Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωρισμός Διαμερίσματος


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω κάποιες απορίες ως νέος μηχανικός.Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι η διαδικασία για το διαχωρισμό ενός διαμερίσματος 70 τ.μ. σε δύο διαφορετικά. Ο διαχωρισμός έχει ήδη γίνει και με ενδιαφέρει η νομιμοποίησή τους. Οι μόνες νέες εργασίες που έχουν γίνει είναι οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές για το μπάνιο και την κουζίνα του νέου διαμερίσματος και ένας εσωτερικός τοίχος. Το διαμέρισμα είναι σε ιδιόκτητη πολυκατοικία και δεν μας ενδιαφέρει η συναίνεση των υπολοίπων. Απαιτείται νέα οικοδομική άδεια ή συμφέρει να γίνει μέσω του 4014; Πως μπορώ να κάνω μια εκτίμηση του προϋπολογισμού της άδειας(χονδρική) και του ΙΚΑ που θα καταβληθεί;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε να σου θυμίσω ότι ο 4014 είναι για τριάντα χρόνια και όχι για πάντα επομένως αν υπάρχει δυνατότητα να νομιμοποιηθεί είναι προτιμότερο ακόμα και με υψηλότερο κόστος

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακριβώς για το λόγο αυτό θέλω να κάνω μια εκτίμηση του κόστους, έτσι ώστε να δω πια λύση είναι προτιμότερη. Μπορεί η νομιμοποίηση να είναι προτιμότερη θεωρητικά και πρακτικά, αλλά ο πελάτης αποφασίζει στο τέλος. Ευχαριστώ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

.... Ο διαχωρισμός έχει ήδη γίνει και με ενδιαφέρει η νομιμοποίησή τους. ....

 

....εκτίμηση του κόστους, έτσι ώστε να δω πια λύση είναι προτιμότερη. ...

 

Πέραν του θέματος κόστους θα πρέπει να συνεκτιμήσεις και τον παράγοντα ασφαλιστικών εισφορών και προστίμων αυθαιρεσίας ή του ψεύδους.

Δηλαδή αφού η ενοποίηση έχει γίνει αν πας να κάνεις νομιμοποίηση άνευ 4014 άμεσα θα σου επιβληθεί πρόστιμο αυθαιρεσίας (αν εμπίπτει στις διατάξεις αυθαιρέτων κατασκευών) αλλά θα προκύψουν και ζητήματα ΙΚΑ για εργασίες που είχαν γίνει από μη στεγασμένα επαγγέλματα.

Αν πας πάλι άνευ 4014 και για να γλυτώσεις τα ανωτέρω δηλώσεις ως ενοποίηση που πρόκειται να κάνεις τότε υπάρχει το ψεύδος το οποίο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για εσένα μέχρι να κλείσουν οι χαραμάδες.

Φυσικά μη υποτιμάς και στις δυο αυτές περιπτώσεις οι άλλες συνιδιοκτησίες ορόφου ή άλλα πολεοδομικά στοιχεία του ακινήτου να είναι καθ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας που κι εκεί ή θα δείξεις πραγματικότητα όπως είσαι υποχρεωμένος ή θα ψάχνεσαι.

 

Ο 4014 είναι η μεγάλη κολυμπήθρα αγνότητας για περιπτώσεις σαν αυτές και ας είναι για 40 χρόνια.

Από εκεί και περά εσύ θα αποφασίσεις.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.