισα ο Γιαννης τα εβαλε αλλα μαλλον, κατι ασχημο ειπα? Συγνωμη τοτε φιλε μου.

Οποιαδηποτε θερμανση ξηραινει το χωρο, με ομοιομορφη θερμανση παντου ξηραινεται ο αερας ομοιομορφα παντου, η ελειψη υγρασιας μοιραζεται και δεν ειναι τοσο αισθητο τ προβλημα. Δεν ειπα κατι αλλο εγω. Ειπα ομως κατι που διαφευγει απ ολους και ο κοσμος μπερδευεται.

Link to comment
Share on other sites

οπότε στην ερώτηση που μας έχει θέσει ο VANTONIS συμφωνείς οτι υπάρχει θέμα ξηρότητας αέρα κοντά στην πηγή από την στιγμή που δεν είναι ομοιόμορφη η θέρμανση... σωστά?

....Επίσης θα ήθελα να μου πει κάποιος που έχει παρόμοια εμπειρία αν ένας χώρος 8Χ4,5 + 3Χ3 μπορεί να ζεσταθεί από ένα ενεργειακό τζάκι ( είναι ενιαίος χώρος ο οποίος είναι σε σχήμα Γ αλλα το τζάκι είναι στην μία γωνία......

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Να γκρινιαξω? jbosdas Στην ερωτηση μας που εθεσε ο VANTONIS συμφωνεις οτι υπαρχει θεμα υγροτερου αερα στο ιδιο απομακρυσμενο σημειο που αναφερεσαι απ οτι αν ηταν ομοιομορφη η κατανομη θερμανσης? Καθαρα η απαντηση παρακαλω.. ναι η οχι? Μα καλα εσεις οι επιστημονες αν μιλατε ετσι προχειρα μονον 2 λογους βρισκω εγω γ αυτο. 1) οτι ακολουθειτε το ρευμα της εποχης και 2) οτι θεωρειτε επτασφραγιστο μυστικο την γνωση σας. Απομονωθειτε οσο θελετε και μεινετε να ξυνεσται γιατι ο κοσμος δεν σας εχει την εκτιμηση που θα επρεπε να εχετε.

Γιαννη γιατι δεν μπορω να γραψω μηνυμα πουθενα αλλου εκτος απ το θεμα αυτο εδω των ιδιωτων?? Τιμωρηθηκα η ειναι κατι αλλο? Αμα δε με θετε και δε θετε γενικα τους ιδιωτες μην μας αφηνετε να μπουμε.

Αν δεν μπορω να μιλησω παντου οπως πρεπει και υπαρχει καμια χουντα εδω ευχαριστω αλλα δεν θελω, δεν.. θα παρω.

Καντε τοτε ενα κλειστο κυκλωμα και μιλατε αναμεταξυ σας για τα συνδικαλιστικα σας. Απομονωθειτε κ αλλο.

Link to comment
Share on other sites

1) Οι ιδιώτες γίνονται δεκτοί στο φόρουμ διότι πολύ απλά δεν μπορούμε να ζητάμε ταυτότητες μέλους από τους μηχανικούς. Έτσι απαντάμε-βοηθάμε τους ιδιώτες σε απορίες του τύπου: "Απαιτείται άδεια για αυτό?" ή "Τι είδους μηχανικό χρειάζομαι?" κλπ. ΔΕΝ κάνουμε ηλεκτρονικές μελέτες, ΟΥΤΕ δίνουμε τζάμπα ηλεκτρονικές συμβουλές. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να φύγετε από το φόρουμ των μηχανικών

 

2) Οι ιδιώτες δεν μπορούν να γράψουν πουθενά αλλού εκτός από τα θέματα ιδιωτών και

 

3) Ναι, έχετε 2+2 βαθμούς ποινής από εμένα για προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους μηχανικούς. Προτού προβείτε σε ερωτήσεις περί χούντας διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής. Αν δεν τους δέχεστε, δεν έπρεπε καν να είχατε γραφτεί μέλος.

 

4) Οι επιστήμονες δείχνουν την αξία τους και το έργο τους επωνύμως με άρθρα μελέτες συγγράμματα. Εδώ είναι φόρουμ. Κανείς δεν γράφει για να αποδείξει την επιστημονικότητα του. Εσείς με πιο δικαίωμα κρίνετε τους μηχανικούς? Μήπως είστε καθηγητής και δεν το ξέρουμε??

 

Αυτό το φόρουμ έχει παγιωθεί στους μηχανικούς, γιατί τηρεί αυστηρά (όπου χρειάζεται) κάποιες αρχές. ΔΕΝ είναι καφενείο, ούτε παζάρι να πουλάμε τις γνώσεις μας, τις συμβουλές μας....

 

Για ακόμα μια φορά: Αν δεν σας αρέσει το φόρουμ μας, γειά σας.

 

Καθαρα η απαντηση παρακαλω.. ναι η οχι?

ΥΓ Δεν πάμε καθόλου καλά δηλαδή!!!!

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Στελιο, συγνώμη αλλά δεν σε καταλαβαίνω*

Έχω ξεκαθαρίσει την άποψη μου για το συγκεκριμένο ερώτημα.

Χώρος 8.5Χ4,5+3Χ3! οκ?

Στην μία άκρη... Το τζάκι. οκ?

Στην συγκεκριμένη περίπτωση.... ομοιόμορφη θέρμανση: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. => Ο αέρας κοντά στο τζάκι είναι ξηρότερος απότι στην άλλη άκρη.

Τέλος. Από την αρχή το λέω. Κατανοητό?

 

*Δεν σε καταλαβαίνω! Πετάς κάτι "μηχανικοί είστε εδω μέσα", "συντηρείτε κοτσάνες", "εσείς οι επιστήμονες", "χούντα εδώ μέσα", "απομονωθείτε να ξύνεστε"... και άλλες εκφράσεις ειρωνικού τύπου χωρίς εμφανή λόγο... Αν είναι κάτι υποσυνείδητο δεν το ξέρω. Πάντως δεν είναι επί του παρόντος θέματος.

Αν έχεις κάποια αντίθετη άποψη καλό είναι να μάθεις να την εκφράζεις. Ειρωνικά σχόλια δεν είναι απαραίτητα. Γιατί το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να με ενθαρρύνεις να απαντήσω κ γω με τον τρόπο σου και να ξέρεις οτι είναι το μόνο εύκολο. ΟΚ?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα να ρωτήσω κάτι σχετικό με τζάκια.Μετά απο 5-6 χρόνια ενεργειακού τζακιού με προετρεψε ενας τζακάς να κάνω καποιες αλλαγές ώστε να αυξηθεί η απόδοση του.1)να βάλω σε λειτουργία και το δευτερο αγωγό του βεντιλατερ που τωρα είνα ταπωμένος και φυσά μόνο από μια περσίδα.2)να ανοίξω μια τρύπα κάτω χαμηλα στο τζάκι για εισωγωγή αέρα από το σπίτι(υπάρχει και τρύπα για εξωτερικό αέρα),μαλιστα μου είπε θα κάνω και οικονομία στα ξύλα-ομολογώ δεν το κατάλαβα-.3)μονωση με πετρομβαμβακα(οκ αυτό το καταλαβαίνω).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.