Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλιακός συλλέκτης για θέρμανση


Demoiselle

Recommended Posts

Σίγουρα έχει ενσωματωθεί στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η πηγή του νομίζω ότι είναι Δανέζικη.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου >.

Υπάρχει πιθανότητα να είδα το πρότυπο που εσνωσματώθηκε από την ευρωπαϊκή στη δανέζικη νομοθεσία και να μεταφράστηκε στα αγγλικά;

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια, δεν έχει "ενσωματωθεί", είναι κοινό πρότυπο όλης της Ευρώπης και ο κάθε τοπικός "ΕΛΟΤ" το υιοθετεί και το δημοσιεύει στην χώρα του.

Για το ίδιο πρότυπο λοιπόν ανά χώρα, υπάρχει το BS EN ..., DIN EN..., DS EN...., ΕΛΟΤ EN.... όπου το κάθε πρότυπο θα είναι το αντίστοιχο Εθνικό Πρότυπο.

Σε κάποια πρότυπα που το επιτρέπουν μπορεί να υπάρχει και κάποιο Εθνικό Προσάρτημα, που να καλύπτει κάποιες εθνικές ιδιαιτερότητες ή απαιτήσεις.

Όσον αφορά την μετάφραση, συνήθως τα πρότυπα βγαίνουν στα Αγγλικά από τις τεχνικές επιτροπές, και κατά την υιοθέτηση κάποια μεταφράζονται, αλλά τα περισσότερα όχι (έχω κάποια πρότυπα ΕΛΟΤ ας πούμε, που είναι Εθνικά Πρότυπα, και είναι αγγλικά, δεν μεταφράστηκαν).

 

Προσωπικά αν θέλω να ρίξω μια ματιά σε κάποιο πρότυπο και δεν το έχω γκουκλάρω και όλο και από κάποια χώρα βρίσκω δημοσιευμένο κάποιο copy. Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία έχω βρει.

Αν είναι της ίδιας χρονιάς έκδοση, είναι ίδιο με του ΕΛΟΤ εκτός από την 1η σελίδα!

Μετά αν μου είναι απαραίτητο για την δουλειά μου το αγοράζω από ΕΛΟΤ για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω επίσημα, αν όχι πήρα μια τεχνική ενημέρωση και μέχρι εκεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.