Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φάκελος τεχνικής προσφοράς για διαγωνισμό εκπόνησης μελέτης


TomA

Recommended Posts

Καλημέρα.

Ετοιμάζομαι να συμμετάσχω στο πρώτο διαγωνισμό για εκπόνηση μελέτης με μια ομάδα. Εγώ αναλαμβάνω φυσικά το δικό μου κομμάτι (Η-Μ).

"Ξεψάχνισα" την προκήρυξη του έργου και από ότι καταλαβαίνω (εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι), η δουλειά που έχω να κάνω είναι ο Φάκελος Τεχνικής Προσφοράς, αφού όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογητικά.

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιος μπούσουλας για τη σύνταξη αυτής της κατ' ουσία τεχνικής έκθεσης που πρέπει να περιέχει ο φάκελος. Υπάρχει κάποιο πρότυπο τεχνικής έκθεσης ? Χρησιμοποιείται κάποιο λογισμικό ? Από ποια σημεία του φακέλου του έργου είναι καλό να αντλήσω πληροφορίες ?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρεται στις Προκηρύξεις, η Τεχνική Έκθεση θα πρέπει να περιέχει ότι ορίζεται "στο άρθρο 8 της απόφασης του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με αρ. Δ17γ/06/157/Φ.Ν. 439.3/ 18-102006 (ΦΕΚ Β΄1611/2006) καθώς και το άρθρο Β της υπ. αριθμ. Ε1/22.1.2007 εγκυκλίου του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.... ... ... και να περιλαμβάνει καταγραφή των αντικειμένων της υπό ανάθεση μελέτης (κατηγορίες μελετών και στάδια μελέτης) και σχολιασμό αυτών, με επισήμανση των τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν και εισήγηση περί του ενδεδειγμένου τρόπου επιλύσεώς τους. "

 

Αυτός είναι ο μπούσουλας που ψάχνεις. Πρότυπο θα μπορούσες ίσως να βρεις από συνάδελφο που ασχολείται με το άθλημα. Πάντως το μόνο λογισμικό που χρειάζεται είναι ένας κειμενογράφος.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον θα είσαι σε ομάδα, οι "παλιότεροι" μπορούν να σε καθοδηγήσουν. Λογικά θα έχουν κάποιο "πρότυπο" πάνω στο οποίο κινούνται σε κάθε διαγωνισμό. Η Τεχνική Έκθεση είναι ενιαία για όλη την ομάδα και:

 

Τα περιεχόμενά της Τεχνικής Έκθεσης ακολουθούν τα όσα ορίζονται στο άρθρο 8 «Περιεχόμενο των Τεχνικών Εκθέσεων της παρ.4α του άρθρου 7 του ν.3316/2005» της Υπουργικής Απόφασης με αρ. πρωτ. Δ17γ/06γ157γφν 439.3/18-10-2006 (ΦΕΚ 1611/Β’/02.11.06), που φέρει τον τίτλο «Περιεχόμενο των Τεχνικών Εκθέσεων της παρ. 3α του άρθρου 6, των προκαταρκτικών μελετών του άρθρου 6 και των Τεχνικών Εκθέσεων της παρ.4α του άρθρου 7 του Ν.3316/2005», προσαρμοσμένα ωστόσο στο ειδικότερο αντικείμενο της παρούσας μελέτης. Επιπλέον, στην τεχνική έκθεση περιλαμβάνεται, όπως ορίζεται στην §21.7.1 του τεύχους της αναλυτικής προκήρυξης, καταγραφή των αντικειμένων της υπό ανάθεση μελέτης (κατηγορίες μελετών και στάδια μελέτης) και σχολιασμός αυτών, με επισήμανση των τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν και εισήγηση περί του ενδεδειγμένου τρόπου επιλύσεώς τους, χωρίς προτάσεις τεχνικών λύσεων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1.1.Σχολιασμός των Περιεχομένων του Φακέλου του Έργου και των Μελετών των Προηγούμενων Σταδίων, εφόσον υπάρχουν

 

1.2.Εντοπισμός των Τυχόν Ελλείψεων ή Προβλημάτων του Φακέλου και Προτάσεις για Συμπλήρωση ή Επίλυση Αντίστοιχα

 

1.3.Εντοπισμός των Ζητημάτων που Σχετίζονται με Περιβαλλοντικούς Περιορισμούς και Προτάσεις για την Αντιμετώπισή τους (λαμβάνονται υπόψη τυχόν εγκεκριμένες μελέτες)

 

1.4. Προτάσεις Συνεργασίας με Δημόσιους Φορείς και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, Προκειμένου να Επιτευχθεί Συμβατότητα του Έργου με άλλα Έργα στην Περιοχή, ήδη Υφιστάμενα ή Προτεινόμενα

 

1.5.Εντοπισμός των Τυχόν Παρεκκλίσεων από Προδιαγραφές / Οδηγίες ή Διατάξεις του Εθνικού Δικαίου και Προτάσεις για την Υπέρβαση των Προβλημάτων που οι Παρεκκλίσεις Δημιουργούν

 

1.6.Επισήμανση της ανάγκης για πρόσθετες απαλλοτριώσεις, εφόσον υφίσταται περίπτωση

 

1.7.Επιπλέον Τεκμηριωμένα Στοιχεία ή Εκτιμήσεις Απαραίτητα για την Ποιότητα και την Πληρότητα της Τεχνικής Έκθεσης

 

1.8.Περιγραφή Κύριας Μελέτης και Συμπληρωματικών Μελετών και Εργασιών

 

1.9.Επισήμανση των ειδικών γεωλογικών και γεωτεχνικών προβλημάτων

 

1.10.Γενικές προτάσεις για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας κατά την κατασκευή του έργου.

 

1.11.Την τυχόν ανάγκη τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου

 

Επίσης χρειάζεται Έκθεση Μεθοδολογίας και Έκθεση σχετικά με την Ομάδα Μελέτης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.