Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σας αρεσει η Φυσικη;


KF

Recommended Posts

Ήμουν πολύ καλός στα μαθηματικά και αρκετά καλός στη φυσική. Όχι ιδιαίτερα καλός στη Χημεία, όμως το πάλευα (μόνος μου ) για να περάσω κάπου. Δεν υπήρχε βοήθεια ούτε ενημέρωση. Αποτέλεσμα έγινα χημ. μηχανικός κατά τύχη. Με τα χρόνια κατάλαβα πως μου αρέσει η Φυσική όμως το παιχνίδι είναι πλέον χαμένο. Απλά ενημερώνομαι και διαβάζω απλά βιβλία. Η προσπάθειά μου είναι να μεταφέρω στα παιδιά μου ερεθίσματα και τρόπο σκέψης. Να τα κάνω να δουν την ομορφιά των μαθηματικών που θα τους βοηθήσει είτε τα ακολουθήσουν είτε όχι. Επαγγελματικά "αν το έχουν" ας το ακολουθήσουν. Πιστεύω αν είσαι καλός σε κάτι δεν αποτυγχάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Τα "κετ" και τα "μπρα", με το "ιδιοket" και "ιδιοbra" σαν να μην έφθαναν τα "ιδιοδιανύσματα" και η κανονική άλγεβρα, θέλουμε και κβαντική άλγεβρα που την εγκαινίασε ένας λαμπρός συνάδελφος με το όνοαμα PAUL DIRAC ο οποίος είχε σπουδάσει ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.

Πάντως εγώ προτιμώ τους φασματικούς χώρους της Δυναμικής των Κατασκευών απο την Κβαντομηχανική. Στο κάτω κάτω η Δυναμική είναι πιο σοβαρή στις "επακανονικοποιήσεις".

post-28760-0-50395600-1356369230.jpeg

Να προσέχεις τα "p" από τα "q";Είναι ζωή αυτή;

post-28760-0-40904800-1356369583.jpg

Άσε που μερικοί διαφωνούν:

post-28760-0-71198800-1356369656_thumb.jpg

Προτιμώ τα χειροπιαστά έργα στο Εργοτάξιο:

post-28760-0-94117800-1356370162.jpg

Παρά την "γάτα του Cheshire " της χώρας των θαυμάτων (Κβαντική Φυσική - Σχολή Κοπενχάγης):

post-28760-0-95336300-1356370266.gif

Καλύτερα Μηχανικός! Είσαι πιο σοβαρός!

Αν ακούγαμε τους Φυσικο - Μαθηματικούς θα ζούσαμε ακόμα στα σπήλαια!

Link to comment
Share on other sites

Προς όσους σπούδασαν Μηχανικοί, έγιναν Μηχανικοί, και έχουν απωθημένο τις σπουδές στα Μαθηματικά ή την Φυσική:

 

Το ότι το έχετε απωθημένο δεν σημαίνει ότι θα σας άρεσε κιόλας αν το σπουδάζατε. Οι πιο πολλοί στις σχολές αυτές βλασφημούν την ώρα και την στιγμή που τις δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους. Αν δεν το κάνουν, συνήθως το κρύβουν για να στηρίξουν την επιλογή τους. Λίγοι σε αυτές τις σχολές αγαπούν αυτό που σπουδάζουν, και συνήθως είναι το μικρό αυτό ποσοστό που έχει καλή αποκατάσταση (εξωτερικό, ιδιαίτερα, οτιδήποτε). Πραγματικά λίγοι.

 

Δεν έχει καμία σχέση το να σου αρέσουν τα Μαθηματικά ή η Φυσική στο λύκειο με το να σου αρέσει τόσο ώστε να τα σπουδάσεις. Πολλοί πέσαν θύματα αυτής της πλάνης. Και εγώ μαζί, απλά είχα το θράσος (balls) να παραδεχτώ και να διορθώσω το "λάθος" μου.

 

Μην βιαστείτε να με αμφισβητήσετε... Σας μιλάω εκ των έσω, σαν τοπογράφος μηχ. που πριν από αυτό, σπούδασε και τελείωσε Φυσική.

 

Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Το αυτο και εγω συναδελφε απο την αντιστροφη πλευρα.Με τη διαφορα οτι δυστυχως δεν ειχα αυτο το θρασος.

Link to comment
Share on other sites

Η φυσική συγκαταλεγόταν στις μεγάλες μου αγάπες . Αγόραζα και βιβλία εκτός ΟΕΔΒ και διάβαζα διάφορα ενδιαφέροντα θέματα τα οποία μου κέντριζαν το ενδιαφέρον ( ανελαστική κρούση , ορμή , στροφορμή , κ.α.)

 

Τα μαθηματικά επίσης , ίσως όχι τόσο όσο η φυσική .

 

Παρ' όλα αυτά , δεν ήταν οι πρώτες επιλογές μου στο μηχανογραφικό ίσως γιατί δεν ήθελα να σταδιοδρομήσω ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , και λόγω βαθμολογίας τελικά πέρασα στις πρώτες μου προτιμήσεις .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.