Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΔΕ σε τριφασικά φορτία


CHRISTOSNT

Recommended Posts

ο ΔΔΕ δεν χρειάζεται ουδέτερο για την λειτουργία του, δηλαδή έχεις εξωτερική μονάδα VRV που η παροχή της δεν χρειάζεται ουδέτερο;

Link to comment
Share on other sites

Ο ΔΔΕ δεν τοποθετείτε για την προστασία της συσκευής, αλλά για την προστασία του χρήστη από την συσκευή σε ενδεχόμενο σφάλμα της συσκευής, και ναι, ένας ΔΔΕ θα δει ένα ενδεχόμενο σφάλμα ενός τριφασικού κινητήρα

Για παράδειγμα, στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις η σχετική υγρασία (RH )ξεπερνά το 90% τις πρωινές ώρες και λόγο παλαιότητας ή καταπόνησης λόγο εργασίας τους σε αντίξοες συνθήκες κ ελλιπής συντήρηση, κάποια μοτέρ παραθύρων παρουσιάζουν διαρροές εκεί, ο ΔΔΕ ενεργοποιείτε

Link to comment
Share on other sites

Ο ΔΔΕ με μονοφασική κατανάλωση και ακόμη σε τριφασικό πίνακα με μονοφασικές καταναλώσεις βλέπει το εισερχόμενο ρεύμα και το ρεύμα επιστροφής. Σε περίπτωση διαρροής ενεργοποιείται.

 

Στην περίπτωση τριφασικού κινητήρα πως λειτουργεί ο ΔΔΕ αφού δεν έχουμε ουδέτερο (επιστροφή) ?

Link to comment
Share on other sites

Όταν τριφασικός κινητήρας λειτουργεί χωρίς σφάλμα, το άθροισμα των ρευμάτων των τριών φάσεων είναι μηδέν. (Ο ΔΔΕ βλέπει μηδέν στις τρείς φάσεις - μηδέν στον ουδέτερο είτε υπάρχει είτε όχι)

Όταν υπάρχει σφάλμα (δηλαδή επαφή μιάς φάσης με σώμα άρα διαρροή προς τη γή), τότε το άθροισμα των ρευμάτων των τριών φάσεων δεν είναι πλέον μηδέν, ενώ το ρεύμα του ουδετέρου (που δεν υπάρχει) εξακολουθεί να είναι μηδέν, οπότε ο ΔΔΕ διακόπτει το κύκλωμα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

antloukidis

σωστότατος ...............(με πρόλαβες) B)

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

ο ουδέτερος χρειάζεται σε περίπτωση που δεν είναι ισορροπημένο το φορτίο (σκέψου πως έχεις τρεις φάσεις, αλλά δεν τροφοδοτείς ένα τριφασικό φορτίο, αλλά απο κάθε φάση δίνεις ρεύμα σε μονοφασικά φορτία. έτσι χρειάζεται ο ουδέτερος ώστε αυτή η "ανισορροπία" του φορτίου να επιστρέψει πίσω στην πηγή τροφοδοσίας, ας πούμε μετασχηματιστή)

 

στην πε΄ριπτωσή σου, όπου έχεις ένα τριφασικό μοτέρ, τα 3 πηνία του θεωρούνται πως έχουν ίσο φορτίο το καθένα, οπότε το άθροισμα της έντασης στον ΔΔΕ (για τις 3 φάσεις πάντα) είναι μηδέν. οπότε και ουδέτερο να μην έχεις συνδεδεμένο θα σου δουλέψει κανονικά.

 

με πιο απλά λόγια, στο τριφασικό φορτίο, έτσι και υπάρχει κάπου διαρροή δε θα επέστρεφε ούτως η άλλως το ρεύμα διαρροής προς τον ουδέτερο.

 

συγνώμη αν σε κούρασα, αλλά προσπάθησα να γίνω όσο πιο αναλυτικός γινόταν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.