Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατοικία με Ο.Α.σε οικόπεδο δηλωμένο Εντός Ζώνης, που όμως είναι εκτός σχεδίου.


PAPER C

Recommended Posts

Συνάδελφοι, καλησπέρα!

Γράφω για πρώτη φορά, αλλά ήδη μ' έχουν βοηθήσει πολύ οι συζητήσεις σας..

Έχω μία άδεια του 1980 με το τοπογραφικό να δηλώνει το οικόπεδο εντός ζώνης οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο. Το νέο τοπογραφικό που έγινε για την ένταξη στον ν. 4014 βεβαιώνει ότι το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμό! Δηλ. έκδοση Ο.Α. με ψευδή στοιχεία;!

  • Στα φύλλα καταγραφής τσεκάρω τις μέγιστες υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης, παραβίασης πλ. ορίων. Και ύψους;
  • Στο σημείο που βρίσκεται το κτίσμα παραβιάζει ταυτόχρονα και πλάγια όρια και προκήπιο-Ο.Γ. Τσεκάρω για τα ίδια τμ και τις δύο παραβιάσεις;
  • Ο ιδιοκτήτης είναι κληρονόμος, δηλ η άδεια δεν είναι στο όνομα του (και δεν είχε ιδέα βέβαια). Ξέρετε άν κληρονομούνται και οι ποινικές ευθύνες;
  • Το πρόστιμο που θα πλήρωνε άν δεν είχε καθόλου άδεια το βγάζω περίπου στο 1/3 αυτού που θα πρέπει να πληρώσει με την λάθος άδεια. Σας φαίνεται λογικό ή κάνω κάτι λάθος;
  • Ισχύει και σ' αυτήν την περίπτωση ότι πρέπει να αγοραστεί αγροτεμάχιο ώστε να αποκτήσει αρτιότητα το αγροτεμάχιό του;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά όποια βοήθεια..

Link to comment
Share on other sites

Οταν είναι εντός ζώνης οικισμού είναι και ταυτόχρονα εκτός σχεδίου.Αυτό που μένει να ελέγθεί είναι αν ο συγκεκριμένος οικισμός έχει ζώνη, αν είναι δηλαδή προ του 1923.

Εχω την εντύπωση πως είναι λίγο τραβηγμένο να βγάζουμε άδειες άκυρες με ψευδή στοιχεία εμείς.Πρώτον γιατί δεν είναι αρμοδιότητά μας και δεύτερον γιατί έστω και φιλολογικά να ισχυριστούμε ότι έτσι είναι θα πρέπει να βγήκε μετά από έρευνα της εποχής του 1980 αν ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο το ακίνητο.Εχει γίνει τέτοιος έλεγχος?

Link to comment
Share on other sites

PAPER C: Συμπληρωματικά σε ότι σου ανέφερε ο Μανώλης, μπορείς για άρση των αμφιβολιών, αν το γήπεδο είναι εντός ζώνης 500 μ. από τα όρια του προ 23 οικισμου, να κάνεις αίτηση στην οικεία ΥΔΟΜ προσκομίζοντας συνημμένο τοπογραφικό και να βεβαιώσει η υπηρεσία το αν σήμερα το γήπεδο είναι εντος ζώνης 500 μ. Πιθανό, ο οικισμός σήμερα να έχει οριοθετηθεί. Εσύ θα εξετάσεις το προ 23 τμήμα του.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το οικόπεδο είναι και ήταν εκτός ζώνης του οικισμού γιατί απέχει περισσότερο από 500μ από το οριοθετημένο περίγραμμα του παλιού οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Mε δεδομένο το λάθος τοπογραφικό στην άδεια, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε στις υπόλοιπες απορίες μου;

Υ.Γ. Γιατί σημειώνετε να διαβάσω τους όρους συμμετοχής; Κάνω κάτι λάθος;

Link to comment
Share on other sites

οι επιλογές που έχουν συζητηθεί και σε ημερίδες και στο φόρουμ για την περίπτωση που το γήπεδο ή οικόπεδο αποδεικνύεται μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, είναι οι ακόλουθες:

α) Θεωρείς όλο το κτίριο αυθαίρετο και μάλιστα με τους μέγιστους συντελεστές και στον υπολογισμό προστίμου βάζεις "ΝΑΙ" στην ύπαρξη οικοδομικής άδειας.

β) Αγνοείς την σημερινή κατάσταση και συγκρίνεις τις αυθαιρεσίες σε σχέση με τα εγκεκριμένα μεγέθη της οικοδομικής άδειας. Στα εκτός σχεδίου και εντός οικισμού θα χρειαστεί νέο τοπογραφικό (εξαρτημένο στο ΕΓΣΑ 87) και ως εκ τούτου θα αναφέρεις αναλυτικά το τι έχει συμβεί στην τεχνική έκθεση.

Είναι από τις δύσκολες περιπτώσεις όπου θα ισχύσει για μια ακόμα φορά στο ν. 4014 η "μοναξιά της απόφασης" του μηχανικού.

Χωρίς να είμαι νομικός, αντιλαμβάνομαι ότι εφόσον αποδέχεσαι μια κληρονομιά, αποκτάς την πλήρη κυριότητα του ακινήτου και άρα είσαι και υπόλογος έναντι του νόμου για ότι υπάρχει εντός του ακινήτου σου.

Όσο αφορά για την συμπλήρωση αρτιότητας στα πλαίσια του ν. 4014, αυτό αναφέρεται στα εκτός σχεδίου και εφόσον μετά από 10 χρόνια δεν ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός, όπως αναλυτικά αναγράφονται στην παρ 1. γ i,ii,iii του άρθρου 24.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.