Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης δώματος σε κατοικία


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Έχω αναλάβει την αλλαγή χρήσης απόληξης κλιμακοστασίου (17τμ) σε οικία, θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας στο κατά πως πρέπει να κινηθώ σε αυτήν την περίπτωση.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Για να μη θεωρηθεί παράλογο το εν λόγω θέμα (στα όρια είναι) απαιτούνται κάποιες λεπτομέρειες:

 

Η δόμηση έχει εξαντληθεί? Ως γνωστόν η απόληξη κλιμακοστασίου δεν προσμετράται στο σ.δ. οπότε αν δεν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής.

 

Το βασικότερο όμως είναι αν μπορεί να αλλάξει χρήση η απόληξη κλιμακοστασίου. Μιλάμε για μονοκατοικία ή πολυκατοικία? Στην πρώτη περίπτωση φαντάζομαι γίνεται εύκολα. Στη δεύτερη περίπτωση (τη σήμερον όλα τα ακούς) ...δε νομίζω.

 

Κατά τα λοιπά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα η διαδικασία είναι η κανονική. Νέα άδεια με τίτλο ''Μετατροπή απόληξης κλιμακοστασίου σε κατοικία'' (ή κάπως έτσι).

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχω επισκεφτεί ακόμη τον χώρο απλά είχα μια πρώτη επικοινωνία, καταλαβαίνω ότι επρόκειτο για δώμα(το συμπεραίνω από το μέγεθος της απόληξης ) το οποίο προφανώς περιλαμβάνει και την απόληξη του κλιμακοστασίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

 

Έχω μια υπόθεση δώματος (Άδεια του 1978) το όποιο είναι σε απόλυτη ιδιοκτησία του πελάτη μου( το δώμα είναι 16 τμ και 125τμ αέρας-ταράτσα ). Βλέποντας το διάγραμμα κάλυψης και συγκεκριμένα το υπόμνημα διαβάζω ότι τα τετραγωνικά του δώματος έχουν βγει από τον πολλαπλασιασμό ενός αριθμού (ίσον με τον αριθμό των τετραγωνικών του κάθε ορόφου)με έναν συντελεστή 0.05.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω, είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης του δώματος σε οικία.

Link to comment
Share on other sites

Το δώμα είναι παρατημένο εδώ και χρόνια ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία.

Στο υπόμνημα του σχεδίου κάλυψης είναι ξεχωριστά ως δώμα και δεν έχει προσμετρηθεί στον συντελεστή δόμησης. Υπάρχει ένα υπόλοιπο 2.76τμ από τον ΣΔ.

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια είναι το 78 αύριο θα βρεθώ στην πολεοδομία για ερωτήσεις και τυχόν αλλαγές.

Και γω πιστεύω το ίδιο ανκα, και το γνώριζα πρίν κάνω το ποστ αλλά το έστειλα μπάς και υπάρχει κάποιο παράθυρο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.