Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μοριοδότηση για ανέργους για σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο


giannischem

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

Πρόσφατα έκανα αίτηση για μια θέση Χημικού Μηχανικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε ένα δημόσιο φορέα.

Στην ανακοίνωση της προκήρυξης υπήρχε μοριοδότηση για όσους είναι άνεργοι εγγεγραμένοι στον ΟΑΕΔ χωρίς να αναφέρει αν αυτό αφορά συγκεκριμένα κάποιες θέσεις. (στην προκύρηξη είχαν και άλλες θέσεις για ΔΕ και ΤΕ)

Καθώς λαμβάνω επίδομα ανεργίας (λόγω κρίσης απολύθηκα πρόσφατα από την εταιρία που δούλευα) στην αίτηση μου έστειλα και την βεβαίωση από το ΟΑΕΔ ότι είμαι εγγεγραμένος στο μητρώο ανέργων.

Ωστόσο όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, στην βαθμολογία δεν είχαν προσμετρήσει το χρόνο ανεργίας...

Επικοινώνησα με το φορέα και η απάντηση τους ήταν η εξής:

'Σύμφωνα με έγγραφο του ΟΑΕΔ, οι γιατροί, δικηγόροι , μηχανικοί και λοιποί κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος

και ασφαλισμένοι σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς (ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών, ΤΣΜΕΔΕ κ.λ.π.), δεν θεωρούνται άνεργοι.Ωστόσο μπορούν, σύμφωνα με το έγγραφο του ΟΑΕΔ, να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ

για τακτική επιδότηση ανεργίας και μόνο εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου χορηγείται από τον ΟΑΕΔ « Βεβαίωση λήψης τακτικού επιδόματος ανεργίας » , και όχι «Βεβαίωση χρόνου ανεργίας » '

Στην βεβαίωση που μου έδωσαν πάντως από τον ΟΑΕΔ αναφέρει ότι είμαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ανέργων.

Γνωρίζει κανείς αν αυτό όντως ισχύει ή έχει κανένας κάποια εμπειρία σε αυτό το θέμα?

Αξίζει να το κυνηγήσω και να κάνω ένσταση? Το παράβολο είναι 50 ευρώ...

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Τον προηγουμενο μηνα που εκανα τα χαρτια μου για ΣΟΧ ειχα το ιδιο προβλημα. Οταν κατεθεσα τα χαρτια μου μου και ειδε την βεβαιωση ανεργιας η υπαλληλος μου ειπε οτι δεν γινεται δεκτη και οτι δεν δικαιουμαστε ΟΑΕΔ. Με ρωτησε πως εκανε δεκτη την εγγραφη μου ο ΟΑΕΔ και οτι και να την βαλω στα χαρτια μου ο ΑΣΕΠ θα την κοψει αυτοματως.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε προσφατο διαγωνισμο ΣΟΧ για τη ΔΕΗ ειδα μοριοδοτηση συναδελφων για μηνες ανεργιας.

 

Γνωριζει κανεις πως επιτυγχανεται αυτό εφοσον δεν μπορουμε να εγγραφουμε στον ΟΑΕΔ, και η προκυρηξη εξραφε ξεκααθαρα οτι θελει καρτα ανεργιας εν ισχυ.

Link to comment
Share on other sites

Σε προσφατο διαγωνισμο ΣΟΧ για τη ΔΕΗ ειδα μοριοδοτηση συναδελφων για μηνες ανεργιας.

 

Γνωριζει κανεις πως επιτυγχανεται αυτό εφοσον δεν μπορουμε να εγγραφουμε στον ΟΑΕΔ, και η προκυρηξη εξραφε ξεκααθαρα οτι θελει καρτα ανεργιας εν ισχυ.

 

Οι μηχανικοί που είχαν σχέση εργασίας μισθωτού εγγράφονται με το χαρτί της απόλυσης. Αλλά νομίζω ότι ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας (και να επιδοτηθούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα). Βασική προϋπόθεση: να κλείσεις τα βιβλία της Εφορίας.

Link to comment
Share on other sites

Και οι μηχανικοί μπορούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ, από Απρίλη 2013. Δες http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=605&Itemid=556&lang=el , 4η ερώτηση.

 

Επίδομα ανεργίας αυτή τη στιγμή δε δίνεται, πιθανόν όμως αυτό να γίνει σύντομα http://www.michanikos.gr/topic/35629-%CE%9F%CE%B9-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5/page-2?do=findComment&comment=697450 .

Edited by stat
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.