Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίδομα μητρότητας και σε αυτοαπασχολούμενες μητέρες


josif1976

Recommended Posts

Παρακαλω, αν βρει κανεις τον αριθμο της ΚΥΑ να τον αναρτησει, γιατι για ΚΥΑ ακουμε και ΚΥΑ δε βλεπουμε ουτε στο site του Υπουργειου ουτε στο Διαυγεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιστρέφω και πάλι!Βγήκε αυτό:

Φ.10060/15858/606/7.10.2014
Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Ε.Τ.Α.Α., κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 4097/2012 (Α΄ 235).

ΦΕΚ 2665/2014.

Το θέμα είναι ότι ο νόμος ισχύει από το 2012 και η ΚΥΑ ισχύει από χτες 2014 και σημειώνει ότι η αίτηση πρέπει να γίνει ένα εξάμηνο από ημερομηνία γέννησης παιδιού.

Συνγνώμη εμείς που έχουμε γεννήσει μετά το 2012 δεν πρέπει να το πάρουμε?

Τους πήρε 2 χρόνιαααααααααααααααα να βγάλουν τα δικαιολογητικά-τα οποία είναι τα στοιχειώδη! Ελεος!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι στο ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ) και η γυναίκα μου στο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δύο. Δικαιούται το επίδομα? Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε κάνει λόγο μόνο για αυτοαπασχολούμενες μητέρες ασφαλισμένες στο ΕΤΑΑ ενώ ο νόμος 4097/2012 (στον οποίο βασίζεται η απόφαση για το επίδομα) δεν κάνει περιορισμό στα ταμεία ασφάλισης αλλά αναφέρει "αυτοαπασχολούμενων εργαζόμενων" γενικώς:

 

Άρθρο 2
Πεδίο εφαρμογής−αντικείμενο
(άρθρο 2 της Οδηγίας)
Οι διατάξεις του παρόντος νόμου εφαρμόζονται:
α) στους αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους, ήτοι σε όλα τα πρόσωπα που ασκούν επικερδή δραστηριότητα για λογαριασμό τους, υπό τους όρους που καθορίζουν οι ισχύουσες διατάξεις και το άρθρο 1 του παρόντος νόμου,
β) στους/στις συζύγους των αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων, στους/στις συντρόφους συμβίωσης των αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3719/2008 (Α΄ 241 ) και τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.3801/2009 (Α΄ 163), οι οποίοι δεν είναι μισθωτοί ή συνέταιροι στην επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν συνήθως, στις δραστηριότητες του αυτοαπασχολούμενου εργαζομένου και εκτελούν τα ίδια ή δευτερεύοντα καθήκοντα.

 

Τι εννοεί εκεί με τους/τις συζύγους? Μήπως μπορώ εγώ ως ασφαλισμένος στο ΕΤΑΑ να κάνω αίτηση για το επίδομα ως σύζυγος αυτοαπασχολούμενης μητέρας?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως πήγε κανείς να καταθέσει? Απ ότι βλέπω μπήκε στις ανακοινώσεις ΤΣΜΕΔΕ και λέει" Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως"

Με εμάς  που γεννήσαμε μετά την ισχύ του νόμου 2012 τι γίνεται?????????????????

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

maranti εγώ που ρώτησα στο ΤΣΜΕΔΕ της Πάτρας μου είπαν να κάνω την αίτηση να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου αλλά λογικά δεν θα πάρω τα χρήματα μιας και αναφέρεται το "Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως".

Εγώ γέννησα τον Ιούνιο του 2014 και στην απόφαση αναφέρεται πως "Αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, άμεσα ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), οι οποίες ασκούν αποκλειστικά ελεύθερο επάγγελμα, δικαιούνται λόγω κυοφορίας και λοχείας,...".

Επομένως αναφέροντας στο ΤΣΜΕΔΕ πως λόγω λοχείας το δικαιούμαι η απάντηση ήταν πως η οδηγία που τους έχει δοθεί είναι να δεχθούν αιτήσεις για όσες γέννησαν μετά τις 7/10/2014 :angry:

 

Link to comment
Share on other sites

μάλιστα, τι να πω δεν ξέρω...εγώ το 2013 τη πάτησα γιατί και πλήρωσα όλες τις εξετάσεις σχεδόν και δεν πήρα τα 2500 από το ταμείο λόγω μετάβασης σε εοππυ, αστα!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σε συνέχεια των παραπάνω να σας πω πως έλαβα και επίσημη απόφαση από το ΤΣΜΕΔΕ πως ΔΕΝ δικαιούμαι επίδομα μητρότητας λόγω του ότι ο τοκετός μου έλαβε χώρα τον Ιούνιο 2014 και η απόφαση δημοσιεύτηκε 08/10/2014.
Το επίδομα το δικαούνται όσες γέννησαν μετά την 08η Οκτωβρίου 2014 και όχι όσες είναι σε περίοδο λοχείας τότε.
Παραθέτω και το σχετικό έγγραφο που έλαβα.

 

2ymzlht.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εχει πάρει κανείς το επίδομα μητρότητας τα 800 Ευρώ? Έχω κανει αίτηση από το Δεκέμβριο του 2014 και τίποτα ακόμη. Σε επικοινωνία που ήρθα με το ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονικης πριν 2 βδομάδες μου είπαν ότι απλώς μαζεύουν τις αιτήσεις και ότι περιμένουν διευκρινήσεις από τα κεντρικά της Αθήνας. Παρακαλω αν εχει κάποιος ενημέρωσει από την Αθήνα ας απαντήσει.Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.