Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού με υφιστάμενο κτηματολόγιο ;


Recommended Posts

Αγαπητοί Συνάδελφοι, μια ερώτηση ...

Οι αρχιτέκτονες έχουν δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού εντός σχεδίου με υφιστάμενο κτηματολόγιο ;

(για χρήση ικριωμάτων σε κανονική άδεια σύμφωνα με ΝΟΚ).

 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε, πώς όμως θα βασίσω την θέση αυτή στον ελέγχοντα Μηχ/κό του Δήμου, αν όχι στο ότι στον 4067, αρθ. 3.1.β & 3.2.α,β,γ και στον4030 αρθ. 5.1ββ,γγ και αρθ.9.2 & 3α,β,γ,δ (που ουσιαστικά είναι η προηγούμενη αναφορά - του 4067 - για την σύνταξη); Το σκεπτικό μου είναι πως ότι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται...Αλλά πιστεύω, ασφαλώς - και λόγω ειδικότητας - παραπάνω σούτυχε και απασχολήθηκες. Τεκμηρίωσέ μου το, σε παρακαλώ. Ευχαριστώ.

 

Συγνώμη συνάδελφε, λάθος κατάλαβα την απάντησή σου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου υφίσταται κτηματολόγιο, άρα - κατά την κρίση μου - υφίσταται επίσημη πλέον εξάρτηση, εξακολουθώ να μην έχω δικαίωμα υπογραφής - ουσιαστικά της αναγραφής των κορυφών στο, κατ' αντιγραφή της υφιστάμενης άδειας, τοπογραφικό; Και πάλι σ' ευχαριστώ για την απασχόληση, και συγνώμη για την προηγούμενη παρανόησή μου, θεώρησέ την άκυρη.

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είναι σκοπός μου να βρεθούμε σε αντιδικία, απλώς σου αναφέρω ότι ο σύλλογος μου έχει παρουσιάσει σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες την αλληλουχία νόμων, εγκυκλίων και νομολογιών που τεκμηριώνεται ποιες ειδικότητες έχουν δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών. Οι αρχιτέκτονες δεν έχουν δικαίωμα. Οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν συμμορφωθεί αλλά όχι όλες.

Σου παρουσιάζω τα δεδομένα δεν επιθυμώ να αντιδικήσουμε.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

Οι αρχιτέκτονες έχουν δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού εντός σχεδίου

....

Αν δεν κάνω λάθος στα εντός σχεδίου δεν είναι απαιτητο το τοπογραφικό να είναι εξαρτημένο.

 

Οπότε ναι μπορείς να υπογράψεις τοπογραφικό για άδεια δόμησης που είναι εντός σχεδίου.

 

Για όλα τα Τοπογραφικά που είναι απαιτητή η εξάρτηση τότε ναι το υπογράφουν μόνο τοπογράφοι και πολιτικοί μηχανικοί σύμφωνα με τα νέα μέτρα έως τώρα.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

στις αδειες δομησης ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ......σε κτιριο πουχα αδεια το Α εξαμηνο ηταν χωρις ΕΓΣΑ......τωρα αναγκαστικα ΕΓΣΑ !! ευτυχως ηταν απο νεα πραξη εφαρμογης και τα βρηκα ευκολα αν και ηταν με συστημα 3 μ.....ναναι καλα και ο συναδελφος ΖΑΒΙ

 

 

οι αρχιτεκτονες μπορουν να υπογραψουν με συνυπογραφη

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Δεν θέλω να θίξω κανέναν απλά Επειδή έχω βαρεθεί πλέον με αυτή την λέξη εξαρτημένο..δεν μπορώ άλλο...θα πωα τα εξης:

Οι τοπογραφοι μηχανικοι που σεβονται το επεγγελμα τους παντα εξαρτημένα τοπογραφικα καναν..δηλ. τι θα πει εξαρτημενο μονο σε ΕΓΣΑ87 Ή εξα οπως μου λενε μερικοι δικηγοροι και συμβολαιογραφοι.

τοπογραφικα σε hatt ή TM3 δεν ειναι εξαρτημενα...ειναι ανεξαρτητα..

 

τοπογραφικο διαγραμμα χωρις κανναβο και πινακα συν/νων των κορυφων του γηπεδου δεν ειναι τοπογραφικο διαγραμμα αλλα σκαριφημα που οχι τοπογραφος μηχ/κος και αρχιτεκτονας πρεπει να εισαι αλλα και ενας μαθητης λυκειου με γνωσεις γεωμετριας μπορει να ζωγραφισει...

 

εχω δει απειρα παλια τοπογραφικα απο συναδελφους (πολιτικους,τοπογραφους,αρχιτεκτονες) για συμβολαια ή αδειας χωρις συν/νες ή κανναβο.μονο τεσσερις πλευρες και εμβαδόν απο διανομη.

αυτο επαναλαμβάνω δεν είναι τοπογραφικο διαγραμμα αλλα σκαριφημα.τοπογραφικο διαγραμμα σημαίνει οτι αν παρω εγω μπορω να παω να πασσαλώσω....τελειωσαμε με το γ....εξαρτημενο.

Συγνώμη για το υφος αλλα δεν παει αλλο...

Link to comment
Share on other sites

εχεις ενα δικιο .......εχω προσπαθησει πολλες φορες απο παλια ''τοπογραφικα'' να επαληθευσω την εμβαδομετρηση αλλα ''ολα στο περιπου''

 

 

ερωτηση η πραξη εφαρμογης γιατι ειναι σε ΤΜ3 και οχι σε ΕΓΣΑ?

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

το συστημα αυτο χρησιμοποιησε η Ε.Π.Α. (Επιχείριση Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης) για τη συνταξη φωτογραμμετρικών διαγραμματων σε κλίμακα 1:5000 , 1:2000, 1:1000 και κτηματολογικων διαγραμματων.λογικα συνέχισε σε αυτο το συστημα και τις πραξεις εφαρμογης που αποτελουν το τελικο σταδιο μιας πολεοδομικής μελέτης.

συμφωνω πως σημερα θα πρεπει τα τοπογραφικα να ειναι ολα σε ενα ενιαια συστημα αναφορας για νε ξερουμε τι μας γινεται..βεβαια το να υλοποιησεις διανομες που ειναν σε Hatt σε εγσα87 δεν ειναι παραπολυ απλο..

φτασαμε το 2012 να μαθουμε το εγσα87 που υλοποιηθηκε το 1987..ειναι να γελας δηλαδη...

χτες μου ετυχε τοπογραφικο του 1990 χωρις κανναβο, συν/νες, οι ιδιοκτητες δεν ξερουν που ειναι γιατι ειναι ιδιοκτησια..το τοπογραφικο εχει μονο 4 πλευρες επανω και λεει απέχει απο εθνικο οδο περιπου 1000μ..

δηλαδη μπορει να ειναι ενα απο τα 10000 τεμαχια που υπαρχουν στην περιοχη...

 

αυτο και αλλα θα ελυνε ενα ενιαια συστημα αναφορας και θα βοηθουσε και υπηρεσιες και κτηματολογιο ενδεχομενως αν ολα γινοταν με μια σειρα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.